Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa paljenjem (startovanjem)

Započeo Kod, 17.12.2008. - 22:03

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Vladan97

Citat: Vladan97 poslato 20.05.2022. - 22:23
Prije par dana auto vozio čitav dan po gradu, ugasim na parkingu i poslije toga brzo pokušam da startam ali se čuje samo klik, čini mi se iz predjela motora negdje, ne znam da li je alnaser. Pokušavao dosta puta ali isto. Tek poslije nekih sat vremena i više pokušaja upali. Nastavio vožnju, parkirao, probam opet i neće. Poslije par sati probam da palim, bez problema. Evo već par dana palim bez problema. Ujutro, naveče, vozim, ugasim, upalim sve dobro međutim nisam ga vozio dugo da se zagrije pa da vidim da li će onda paliti. Da li je alnaser ili nešto drugo može biti?
Laguna 2 ph2 1.9 dci 88kw

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Riješeno. Automat bio problem.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Volim Renault!

Jovano

Zdravo na site. Imam clio mk3 1.5 dci 2005god. Napraven godisen servis pred 3 meseci, 6 meseci star akomulator. Pred 2 nedeli pocnaa problemi pri palenje na motorot. Nekogas vergla bez da zapali pa od vtora pali so ugusena snaga, pa posle 3-4sec raboti se normalno. Bez razlika na laden start ili vozena so saati na sekoe palenje se gusi motorot. Na avtopat osetiv i namalena snaga na motorot ne vlece kako porano.

Stavi adiviv za procistuvanje dizni ( nema nikakva razlika)

Na kompjuter izvadi greska df195 ( senzor bregasta osovina) senzorot go iscistiv samo fizicki ( na prvite 2-3 palenja imase podobruvanje pa pak istoto)

Utre ja nosam na drug servis, pa ako imal nekoj slicen problem, sekoj sovet mi e dobredojden.
Pozdrav,
Nikola

pedjab

Citat: qretsar poslato 18.01.2021. - 10:04
Pozdrav forumasi,
Posedujem Renault Megane III, 1.5dci GrandTour i imam problem sa hladnim startom.
Auto pali normalno sve dok vanjska temperatura ne dostigne oko 3 stepena i ispod.
Posle prvog starta, auto nekoliko sati starta uredno, bez obzira da li je radilo minut ili nekoliko sati.

Promenio  sam : akumulator ,  grejace, filter goriva i isti problem se desava.
Jucer smo bili na planini i nisam mogao startovati auto. Nakon sto sam, verglanjem, ispraznio akumulator, povezali smo ga na kablove i dva coveka su se izmenjivala i pritiskala pumpicu za gorivo ispod haube i auto je startovalo.
Nakon toga, bez problema sam koristio auto uz nekoliko zaustavljanja pri povratku kuci. Na kontrolnoj tabli ne prikazuje nikakvu gresku.

Ukoliko neko moze pomoci, bio bih zahvalan.

Pozdrav
Imam isti problem...
Je li rijeseno kolega?

sale977

Imam Scenik2 2004 god, 1.5dci. Imam problem sa paljenjem. Pali iz drugog puta, bilo ladan bilo vruć. Znači, upalim ga on vergla i prestane i pritisnem drugi put on upali bez problema. Radio sam skoro i veliki servis i pumpu i dizne. Planiram popodne ili ovih dana da oteram kod majstora na dijagnostiku. Šta bi moglo da bude? Hvala unapred na odgovorima.

mire

Npr neka dizna pušta pa izgubi pritisak u rejlu... Može svašta da bude, glupo je nagađati.

milan035

Citat: sale977 poslato 03.06.2023. - 07:40
Imam Scenik2 2004 god, 1.5dci. Imam problem sa paljenjem. Pali iz drugog puta, bilo ladan bilo vruć. Znači, upalim ga on vergla i prestane i pritisnem drugi put on upali bez problema. Radio sam skoro i veliki servis i pumpu i dizne. Planiram popodne ili ovih dana da oteram kod majstora na dijagnostiku. Šta bi moglo da bude? Hvala unapred na odgovorima.
Zameni senzor položaja bregaste osovine.

sale977

Bio je problem u senzoru bregaste. Dijagnostika je pokazala. Posle zamene auto ponovo pali normalno. Senzor bregaste za Scenik2 1.5 dci u prodavnici gde sam kupio košta 2500 din. Majstor mi je za ruke naplatio 2000 tako da me je ukupna popravka koštala 4500 din.

marko012po

Pozdrav svima,

Vozim Clio 2, 1.5 dci 60KW 2004.god. Od skoro mi se pojavio problem pri prvom paljenju. Auto vergla ali neće da upali. Probo sam da verglam i duže ali bezuspešno. Na drugo verglanje pali na pola ključa. Nije bitno da li je hladno ili toplo napolju. Rađen je mali servis pre 3000km, ulje i svi filteri zamenjeni.

