Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa paljenjem (startovanjem)

Započeo Kod, 17.12.2008. - 22:03

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Sebastijan

Hvala

Na početku sam napisao da se ne gasi zbog EGR što je tačno, tebi se gasio zbog tebe pri neveštom kretanju sa malom snagom motora koju izaziva zaprljan ili neisoravan EGR. Zbog njega samog se ne gasi, rrecimo na leru.
Gluvom priču pričati!

mixxer

Hvala tebi Sebastijane.
Na leru se nije ni gasio, ali zato cim krenem auto je stucao, i na posletku bi stao, kaze majstor da je ulazio u safe mode posle ponovnog paljenja .Rekao mi majstor da je skoro imao Daciu 1.5 koja bi isto posle 100-200m stala. Kaze i da je dosta cadji izvadio iz njega, da kucnem u drvo zadnja 4 dana ko preporodjen  :cancan:

frenchkey

A egr se prlja zasto? Lose dizne?

mixxer

Ja sam cuo da ako se pretezno vozi po gradu egr strada, da se zaprlja ventil, prethodni vlasnik mog auta je vozio samo po bg, mogu misliti koliko se natalozilo cadji, ja vozim vise van grada tako da se nadam da se nece skoro zaprljati

Milenko_M

Prvo ti proveri u kakvom je stanju EGR .A to znači mora da se očisti .
Dok se ne krene u čišćenje nemože da se zna dali je zaprljan .
Ja sam na moja dva Reno-a to uradio na oko 140.000 km i nije bilo posebno zaprljano.

frenchkey

jer ti je smjesa goriva dobra, a dizne špricaju finu maglu

Sebastijan

Izgleda niste pročitali njegov predhodni komentar.
Očistio je EGR i sada motor radi kako treba.
Gluvom priču pričati!

frenchkey

Moj odgovor je bio za Milenka, tj. objasnjenje zasto kod njega egr nije bio prljav ni nakon 140000km

Milenko_M

Citat: frenchkey poslato 19.11.2020. - 20:54
jer ti je smjesa goriva dobra, a dizne špricaju finu maglu

Tako je , dok su dizne dobre i gorivo nema skupljanja čađi .

qretsar

Pozdrav forumasi,
Posedujem Renault Megane III, 1.5dci GrandTour i imam problem sa hladnim startom.
Auto pali normalno sve dok vanjska temperatura ne dostigne oko 3 stepena i ispod.
Posle prvog starta, auto nekoliko sati starta uredno, bez obzira da li je radilo minut ili nekoliko sati.

Promenio  sam : akumulator ,  grejace, filter goriva i isti problem se desava.
Jucer smo bili na planini i nisam mogao startovati auto. Nakon sto sam, verglanjem, ispraznio akumulator, povezali smo ga na kablove i dva coveka su se izmenjivala i pritiskala pumpicu za gorivo ispod haube i auto je startovalo.
Nakon toga, bez problema sam koristio auto uz nekoliko zaustavljanja pri povratku kuci. Na kontrolnoj tabli ne prikazuje nikakvu gresku.

Ukoliko neko moze pomoci, bio bih zahvalan.

PGM

Zdravo,
Ja bukvalno imam identičan problem na Meganu 3, 1.5 dci (70 kW).  Ujutru na ispod 3°C pali otežano a ispod toga sve teže i teže što je temperatura niža. Posle tog prvog paljenja, auto ceo dan startuje normalno.
Zamenio sam akumulator juče ali ništa nisam suštinski dobio. Auto sam upravo odvezao kod majstora da ga ispituje...
"qretsar"  - da li si ti uspeo da pronađeš u čemu je bio problem na tvom autu?

Drobac

Da nije neko crevo od goriva puklo, pa ulazi falš vazduh?

Neletaksista

Grejači, relej grejača...?

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Sayrus

Pozdrav forumasi, danas mi se javio problem pri startovanju zagrejanog motora, znaci postignuta radna temperatura, ugasen auto na 5 minuta i posle je mnogo duze verglao dok je upalio. Probao sam posle jos 2-3 put i ponovo isto. Neko ideju?

Milenko_M

TDC senzor ( senzor radilice ) . Ne pomaže čišćenje samo zamena .Jeftin je pa nema svrhe puno eksperimentisati.