Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Rashladna tečnost (antifriz)

Započeo nuk, 17.11.2008. - 07:23

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Themp12

Citat: Milenko_M poslato 16.06.2024. - 17:43
Kada se na hladan motor sipa antifriz do vrha onda kada se ugreje višak izađe .Ako stalno spada ispod minimuma onda negde gubi tečnost.
Može da bude bušan hladnjak u kabini ali to bi se primetilo da vlaži. Isto tako na vodenoj pumpi može da vlaži . I naravno na termostatu , ali tu je lako proveriti.

Kod mene pada ispod max,bude malo iznad minimuma.

Milenko_M

Kada je između min i max onda ne treba dosipati.

Darmarko

Ja sam primetio da je kod mene tačno na crti minimum, i tako je već evo dva meseca, ne ide ispod. A bio sam i na malom servisu, pregledali su auto, ne vidim da su tu bilo šta radili. Uskoro planiram da ga odvezem na kontrolu pre odmora, ne znam da li sam da dosipam, a čudi me da nisu dosuli na servisu.

slavko_bgd

Hladan motor ili zagrejan motor?
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

Darmarko

Hladan motor, baš sam juče gledao dok je stajao u dvorištu

slavko_bgd

To je ok. Možeš da ne diraš ništa, možeš da doliješ malo destilovane vode i možeš da doliješ malo mix-a 50/50. Kako god, nema razloga za brigu, nivo ti je stabilan.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

Darmarko

Hvala na odgovoru, pretpostavio sam, zato  nisam ni dosipao, ali opet  :hmm: rekoh da pitam

milos.m

Dobar dan svima,
Pre nekoliko dana mi se desilo da mi je iz bočice nestala rashladna tečnost. Da BiH auto oterao do majstora nasuo sam destilovane vode i možda nekih 100-200ml DYNAMAX G11 antifriza (koji su mi dali kad sam tražio da kupim Renoov žuti antifriz i ima Renoovo odobrenje) i dok sam došao do majstora opet je sve izašlo. Majstor je ustanovio da je pukla neka plastična "T" račva i da tu izlazi. U autu je na velikom servisu pre 20.000 km sipan antifriz Glaceol Rx Type D. Pošto ne mogu da nađem nigde da kupim taj originalni antifriz, koji preporučujete da može da ga zameni i da je kvalitetan i koliko dugo treba da se ispira sistem od stare tečnosti jer su mešana 2 antifriza?
Renault Megane III 1.9dci 96kw 2011 god. je u pitanju.
Hvala Vam unapred!

Ap0calypto

Koji god možeš naći, da je neko zvucnije ime i da je G12

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

milos.m

Hvala na odgovoru!
Na forumu sam našao da dosta ljudi pominje VALEO G12 žuti antifriz da je sasvim korektan i TOTAL. Mislim da postoji i ovaj DYNAMAX G12 za Renault.
Koji bi pre preporučili? Ili neki četvrti?

Milenko_M

milos.m

milos.m

Pozdrav svima,
Imam Renault Megane III 1.9dci 2011 godište. Desilo mi se da je pukla račva na vodu rashladne tečnosti i izašao deo intifriza. Bio je u njemu Glaceol RX Type D žuti. Majstor je nakon zamene dolio G11 žuti antifriz koji sam mu ja mojom greškom kupio i doneo. Pošto smo pomešali 2 tipa antifriza rešili smo da zamenimo kompletan antifriz u sistemu pa me zanima koji prepručujete da uzmem za zamenu pošto ovaj Glaceol RX Type D žuti ne mogu da nađem nigde da kupim?

Milenko_M

Rax032

Ne znam da li je prikladno pitanje za ovu temu. Kum je skoro kupio Lagunu 3 1.5 dci i nije mu jasno kako se očitava nivo rashladne tečnosti. Boca sa gornje strane ima oznake max i min, ne sa bočne strane kako je on, a i ja navikao?

Sent from my RMX3370 using Tapatalk