Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Rashladna tečnost (antifriz)

Započeo nuk, 17.11.2008. - 07:23

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Stragi21

Znaci da menjam termostat i antifriz... Jos samo da nadjem nekog majstora da prodjem sto bezbolnije,renault servis me nece videti zbog tog sigurno.
Nego kolike su sanse da su nesto lose zasrafili prilikom menjanja istog,posto je menjan pre 2god :nezna: a i dijagnostika pokazuje da sve u redu sa njim

sagittarius82

Citat: Cherokee poslato 18.10.2010. - 14:30
Ne, stoji zakucana na sredini konstantno, isao sam malopre do grada i terao malo brze, bas da vidim hoce li padati...

A koliko je trebalo, nemam pojma  :nezna: Spavao sam dok je on to cackao  :kez:

koliko te para kostalo to zadovoljstvo?? i moze li neka preporuka koj antifrzis sipati .. cuo sam da ima i neki elfov .. neki majstor mi to pomenuo pa da li neko ima sa time iskustva?

Cherokee

2800 dinara sve.

Antifriz uzmes Total Glacelf Supra, prodaje se kao koncetrat, menja se na 5 godina.
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

sagittarius82

tasicss

Ja sam danas kupio antifriz, uzeo sam Total Glacelf Plus Semi-Organic G11 (zeleni), nadam se da nisam pogresio pri izboru, hteo sam da sipam G12 ali neko mi rekao da moze da se desi da procuri pumpa ili na spojevima creva pa nisam hteo, inace prodavac kaze da ovaj G11 moze bez problema na aluminijumski hladnjak. Cena je 1l / 370din, nadam se da se nisam zeznuo sa kupovinim, sta vi mislite?

Detaljnije: http://www.lubadmin.com/upload/produit/FichePDF/lang_1/141.pdf

"Never drive faster than your guardian angel can fly"

Stragi21

Citat: Cherokee poslato 18.10.2010. - 17:56
2800 dinara sve.

Antifriz uzmes Total Glacelf Supra, prodaje se kao koncetrat, menja se na 5 godina.

Sunce ti ja razmisljam da cu da puknem minimum 100€,EU :mad:

Kakva je to marka vernet,skuplji od valeo

tasicss

Ja sam danas zamenio kompletnu tecnost u odnosu 1:1 na -37c
Possto nisam znao koji je antifriz unutra ispustio sam stari i oprao sistem vodom, tj bastenskim crevom  :kez:  Razredio koncentrat, ulio novi i ispustio vazduh! Sada zima nista ne moze mojoj Renoli, pravi je medved  :respect:

chika.doctor

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

tasicss

Procureo mi hladnjak  :frown: verovatno je u starom antifrizu bilo onog srestva za zapusavanje rupa ili je novi "ocistio" kamenac, nemam pojma sta je pa sada moram to da saniram, gledao sam po benzinskim stanicama imaju srestva u prahu neki K2 Poljski cena je 80din u njemu kako sm procitao ima nekih metalnih opiljaka, ima i neki drugi crne boje kao samleven ugalj cena oko 250din. Tecni od vise proizvodjaca ja sam gledao Wurth cena je oko 550din, sta mi preporucijete? Sa ovim u prahu cuo sam da od njega moze da se zapusi mali hladnjak a ovaj tecni neznam koliko je efikasan jer mi se cini da je bas poveca rupa, ne vlazi nego curi onako bas podosta ispod hladnjaka je bas barica od antifriza. :place:

makarije

Citat: tasicss poslato 25.10.2010. - 02:05
Procureo mi hladnjak  :frown: verovatno je u starom antifrizu bilo onog srestva za zapusavanje rupa ili je novi "ocistio" kamenac, nemam pojma sta je pa sada moram to da saniram, gledao sam po benzinskim stanicama imaju srestva u prahu neki K2 Poljski cena je 80din u njemu kako sm procitao ima nekih metalnih opiljaka, ima i neki drugi crne boje kao samleven ugalj cena oko 250din. Tecni od vise proizvodjaca ja sam gledao Wurth cena je oko 550din, sta mi preporucijete? Sa ovim u prahu cuo sam da od njega moze da se zapusi mali hladnjak a ovaj tecni neznam koliko je efikasan jer mi se cini da je bas poveca rupa, ne vlazi nego curi onako bas podosta ispod hladnjaka je bas barica od antifriza. :place:

misljenja sam da neces nista uraditi sa tim sredstvima te da je jedino resenje da skines hladnjak i odneses kod nekog da proba da ga zakrpi
( naravno pre toga proveri da li si dobro stegao selne i da ti nije poklo neko crevo )
zenu dupe krasi a tortu orasi

tasicss

Kupio sam onu tecnost za zaprivanje sistema, ABRO cena je 220din za 325ml, sipao sam malo vise od pola sacekao jedno 30min sa upaljenim motorom, koliko sam uspeo da vidim stalo je curenje iz hladnjaka, za svaki slucaj praticu dali gubi tecnost. Ovo sam izabrao jer mislim da je bolje od onog praskastog srestva. Na ovom srestvu pise da je primenjivo i za alu hladjake, valjda je dobra ova tecnost jer je medju najeftinijim, na deklaraciji pise da je zemlja porekla USA, ko zna valjda mi nece zacepiti mali hladnjak, nadam se.

Evo slika boce:

janko

Najbolje je da pratiš dali curi je u periodu postizanja radne temperature. Tada raste pritisak u rashladnom sistemu. Često se dešava da malo flisuje u periodu zagrevanja a posle može ceo dan da radi a da neispust ni kap.

tasicss

Curi opet doduse manje, sipao sam sadrzaj cele boce, izgleda da cu morati da zamenim kompletan hladnjak i operem motor od ovog lepka i opet sipam novi antifriz, :mad:

makarije

rekoh ti da se ne igras  :lopta:

Ako vec volis da se igras hladnjak mozes popraviti sam ( potrebna ti je limarska lemilica-na butan,pasta,kalaj i jedna unutrasnja guma sa bicikla)

zenu dupe krasi a tortu orasi

tasicss

Kod mene je aluminijumsku hladnjak, a aluminijum se ne lemi, da je bakar bila bih druga prica, jedino mi preostaje da nadjem drugi na otpadu, samo mi recite cime da operem motor od onog lepka koji sam sipao u antifriz, n bih koristio ono srestvo za ispiranje da se ne otvori jos neka rupa negde u sistemu.