Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Rashladna tečnost (antifriz)

Započeo nuk, 17.11.2008. - 07:23

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

bokim80

Ovako, sad sam bio u garazi i skinuo sam cep od ulja, nema nikakvih zuckastih naslaga, skrame i sl. Znaci samo crno od ulja, izgleda mi potpuno o.k., posto sam skidao i poklopac sa motora, laicki gledano meni izgleda sve cisto, uredno, nigde ni traga neke mrlje od ulja ili bilo kakve stroke, izgleda mi kao nov  :o: Sad kad sam pogledao nivo tecnosti podigao se u odnosu na malopre, znaci sad je za dlaku ispod max. Samo sam pomerio kola iz dvorista i uvezao u garazu, ni 10-15m nije presao. :nezna:

bokim80

^^
:ok: :ziveli:
Mada,  :hm1: praticu ipak situaciju, da nesto ne podje po zlu.

Click

Samo prati dalje stanje, nije nista alarmantno.. Pred zimu proveri tacku smrzavanja, ako je sve oko (ispod -24C), guraj do sledece godine, jer mi se cini da ti je auto 2005 godiste, pa se rash tecnost menja na 5 godina  :yeah:

filo

Gde kupiti antifriz i koji ?   Koncentrat ili vec napravljen.  Poceo je da menja boju . Od zute polako ide ka braon . Neznam sta su dolivali na servisu .  Nadam se da nisu cesmovacu .

Prepostavljam da Renault u sve modele sipa isto .    :nezna:    U  knjizi koja ide kao dodatak za (Sport Meg )nepise nista o tome . 

Mrzi me da instaliram dialogys ..   
ALP & Net Radar DSP2  Valentine ONE

pmilovanovic

Mene zanima skrama ispod cepa posude za tecnost. Odakle potice?

Laguna22D

Prvo proveri da li toga imas i na sipci meraca ulja, kao i na cepu od ulja... ???
M. The most powerful letter in the world.
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=13627.0

renault_bgd72

Trebao bih da sipam antifriz, e sada, ono sto me interesuje je, koji su moguci problemi ako ne znam koja je gustina antifriza u motoru, pa sipam neki drugi? Da li bih trebao da idem u neki servis da provere gustinu, pa da sipam isti, ili mogu bilo koji?

Pozdrav.

Boki

Citat: renault_bgd72 poslato 04.12.2009. - 09:28
Trebao bih da sipam antifriz, e sada, ono sto me interesuje je, koji su moguci problemi ako ne znam koja je gustina antifriza u motoru, pa sipam neki drugi? Da li bih trebao da idem u neki servis da provere gustinu, pa da sipam isti, ili mogu bilo koji?

Pozdrav.
Ako si skoro kupio auto i neznas koji je antifriz u njemu(koliko je star)pametno bi bilo da ga promenis :ok:
Nisu sale za umove male

renault_bgd72

@Dogac
U pravu si, koristio sam search, ali nisam nasao ono sto mene interesuje...ovako je bolje...samo da tema ne dobije 30 strana, onda je vrlo tesko za snalazenje...

@Boki
Auto sam uvezao prosle godine, i tada nije bilo potrebe da dosipam. A sada mi se cini da bi trebalo, mada je totalno tupavo u meganu II postavljen sud za antifriz, tj slabo se vidi da li je min ili max...ili sam ja corav :)
Kako mislis da ga promeni? Dosipam, ili se taj ispusti nekako (pretpostavljam u servisu), pa se sipa drugi?

Boki

Naspes drugi(promenis ga kompletno)jer izmedju ostalog antifriz ima i antikorozivno svojstvo,koje se vremenom gubi :yeah:
Nisu sale za umove male

Dapper

Evo i mene! Pre svega pozdrav svim forumašima..i naravno pitanje...letos sam dospiao destilovanu vodu u posudu za vodu jer je tokom letnjih dana isparila tako da antifriza nemam uopšte...i nivo vode je mali...skoro na min. kada je auto zagrejan.. E sada..koji antifriz kupiti, mislim na koju marku, koliko %, koliko sipati itd. Inače auto Renault Clio 1.2 benzin 2001. Hvala unapred..molim brz odgovor...u Nišu pada sneg!!  :rofl:
Na DIZEL se greje, na PLIN se kuva, NA BENZIN SE VOZI!!!!!!

краниосакральная терапия

Dogac

Evo sta sam ja uzeo neki dan u Reno servisu

"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Dapper

Ok..to je marka (koja je cena ako sme da se kaže)... a šta je sa količinom koja se treba sipati i ostalo??

краниосакральная терапия

Dogac

Sipao do crte MAX,kosta 500 dinara.
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Dapper

Znači i ja da ga "sunem" do vrha!! Nema veze koji je rastvor i to??

краниосакральная терапия