Čitao sam po temi malo, vidim da senzor radilice ako ne radi, onda ne bi palio ni iz druge.

Ako je neko imao ovakav problem ili zna šta može da uzrokuje da ne pali na prvo paljenje, neka piše.

Hvala!

Sent from my 22101316UG using Tapatalk

Milenko_M

Meni je bilo tako na Clio 3 na istom motoru . Ustanovljeno je da anlaser nije bio dobar .Vrteo je ali ja nisam primećivao da vrti sporije .Posle dužeg verglanja bi upalio.Ili ako probam i prekinem i probam ponovo upali odmah.Anlaser je bio originalni 16 godina i biksne nisu bile dobre tako da se teže vrteo .Kada je promenjen anlaser druga pesma , pali odma.

Milosh_Clio 2002

Citat: marko012po poslato 16.06.2024. - 16:11
Pozdrav svima,

Vozim Clio 2, 1.5 dci 60KW 2004.god. Od skoro mi se pojavio problem pri prvom paljenju. Auto vergla ali neće da upali. Probo sam da verglam i duže ali bezuspešno. Na drugo verglanje pali na pola ključa. Nije bitno da li je hladno ili toplo napolju. Rađen je mali servis pre 3000km, ulje i svi filteri zamenjeni.

Čitao sam po temi malo, vidim da senzor radilice ako ne radi, onda ne bi palio ni iz druge.

Ako je neko imao ovakav problem ili zna šta može da uzrokuje da ne pali na prvo paljenje, neka piše.

Hvala!

Meni se desava na istom autu 48kW.
Ja sam zakljucio da je donekle olaksano paljenje time sto se napumpa gorivo rucno, preko gume kod filtera goriva. Radim dijagnostiku ovih Dana pa cu videti

Milosh_Clio 2002

Citat: marko012po poslato 16.06.2024. - 16:11
Pozdrav svima,

Hvala!

Ja sam danas išao na dijagnostiku. Meni teže plai iz prve, i kada odstoji duže vreme.
Motor je 1.5 dci 48 kW Clio 2
Danas su mi rekli da mi je aktivna greska na senzoru bregaste i da treba da se zameni.
Tražili 9000din što mi se čini poviše.
Meni auto lakše upali kada malo ručno napumpam gorivo sa pumpicom pored filtera.
Ima li neko neki predlog gde zameniti taj senzor ako je nešto povoljnije?

mire

Miloše, nešto ne radiš kako treba. Tvoja poslednja dva posta u ovoj temi su u potpunosti obeleženi kao citati.

Ap0calypto

Kada ostavis auto malo, oce da upali, dok se problem sa senzorom ne vrati. Nov senzor radilice recimo je 1500 din, ne znam šta košta 9000 din.

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

marko012po

Mogu reći da sam rešio problem.

Naime, jedno jutro, pre prvog paljenja, otvorim haubu i pogledam creva oko filtera za gorivo i vidim da crevo koje dovodi gorivo iz rezervoara u filter ima vazduh u sebi od oko 3cm dužine creva. Napumpam na ručnoj pumpici koja se nalazi pored filtera sve dok na povratu nije prestao da izlazi vazduh, sigurno desetak puta sam stisnuo. Nakon toga je upalio iz prve. Od tada već par dana nemam problema sa startovanjem.

Darmarko

Ja znam da je mene PUG 206 zezao sa paljenjem, a problem je bila ta ručna pumpica za nadrukavanje, jer je propadala i ulazio je vazduk. Jedno 2x sam je menjao, i da li od toplote motora, ili ne znam čega, jako brzo je pucala. Na kraju sam popiz*eo, skinuo je i stavio bespovratni ventil umeseto nje. Pumpicu skinuo i ostavio u gepeku ako zatreba za drukanje.