Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Rashladna tečnost (antifriz)

Započeo nuk, 17.11.2008. - 07:23

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mimi1980

Citat: vgorenc poslato 21.09.2010. - 08:32
ako se budes  :spit: setao tu oko njih dok rade i vidis kako to sve ide, javi...  :ok:

Ok.Javiću ako mi budu dali da gledam.A za sada sam se raspitao za cenu.Promena kompletne tečnosti je 76 KM.Nešto manje od 40 eura.  :wink:

nuk

Citat: perica100 poslato 21.09.2010. - 14:59
kada je auto hladan antifriz u boci je malo ispod min,a kad je zagrejan ide preko min.To je normalano znam i kod R5 jer se tecnost siri.Medjutum ipak smatram da treba doliti antifriz,da li neko misli drugacije?
  Interesuje me posto je kod mene neki antif. zute boje da li je iskljucivo najbitnije da takav kupim i dolijem i ako je tako koju marku preporucujete?
  Znam da ima i onaj zeleni koji imam kod R5 i koji ne dolazi u obzir kao,ali i neki crevni kao sti recimo ima moj drugar u  Passatu.
   Svaki savet i iskustvo je dobro doslo.   :wavey:

odvadi malo iz boce i videces da nije zuti (opticka varka), sto se mesanja tice, samo crveni ne sme da se mesa, ostale mozes kako hoces :yeah:

tasicss

Da ne otvaram novu temu, posto je Renault malo osetljiv sa glavom motora i rashladnim sistemom, sa kojim antifrizom se najbolje ponasa Renault? Ja sam u prosli auto sipao neki LUK-Oil G12 za novije automobile, sta sada da sipam u Renault 5, ne interesuju me oni jeftini tipa Bell antifrizi, zastavini i to djubre sto moze ostetiti glavu motora na boci pise samo antifrize koje je Renault odobrio, koji su to? Pozdrav!
"Never drive faster than your guardian angel can fly"

Cherokee

Koliko sam video po radnjama sa delovima za Renault, da uglavnom nude Total Glacelf  :nezna:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

tasicss

Dali on negde moze da se naruci, jer ga nisam vidjao po radnjama u mom gradu. Dali ja smem da sipam G12 u Renault 5 sobzirom da glava motora nije od legure aluminijuma i sada imam onaj zeleni u njemu a koji je nemam pojma, ispusticu sve, dali je potrebno oprati ceo rashladni sistem kada se prelazi sa onog zelenog na G12 ili se samo ispusti i sune novi :help:? Pozdrav!

srankovic

Ovo su meni sipali u Reno SAVA servisu. (tecnost je zelene boje)

tasicss

Mislim da bih ovo trebao da bude orginal za reno, mozda je ovaj G12 zelene boje u sta sumnjam... Dali ima ovo da se kupi u radnjama?

sr110

Na meganu II 2006.god 1.5dci mi curi antifriz na ovom mestu.Malo sam dotegao (2 kruga) i prestalo da curi. Da li smem to da dotezem?Sta se desava,odnosno sta se zatvara zavrtanjem ovog "ventila"?

dudo

Ne zatvara se nista,dobro je sto si to dotegao,inace taj plasticni vijak sluzi kada se mijenja komplet rashladna tecnost da se on odvrne i izadje vazduh iz sistema i kada krene antifriz taj saraf se zavrne.pozdrav

jagodinac

pazi druze da ne otkines taj sraf jer on jako lako puca. :hey1:

Cherokee

Da dignemo malo temu iz mrtvih  :4u2ap3b:

Treba da menjam termostat, pa samim tim i rashladnu tecnost...

Kupio sam Total Glacelf Supra... Jel se samo on sipa, ili rastvara sa destilovanom vodom? Negde sam citao da ljudi sipaju cist koncentrat, ne rastvaraju :nezna:

makarije

nikako cist koncentrat - mnogo je jak !!!!

razblazi ga sa dest.vodom prema uputstvu   -25 je sasvim dovoljno

OBAVEZNO IZLUFTIRAJ
zenu dupe krasi a tortu orasi

Cherokee

Kupio sam 3 litre koncentrata i 3 litre destilovane....

Samo proveravam da se nisam za*ebo  :zubo:

ljubisa.va

Citat: Cherokee poslato 12.10.2010. - 17:34
Kupio sam 3 litre koncentrata i 3 litre destilovane....

Samo proveravam da se nisam za*ebo  :zubo:

Siguran si da ide 6l?

Cherokee

Ide malo manje, ~5.7-5.8 litara... Tako mi ovi u prodavnici rekose da pise u Dialogisu  :nezna: