Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Rashladna tečnost (antifriz)

Započeo nuk, 17.11.2008. - 07:23

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

fLiP

Citat: Sauriann poslato 13.12.2008. - 11:14
Ljudi, u sevisu su mi pronašli gde auto gubi vodu. Koristili su neku pumpu za bocu od rahladne tečnosti kako bi povećali pritisak. Voda kaplje na gumici ispod hladnjaka za koju su mi rekli da se teško nalazi u prodaji sama već ide sa hladnjakom...Tako da je ostalo na tome da dosipam. Ima li neko neko drugo alternativno rešenje (neki prašak ili slično). Pozdrav
Mozda moze da se napravi ili da se nadje po dimenzijama. Moze i da odes na otpad pa da skines. :fucka:

Sauriann

sipao prašak davno...ni kapi. Milina  :rotfl:

bokim80

Ja malopre bio kod majstora, bilo je naslaga na cepu od rashladne tecnosti, to je ocistio i dolio je destilovane vode, rekao mi je da propratim situaciju nekoliko dana da vidim kako ce da se ponasa. Videcemo.

bokim80

Ovako, kada sam otisao kod majstora on je kao sto vec rekoh u postu iznad ocistio cep od rashladne tecnosti i dolio destilovane vode do crtice max. E sad auto je vec bio zagrejan dok sam dosao do njega tj. u trenutku kada je on dosuo tecnost. Kada sam pristigao na Zlatibor pogledao sam nivo tecnosti i bio je iznad max, sto sam otprilike i ocekivao jer se nivo podize kad se auto zagreje. Malopre kada sam oprao automobil i podigao haubu da pogledam vidim da je nivo izmedju min i max. Sta mislite, da li je to u redu posto pocinjem da sumnjam da se tecnost ponovo izgubila? U svakom slucaju, propraticu jos neko vreme.

Click

ja bih malo propratio.. Aj skini cep od ulja, pa ga pogledaj odozdo :ok:

Stragi21

Click jel da pogleda cep da nema paru na njemu :nezna:

Click

Ne, nego da nema zuckaste naslage - skrame na njemu... Pogotovo posto je sada bio na duzem otvorenom putu..

Boki

Sumnjas da je poceo da mesa vodu i ulje??? :nezna:
Nisu sale za umove male

Stragi21

Click

ne sumnjam, nego da iskljucimo u startu najgoru varijantu.. Ako nema majoneza, neka trazi dalje.. verovatno neko crevo, kuciste termostata.. hajde da ne licitiram napamet, neka se javi Bokim80, pa da vidimo..

Boki

Citat: Stragi21 poslato 21.09.2009. - 19:14
Jel to ne treba da ima :o:

Ne,pogotovo posle duze voznje na otvorenom putu.Ako se auto vozi stalno po gradu(cesto greje i hladi)onda hoce da se stvore te naslage :ok:
Citat: Click poslato 21.09.2009. - 19:14
ne sumnjam, nego da iskljucimo u startu najgoru varijantu.. Ako nema majoneza, neka trazi dalje.. verovatno neko crevo, kuciste termostata.. hajde da ne licitiram napamet, neka se javi Bokim80, pa da vidimo..
Sacekacemo :yeah:
Nisu sale za umove male

Stragi21

Kad se govori o toj rashladnoj tecnosti na seatu mi trosilo,ne mnogo ali sam dosipao nekoliko puta a nikakav problem nije imao cak sam i na servisu napomenuo ali ne secam se sta mi rekli :doh: Ne razumem sto se preporucuje menjanje te tecnosti,jel izgubi kvalitet ili :nezna:

Mislim da sam jednom proveravao ulje na cliu,nije bio skroz hladan imalo pri vrhu kao neki mehurici

Boki

Rashladna tecnost se menja zbog antikorozivnog svojstva koje se vremenom gubi.....samo sto to retko ko radi kod nas :o:
Nisu sale za umove male

Stragi21

Ma ne rade ni ovde...
Moj drugar na 607 2001 god,nikad nista dirano u vezi klime,samo filter menjan sljaka samo tako a kakva crna rashladna tecnost :celb1:
Jel klima na kolima zatvoren sistem kao na pr kuci? nemam pojma o tom mozda lupam a ako jeste onda ne bi trebalo da imas razloga da je dopunjavas dugoooo

Click

Citat: Boki poslato 21.09.2009. - 19:25
Rashladna tecnost se menja zbog antikorozivnog svojstva koje se vremenom gubi.....samo sto to retko ko radi kod nas :o:
apsolutno tacno.. ja radim... svake druge godine na 18-ici i svake pete na Meganeu..

@Stragi
pricamo o rashladnoj tecnosti motora, ne o klimi i R134a..