Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa paljenjem (startovanjem)

Započeo Kod, 17.12.2008. - 22:03

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

fLiP

Pali on tako sto nabije kompresiju. Ali teze pali. Bilo bi lepo da imas sve grejace bez obzira na temperaturu. Pali ih on i kada je 0 stepeni. ;)
Drugo, mozda cu da lupim pa da ostanem ziv, ali jesi li pogledao pumpu za gorivo da li radi? Mozda se desi da negde vuce fals vazduh.
A cudno mi je i to sto ti radi ispod obrtaja (ocigledno jer ne vuce dovoljno goriva). Obicno kada je bas hladno moze da se desi da el. gas doda malo obrtaja da se i ne primeti na tabli, ali posle 1 do 2 min cujes kako spusti obrtaje i radi normalno.
Mene to navodi na pumpu za gorivo ili fals vazduh ili je negde zapuseno pa ne moze lepo da povuce gorivo. Pogledaj i kakav je onaj filtercic za gorivo, da li je prljav? Da li ima opiljaka?

Ako gresim zeleo bih kolege da me isprave, da te ne bih navodio na pogresan put.

serences

Hvala na odgovoru,
Nismo se razumeli u vezi obrtaja. Kad upali, samo na momenat mu se spuste obrtaji(možda sekundu, dve) verovatno dok ne povuče gorivo.Posle toga radi normalno. Mada mi se juče desilo kao što sam i napisao da se upalio i nakon toga odmah i ugasio, ali kad sam "napumpao" gorivo, upalio je i radi normalno.
Još nešto: Pošto je crevo za gorivo providno vidi se da se čim ugasim motor da se gorivo vraća nazad u rezervoar(znači nema goriva u crevu), i to od ove pumpice pa unazad, a od pumpice do pumpe za gorivo je crevo puno goriva.

Proveriću ovo ostalo kad stignem kući, pa se javljam.
Pozdrav.

serences

Stavio nepovratni ventil između ručne pumpice i rezervoara da ne bi moglo gorivo da se vraća nazad.
Zasad radi.

P.S.
Ako sam nekom pomogao, biće mi drago.

Malivuk612

iako nem blage o ovome, logicno mi je da pumpa malo brljavi... il eventualno filer goriva da je prljav...
ja imam tu pumpicu, pa normalno sve funkcionise...

serences

Ipak ovo nije rešenje, bar što se paljenja tiče, jer i dalje ne pali kako bi trebalo.Odnosno ne kao i pre.

Prvo stavljen 1 nepovratni ventil(gorivo se ne vraća u rezervoar), ali samo od ventila pa unazad, pa nakon toga stavljen i 2 ventil.

E sad goriva ima do drugog ventila, ali na delu od 2 ventila do filtera za goriva nakon izvesnog vremena nestane goriva.(obeleženo sa 3 na slici).

Da zaključim: Paljenje i dalje slabo - vergla kod jutarnjeg paljenja i kod dužeg stajanja oko 6-7 sekundi,  Kad nema velikih razmaka između paljenja onda oko 3-4 sekunde.

Vidi sliku!!!!!!!!!!!

P.S. Filter goriva promenjen.

Tragam dalje dok ne nađem grešku. Neki predlog?

Malivuk612

serences

Ja se u suštini ne razumem  mnogo u servisiranje, samo vam pišem moja iskustva.
Šta misliš šta bi moglo da fali pumpi?

tigara

:help:  imam renault clio 2002. God. koji nece da upali. U pocetku mi se to desilo par puta, bio je u servisu i zamenjen je senzor bregastog vratila. Ali, i nakon toga problem je sve cesci. Sada mi se desava da se ugasi i u toku voznje i da nakon toga nece da upali. Ponovo je bio na dijagnostici i ne pokazuje nikakvu gresku. Desice mu se da besprekorno radi pet dana, a sesti vec nece hteti i mora na slep...i tako sve u krug. Probala sam i sa drugim kljucem, ali nista. Pomagajte?!

Click

Ja bih prvo proverio dovod goriva, tj da li u njemu sve funkcionise kako treba.. onda bih pogledao i stanje filtera za naftu i proverio bih senzor radilice..
Ali za to ti treba neki dobar servis.. Ocigledno bolji nego taj u koji ides  :ok:

Ilic-PA

Jel vergla...???

Meni se desilo da nece da vergla, okrenem kljuc da ga upalim i nista... Bio mi je labav anlaser, jedan sraf ispao, a drugi bio labav...
Živeo sam u 3 decenije, 2 veka, 2 milenijuma i 4 države, a tek mi je 20a!

bigsale

Posedujem Megana 1.5dci 2003.god. Od pre par meseci javio se problem sa paljenjem i to onda kada je motor vruc i kada je toplo vreme, nece da pali iz prve. Sa hladnim motorom u garazi nemam problema. Dijagnostika je prijavila kvar na senzoru bregaste osovine. Posto senzor nisam mogao odmah da nadjem vremenom se kvar sam od sebe izgubio. Kada se ponovo javio, kompjuter nije uspeo da otkrije kvar ali je majstor ustanovio da u kvacilu postoji prljavstina cijim ciscenjem je postignut rezultat. Ali, samo nedelju dana, danas je pala kisa posle duzeg vremena i paljenje opet zeza. Vergla normalno, ne prijavljuje Insert Card i imam utisak da dosta prazni akumulator. Desava se ponekad da i iz drugog puta nece da upali a iz trceg uvek pali. Da li to ima veze mozda sa vlaznim vremenom? Na raznim forumima sam procitao da i drugi imaju slicnih problema ali generalno kvar nije lociran. Trenutno nisam u mogucnosti da po preporuci majstora kupovinom novih delova eliminisemo jedan po jedan moguci uzrok jer delovi nisu bas jeftini. Imali neko ideju sta je u pitanju.

nuk

Citat: bigsale poslato 19.05.2009. - 23:52
Dijagnostika je prijavila kvar na senzoru bregaste osovine

sam si dao vrlo moguci odgovor na pitanje. na svakom senzoru postoji konektor koji je uvek podlozan asmosferskim i spoljnim uticajima i vremenom dolazi do oksidacije ili zaprljanosti te se javi ovakav problem a to se vrlo lako resava i prvo eliminise kao moguci kvar i to bi tvoj majstor morao da zna.

tigara

Sto se tica dovoda goriva , to su proveravali i kazu da je ok. Svi filteri su promenjeni pre desetak dana. A inace auto vergla kao blesav, ali jednostavno nece da upali... Juce mi se desilo da je upalio iz desetog puta i dok je bio izbacen iz brzine sam je povecavao i smanivao broj obrtaja( uglavnom je isao do 1000 i nazad). Ja ga ugasim, upalim ponovo i radi nakon toga radi normalno....

eto tako

Protokomjer - regulator gasa ? Na scenicu kad pukne stopa motora odma pukne i regulator jer udara u skoljku ... samo treba baciti pogled je li dzek utaknut ili ne ?
Citat: wcyber poslato 22.02.2016. - 11:22
Ja za ovo leto cekam da vidim gde ce krenuti reke imigranata i koji ce granicni prelazi biti zatvoreni .. mozda stvarno crna gora ostane jedina destinacija :D

Ilic-PA

Ako je regulator gasa onda bi trebala da ti sija lampica SERVICE!
Živeo sam u 3 decenije, 2 veka, 2 milenijuma i 4 države, a tek mi je 20a!