Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa paljenjem (startovanjem)

Započeo Kod, 17.12.2008. - 22:03

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

wcyber

ocigledno nesto oko instalacije tok prekidaca rikverca/senzora polozaja menjaca.. ili je stavljen neodgovarajuci senzor

milann_90

Iskreno i ja sumnjam na rikverc prekidač. Dali su u MOTOREX prodavnici autodelova zeleni prekidač (valjde imaju zeleni i crveni) a i kod mene je bio zeleni. Ako sa starim bude radilo paljenje, valja onda tražiti na drugom mestu prekidac rikverca kom je ispravno i paljenje rikverc svetala.

milann_90

Citat: boblegend poslato 21.10.2024. - 09:09
Neko mi reče da kad oslabi akumulator oće da se jave  problemi sa start stop sistemom,možda je tako nešto u pitanju  :??:

Akumulator prošle godine stavljen nov, tako da mi o ovo ne pije vode :/

wcyber

probaj da se konsultujes sa nekim ovlascenim servisom, koji ti moze dati deo za tvoj auto na osnovu tvog broja sasije

milann_90

Evo da javim sta se desava. Uzmem danas i vratim stari prekidac rikverc svetla sa kojim mi nisu radila rikverc svetla i vrati mi se opcija paljenja u leru sa stisnutom kocnicom. Uzmem cekic i srafciger, nasilno otvorim prekidac, savijem malo konektore, sklopim, zalepim tecnim metalom i gle cuda rade i rikverc svetla. Ocigledno je na kraju bio problem u ovom novom prekidacu iako identicno izgleda kao i original. Moracu traziti kod nekog drugog da li ima odgovarajuci prekidac. Hvala na pomoci, otvorili ste mi oci. 🤣

Ap0calypto

Odlično si to rešio. Iz svog iskustva, i iz iskustva drugih zaključujem da je danas bolje uzeti polovan original sa auta, nego nov zamenski deo. Pod tim mislim na senzore razne.

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

zixonic

Pozdrav svima. Imam Renault Grand Scenic 1,5 dci 2005-to godište. Imam problem sa paljenjem. Kada ga startujem upali ali se odmah nakon toga i ugasi. Radio sam pumpu, dizne, čistio komplet dovod i rezervoar. Na dijagnostici pokazao problem sa senzorom bregaste, zamenio je i opet isto! Problem se javlja povremeno. Unapred hvala za odgovore.

Ap0calypto

Senzor radilice

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

alexsasa

Moze da bude i ona rucna pumpica za gorivo, lako se proveri da li je negde busna.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ceki21

Megane 2, 1.5 dci. Samo mi počel trokirati i ugasil se. Bil sam na rezervi, nadolijal gorivo- ne pali.
Ne mogu na pumpicu uopće povući gorivo- no da je napumpana, naglo vraća.
Ne baca nikakvu grešku.
Ideje, od kud da krenem ?
Hvala

Poslano sa mog SM-S921B koristeći Tapatalk

slavko_bgd

Probaj sa start-sprejem, možda povuče gorivo i proradi.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

wcyber

da se nije naduvao nabubrio filter nafte?

slavko_bgd

Prema opisu, moguć je otkaz pumpe za gorivo, ili niskopritisne ili visokopritisne ( jedan sklop). Ali dešavalo se da uz pomoć start-spreja motor "sastavi" i nastavi da radi.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

murga

Megane 4 1.5 dci 2017g, neće da upali. Pri okretanju nije htio ubaciti u rikverc, probao ostale brzine i ne mogu mjenjač ubaciti niti u jednu brzinu, ugasio upalio neće. Odgurali me na parking, ugasio neće da upali izbacuje slijedeće poruke: provjerite vozilo, provjerite ubrizgavanje, ESC provjerite, pomoć pri kretanju provjerite, svijetli kontrolno svjetlo upozorenja žuto svjetlo sa ključem i ESC sistem protiv proklizavanja, je li neko imao ovakav problem, hvala i lp.

wcyber