Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

megane III 1.5dci- zastitna plastika motora

Započeo makarije, 25.04.2009. - 20:46

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

fLiP

I scenic II ima istih ti problema. Kod farova, kod branika, hauba i prednja maska. Mislim da su cak i vrata malo spala. To cu isto morati da doteram.

Mene cudi sto on uopste nema izolaciju na haubi, a ne samo na motoru! Kao da ga je dacia pravila!

Dule

Citat: fLiP poslato 07.05.2009. - 11:59
I scenic II ima istih ti problema. Kod farova, kod branika, hauba i prednja maska. Mislim da su cak i vrata malo spala. To cu isto morati da doteram.

Mene cudi sto on uopste nema izolaciju na haubi, a ne samo na motoru! Kao da ga je dacia pravila!

Moj Scenic nema takvih problema, sva vrata, blatobrani i branici nasjedaju precizno...tvoj Scenic je phasa I, a moj je II iako nisam primjetio na drugim Scenicima koji su generacija kao tvoj da su slampavo napravljeni kao Megane II.
Jos jedna stvar me jako iznenadila kod Scenica, a to je da nista ne klepece unutra...cak ni nakon 2 godine i skoro 50 000 Km dok je Megane klepetao cim sam ga preuzeo.

fLiP

Uf pa dobro... Moj scenic je presao mnoooogo vise. :D Tvoj je jos uvek nov novcijat po meni. :) Iznutra je sve kako treba, spolja eto samo to malo sa branicima. Inace ovako se nista posebno ne cuje, sem onih plastikica sa spoljne strane kod brave.
Ma sto bi moj cale rekao: "Sta ti to cujes, ja to nista ne cujem... ae cuti i vozi..." :D

Dule

Da, nasi starci su poceli voziti drloge u nasim godinama pa su navikli na klepetanja. :zubo:
Mislim da mi imamo vise kriterije danas i da smo opcenito osjetljiviji na takve stvari. :)

fLiP

Zato ja kada imam vremena vozim auto u servis. :D Sigurno cemo i mi takvi postati vremenom.

Click

Primetan je trend smanjivanja koriscenja tih plastika kod svih proizvodjaca, generalno.. Na mom Meganeu koji je 2004 godiste sve je prekriveno i zapakovano fino, nema gde olovka da padne.. Kod burazera na njegovom koji je 2005 nedostaje poklopac akumulatora (provereno u Dialogysu, od te godine vise se ne isporucuje i nije ga moguce naruciti).
Slicna stvar je i sa Lagunom II. U ph1 postoji mnogo lepsi poklopac motora koji je izvajan tako da prati sve krivine okolnih plastika i sve je ekstra upakovano. Za ph2 se koristi drugaciji, ravnih povrsina i oko njega ima bas mesta (identican je, tj skinut je sa Meg II).
Na Laguni III ista situacija, mnogo vise delova je dostupno oku, mada postoji taj famozni poklopac..
Obzirom da imam priliku i srecu da vozim svakakve nove automobile, primetio sam to isto i kod Toyote, Subarua, Fiata, Lanciae,... Na promociji nove Honde Accord prosle godine bio sam neprijatno iznenadjen cinjenicom da motorski prostor najvise lici na onaj u mojoj osamnaestici.. Back to the eighties...

primeri

Laguna ph 2