Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Rashladna tečnost (antifriz)

Započeo nuk, 17.11.2008. - 07:23

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

wcyber

kako min ima sa gornje strane? svejedno se vidi gde je nivo tecnosti, mora nekako biti izmedju min i max .. iskreno sad da me pitas kako je na mom scenicu 3 1.5dci, isto nekako cudno.. moram bas proveriti..

u svakom slucaju bitno je da ima tecnosti   :kez:

Rax032

Boca je sa gornje strane ravna, i pišu sa gornje strane oznake max i min sa sve crtom koja je jedna pored druge. Ja se začudio kad sam video.

Sent from my RMX3370 using Tapatalk

wcyber

nadjoh na netu ovako nesto .. vidi se da ima jos jedan deo ispupcen na vrhu .. verovatno mu to dodje za odredjivanje max nivoa

evo na britanskom foruimu covek ima isti problem :D

https://www.renaultforums.co.uk/threads/laguna-mk-3-2008-coolant-levels-how-to-check.386713/

koliko sam razumeo neke linije od tih naptisa min i max vode do linija sa strane :)

Rax032

Skinuću s neta user manual, kapiram da su tu objasnili.

mire

Koliko se ja sećam, od natpisa Max i Min ide po jedna linija na dole i praktično odredi visinu. Na tom mestu se očitava nivo. Vrlo je očigledno, nisam nikad imao dilemu kako se to radi. :nezna:

SasaLaguna95

Upravo tako, samo isprati liniju Min i Max i sa strane ces vidjeti strelicu
My car = My rules !

Rax032

E te linije što idu na dole nisam ispratio, bazirao se samo na natpis na vrhu. Hvala vam.

Darko95

Koji antifriz je najbolji za Megana 3? (1.6 benz)

Ap0calypto

G12, koji nađeš.

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

kavgalija

Imam pitanje u vezi Total antifriza. U radnjama koje sam obišao više nema da se kupi auto supra već naslednik auto supra 2f. Po specifikaciji proizvođača ova nova tečnost ne sadrži 2-eha. Da li je ova nova tečnost odgovarajuća za megana 1.6 16v 2015. godište i ima li prednosti ili nedostataka u odnosu na stariju verziju?

Boing

Nije konkretan odgovor već mala napomena.
Ne moraš lomiti glavu oko toga da li je Totalov novi antifriz odgovarajući ili ne. Za tvoj auto je potreban antifriz G12, tako da će svaki antifriz od proverenog proizvođača odgovarati. Ja konkretno što meni što ćaletu sipam NIS-ov antifriz i nema nikakvih problema.
Нигде на свету не говори се тако ружно о нама као код нас.
Што је горе, нигде на свету не дозвољава се тако олако
другоме да то чини као код нас.

Милош Црњански

alexsasa

G12 ide za celicni blok motora?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ap0calypto

Pa ide u aluminijumski hladnjak

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

URKE 80

Meni su u ovlašćenom sipali u Clia 1.2 75 ks roze G12. Pre toga bio onaj svetlo zeleni ili žuti.  Ja kada sam pitao što roze,rekli mi da je isto i da ne brinem...

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Karavani su kul

wcyber