0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
@Sebastijan Naredne nedelje imam zakazano kod majstora pa videcemo sta ce biti. Kad sam majstoru rekao da sam napravio proveru time sto sam uzeo novi cep i kada sam mu rekao koje marke je bio cep (Calorstat by Vernet), rekao je da je to djubre, sta se tice cepova ove fime, za razliku od termostata koji su dobri. Posle 5 dana ista stvar. Kad je ladan motor nivo je na minimum, kad se zagreje dodje malo ispod maksimum, i to je recimo normalno. Ohladi se motor i nivo spadne, sto je isto, po meni, normalno. Ali posle recimo 5-6 dana, kad je motor zagrejan, normalno dodje na maksimum, ali ovaj put, kad se motor ohladio, nivo se nije spustilo na minimum vec je ostalo na maksimum. I tu pocinje problem. Do posla nisam imao grejanje, niti se ventilator ukljucio a temperatura motora na 5 kockica (kad stanem padne na 3 kocke, kad krenem vrati se na 5 kocke). Isto me ceka i nazad, kad se vracam kuci, necu imati grejanje sve dok ne dodjem na jednu uzbrdicu i onda temperatura motora pocinje da raste (od 5 kockica na 6 ili 7) i tad se upali ventilator i dobijem grejanje a vec pocelo da pusta na cep. To se meni desava, nadam se da cu saznati sledece nedelje sto je tacni uzrok.
Prema Renultovoj specifikaciji u 1.5dci ide TOTAL COOLELF FR RD - TYPE D antifriz ali kako ga ne mogu naći SB zanima me koji drugi natifriz bi preporučili? U jednoj od trgovina su mi uz sav materijal za servis nudili ADECO FRIZANTIN G12:https://www.adeco.rs/proizvod/69/FRIZANTIN_-LONG-LIFE-G12-100/Koje je vaše mišljenje i savjet?