Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Rashladna tečnost (antifriz)

Započeo nuk, 17.11.2008. - 07:23

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

ljubisa.va

[attachment=2]

Cherokee

7.9 litara????  :wtf:

Pa ovi su mi dali toliko na osnovu podatka iz Dialogisa, i to su gledali po broju sasije!  :fiju: :banghead: :tup:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

ljubisa.va

Izvini Cherokee :tup:,sad sam pogledao u Dialogys,ima razlike u zavisnosti od tipa motora.Ovaj gore podatak je za K4M.

Boki

Citat: Cherokee poslato 12.10.2010. - 17:29
Da dignemo malo temu iz mrtvih  :4u2ap3b:

Treba da menjam termostat, pa samim tim i rashladnu tecnost...

Kupio sam Total Glacelf Supra... Jel se samo on sipa, ili rastvara sa destilovanom vodom? Negde sam citao da ljudi sipaju cist koncentrat, ne rastvaraju :nezna:
Cist antifriz(koncetrat)kad se sipa hoce vodena pumpa da procuri :yes:
Nisu sale za umove male

stanci

Danas u servisu sam izmerio -20 C. To je dovoljno kazu majstori. Mozda kupim Glacelf Total i sunem do max videcu.  :hey1:
i takoo...

Cherokee

@ljubisa.va

Pa koliko vidim da si isto okacio  :rotfl: Moj i jeste K4M!

Cherokee

Za vase podneblje me i ne iznenadjuje :D

Boki

Citat: direstraits poslato 12.10.2010. - 23:00
Ne bih se slozio. Kod Renaultovih vozila za Skandinaviju, sipa se isti ovaj Glaceol RX, Type D, samo koncentrovani, stiti do -40º Celzija (stoji tako i u Dialogysu; isti slucaj sa kocionom tekucinom za auta sa ESP-om: max. 750 mm2/s @ -40º Celzija). Kod mene su se cudili u SA kad su provjeravali koliko je otporan: -41 C.
Prenosim reci nasih majstora,ako oni grese gresim i ja :nezna:
Nisu sale za umove male

Stragi21

Jel moze destilovana voda da se dospe malo? vidim da se sa njom razredjuje

tasicss

Naravno, destilovanom vodom se razredjuje koncentrat antifriza!

Nego niko ne odgovori, ja imam obican zeleni trenutno G11 i hocu da sipam ovaj Total Glacelf G12 jer moram da ispiram ceo rashladni sistem posto prelazim na G12 i kako ili samo ispustim i dospem novi.
Po user manualu u Renault 5 ide: Glaceol AL anti-freeze (type c) Dali neko zna koji je to antifriz sa tim specifikacijama? :help:
"Never drive faster than your guardian angel can fly"

janko

Potrebno je ispiranje, jer se ta dva antifriza G11 i G12 nesmeju mešati. Ja sam takođe prošle jeseni sipao G12 a prethodni je najverovatnije bio G11 (zeleni). Prvo sam ispustio stari antifriz tako što sam poskidao creva sa hladnjaka a i još neka na motoru. Zatim nasuo vodu pa upalio da provrti sa postignutom temperaturom da se otvori termostat jer samo tada vrti kompletnu tečnost u sistemu. Tako sa vodom sam uradio dva puta i onda sam nasuo G12 i destilovanu vodu. Sva tečnost nemože da se ispusti, nema slavine za ispuštanje kao na nekim starijim autima, zato sam ispirao dva puta. Malo više posla, ali drugačije izgleda nemože. Ako neko zna kako u servisu izvlače tj. ispuštaju stari antifriz? 

tasicss

Znaci da nece skoditi ako naspem G12 u Renault 5 sobzirom da ima aluminijumski hladnjak? Ja sam na R4 imao jedan sraf na bloku motora, njega odvrnem i skinem donje crevo sa hladnjaka i sva tecnost iscuri, sad mislim da taj sraf nema na R5 pa cu morati kao ti da ispiram sistem samo sto cu to uraditi bez termostata da ne cekam da digne radnu temperaturu vec ce odmah poceti da vrti vodu kroz sistem, ja sam mislio da ima neko posebno srestvo za ispiranje, mada ne bih to ni sipao jer su sva ona na bazi sode bikarbone za ispiranje rashladnog sistema sto uklanja kamenac pa kod starijih vozila se moze vrlo lako desiti da negde sistem procuri, najcesce mali hladnjak za grejanje i stvori brdo problema sa zamenom :spit:
"Never drive faster than your guardian angel can fly"

Cherokee

Zamenio majstor jutros antifriz i termostat, sad greje kao furuna ;)

I ide ~6 litara, a ne skoro 8, kako je u Autodati napisano.

Stragi21

Citat: Cherokee poslato 18.10.2010. - 12:17
Zamenio majstor jutros antifriz i termostat, sad greje kao furuna ;)

I ide ~6 litara, a ne skoro 8, kako je u Autodati napisano.

Jel ne spada vise temp? i koliko vremena trebalo majstoru? :wavey:

Cherokee

Ne, stoji zakucana na sredini konstantno, isao sam malopre do grada i terao malo brze, bas da vidim hoce li padati...

A koliko je trebalo, nemam pojma  :nezna: Spavao sam dok je on to cackao  :kez: