Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Rashladna tečnost (antifriz)

Započeo nuk, 17.11.2008. - 07:23

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Byk

da li je neko koristio OMV-ov Coolant SF (crveno/roza boje)?

Cherokee

Au bogte, ko zna sta je ovo, ukucam u google i izbacuje mi sve neke ruske i bugarske sajtove  :help:  :laugh:

Jel to antifriz?
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

Blazar

JA bih rekao da je to nekakav antifriz  :nezna: najbolje ako moze nadji 5L Valeo antifriza i gotova stvar mislim da je oko 1000din.

Zmix

Imam problem.
Primetio sam pre nekog vremena da mi je nivo antifriza na minimumu. Dosuo sam do otprilike između min. i max. Nisam primećivao da mi negde curi, a siguran sam da auto ne meša ulje i antifriz.
Nakon nekog vremena sam ponovo dosipao antifriz i postalo mi je nešto sumnjivo. Primetio sam da se na patosu kod suvozača nalazi nekakva mokra fleka, naravno od antifriza!
Znam da mi servis ne gine, samo se pitam šta bi moglo biti? U pitanju je Thalia, 2003. godište, motor 1.4 75 ks.

nuk

mali hladnjak ili ti  hladnjak grejanja vrlo verovatno

stanci

Vrlo aktuelna tema, pa reko da se prijavim da ne propustim nesto  :hura:  Po meni treba menjati komplet tecnost svakih 4-5godina inace samo dosipas. Naravno da moze da se dosipa, ali ne onaj buckuris u boji za 100 dinara  :oo:
i takoo...

Cherokee

Gde imaju da se kupe testeri za antifriz (znate na sta mislim, da vidim jel jos uvek valja), i koja je cena, zna li neko?  :nezna:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

Zmix

Citat: nuk poslato 11.09.2010. - 19:39
mali hladnjak ili ti  hladnjak grejanja vrlo verovatno

Jel komplikovana zamena?

nuk

Citat: Cherokee poslato 11.09.2010. - 20:00
Gde imaju da se kupe testeri za antifriz (znate na sta mislim, da vidim jel jos uvek valja), i koja je cena, zna li neko?  :nezna:

imas u svim prodavnicama delova, ja uzeo prosle godine u metrou i kostao je 100 i nesto dinara

Byk

da li je neko sam menjao antifriz na laguni / flush-ovao sistem? ako neko moze da objasni postupak?

mimi1980

Citat: vgorenc poslato 11.09.2010. - 22:41
da li je neko sam menjao antifriz na laguni / flush-ovao sistem? ako neko moze da objasni postupak?

Ovo i mene interesuje.Naime,prođoše pune tri godine od kupovine Clia,a još nisam menjao rashladnu tečnost.Uglavnom,ne troši je.Uvek je tu između maksimuma i minimuma,osim leti kada se nivo neznatno smanji.Verovatno ispari.  :nezna: Dosipao sam dva-tri puta pomalo..Zimi proverim tačku smrzavanja,i to je to.A sada razmišljam o zameni kompletne tečnosti.Zanimaju me sledeće stvari:

-Da li da idem u ovlašteni servis(najbliži u Sarajevu 70 km) ili otići kod nekog od lokalnih majstora?Valjda nije komplikovano.  :nezna:
-Može li se sipati bilo koji proizvođač?Npr.Optima?Nju znam da drže sve prodavnice auto-delova.
-I sam postupak zamene.Nije dovoljno ispustiti staru i dosuti novu tečnost.Znam da se mora ozračiti sistem.Kako? Prema AutoDati u 1,4 16v motor ide 5,7 litara tečnosti.   :wavey:

mimi1980

I.Nema odgovora.  :)  Nema veze.Danas sam se video sa jednim prijateljem.I on vozi Renault Megane.Verovatno ću u narednom periodu skoknuti do Sarajeva sa njim.Do ovlaštenog servisa.Da promenim antifriz,i da vidim za još neke stvari.  :wink:

Byk

Citat: mimi1980 poslato 19.09.2010. - 18:54
I.Nema odgovora.  :)  Nema veze.Danas sam se video sa jednim prijateljem.I on vozi Renault Megane.Verovatno ću u narednom periodu skoknuti do Sarajeva sa njim.Do ovlaštenog servisa.Da promenim antifriz,i da vidim za još neke stvari.  :wink:

ako se budes  :spit: setao tu oko njih dok rade i vidis kako to sve ide, javi...  :ok:

perica100

kada je auto hladan antifriz u boci je malo ispod min,a kad je zagrejan ide preko min.To je normalano znam i kod R5 jer se tecnost siri.Medjutum ipak smatram da treba doliti antifriz,da li neko misli drugacije?
  Interesuje me posto je kod mene neki antif. zute boje da li je iskljucivo najbitnije da takav kupim i dolijem i ako je tako koju marku preporucujete?
  Znam da ima i onaj zeleni koji imam kod R5 i koji ne dolazi u obzir kao,ali i neki crevni kao sti recimo ima moj drugar u  Passatu.
   Svaki savet i iskustvo je dobro doslo.   :wavey:

Damjan

cuo sam da taj crveni antifriz u pasate sto je da je njegova tačka smrzavanja negde oko -45 i namenjen je motorima i hladnjacima napravljenim od legura aluminijuma i da se menja na 250 000 km ili 6 godina i oznaka mu je G12