Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Nepoznato zujanje - motor za podesavanje farova

Započeo godzilla87, 09.05.2012. - 18:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

godzilla87

Kada upalim auto desi se da se cuje zujanje, odnosno, nije to karakteristicno zujanje vec "tupo zujanje" jaceg inteziteta koje se cuje kada se stane pored levog tocka ili fara. Desi se da kada ugasim farove i upalim da prestane, ali malo pre sam isto to uradio i nije prestalo vec samo od sebe, otprilike minut se culo. Ne cuje se stalno, odnosno samo kada se upali auto i onda prestane i nije svakodnevno. Moze li neko reci sta bi to moglo biti?

Hvala.

godzilla87

ma opusteno :) jesam podigao sam haubu i isto se cuje kao i sa spustenom u predelu fara iznad levog tocka. znaci danas sam tri puta palio auto i samo se prvi put culo, druga dva puta nije.

godzilla87

oticu kod elekticara da to pogleda pa javljam ako ustanovimo sta je.

kilija06

Ako je kao ovaj klip sto je postavljen,onda je to relej neki sigurno

godzilla87

nije kao na klipu. meni se nista ne cuje kada je auto ugasen i kada ga gasim sve ok. samo kad ga upalim onda se cuje i to u predelu levog fara, i to nije stalno. nekada se cuje nekada ne i posle minut prestane.

kilija06

Ma ne diraj nista,sta te briga posle kad krenu da te setajiu po majstorima nikad kraja.Tako da je moj savet da ne diras nista nego ostavi tako pa ces da vidis ako bude neke promene u radu ili elektronici onda otidji do majtora

godzilla87

ok, dogovoreno. tako ce i biti. samo sam hteo da pitam da vidim da neko nije imao slicno iskustvo, ali dobro neka stoji.

meganed97

Otvori haubu dok radi motor i slušaj da li zvuk dolazi iz kutije osigurača ili kompjutera. Oba se nalaze kod levog točka, tačnije kod akumulatora. Meni se tu čuje zujanje par sekundi nakon što se ugasi motor. Možda se javlja i dok motor radi, ali ga ja ne čujem od dCi sound :headbang:
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

godzilla87

Jesam i to radio. Cuje su predelu iznad tocka vise prema levom faru. I nije to ono klasicno zujanje, vec kao da duvas kroz pokvarenu pistaljku i imas malo  dublje zujanje. Ne znam kako bih objasnio taj zvuk. Znaci cuje se samo pri prvom paljenju i ne stalno, moze se desi recimo da dva dana se ne cuje pa se cuje i samo pri prvom paljenju i trajanje do minut mozda i posle stane.

Svako sledeće paljenje tokom dana se ne čuje, barem je to do sada tako bilo.

iwcha85

Na prošlom autu koji sam imao ( VW ), takav zvuk mi je dolazio od alternatora. Kada upalim auto, 20-ak sekundi i prestane i to samo kada je hladan.

godzilla87

Nisam primetio u zadnje vreme da mi se javlja. Valjda nece, ali ako se poavi obraticu paznju.

Miloš

Ma reno je to... sam se kvari sam se popravlja. Ja ništa nisam dirao, niti sam obraćao pažnju na to. I evo sve šljaka ok.

godzilla87

otkriveno odakle dolazi zujanje. dolazi iz motorica za podesavanje farova.

marko.buco

desi se nekad da taj motorić sam od sebe poludi pa radi gore-dole,gore-dole...zzzzzz :shit: