Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa paljenjem (startovanjem)

Započeo Kod, 17.12.2008. - 22:03

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

eto tako

Belive or not,mom poznaniku nije nikad sijala a imao je taj problem samo sto je on imao problema samo dok koci jer mu se motor naginjao naprijed a kablovi kratki i onda se dzek vadio a cim pusti kocnicu tj vozi normalno sve ok :)
Citat: wcyber poslato 22.02.2016. - 11:22
Ja za ovo leto cekam da vidim gde ce krenuti reke imigranata i koji ce granicni prelazi biti zatvoreni .. mozda stvarno crna gora ostane jedina destinacija :D

Ilic-PA

u koj si servis isla, odi u Reno Savu ako nisi bila, oni su dosta profesionalni trebali bi da ti srede to...
Živeo sam u 3 decenije, 2 veka, 2 milenijuma i 4 države, a tek mi je 20a!

bigsale

Nova zapazanja: auto mi uvek pali kada izvadim karticu, pritisnem dugme start pa vratim karticu natrag. izgleda da je neki problem u elektronici.

Click

A da li si probao da drzis start/stop dugme dok vergla?

bigsale

Citat: Click poslato 27.05.2009. - 08:57
A da li si probao da drzis start/stop dugme dok vergla?
probao sam, ali ne pomaze

bigsale

mozda sam malo dosadan - danas ceo dan pada kisa i eto nikako da upali iz prve

eto tako

Nisi dosadan,onima koji razmisljaju da kupe takav auto je sve zanimljivo i resenje svakog problema je najbitnije !

Ali nikako da nam kazes,dje si radio dijagnostiku ? Je li taj cika imao (znam da nije) CLIP ili neki pentiJum 2 ?
Citat: wcyber poslato 22.02.2016. - 11:22
Ja za ovo leto cekam da vidim gde ce krenuti reke imigranata i koji ce granicni prelazi biti zatvoreni .. mozda stvarno crna gora ostane jedina destinacija :D

bigsale

Megane je ponovo isao na dijagnostiku i nadjene su greske na senzoru kod zamajca i senzoru bregaste i to kao sporadicne greske. Jos jedno zapazanje: kada je isparkiran pod nekim nagibom javlja se problem sa paljenjem.

zamenjen senzor bregaste osovine - pali ko mina.
PROBLEM RESEN 
senzor + ruke 70 eur.

petros

Ne znam da li je ovaj problem resen... ali evo da mozda malo pomognem, Imam Megane I , 98 godiste . 1.6e i povremeno mi se javljao maltene istovetan problem.. Razlika je samo u tome sto se kod mene to desavalo kad je motor bio " vruc"  Elem , u servisu u kome servisiram Rendzera ustanovili su neki banalan gubitak kontakta ne nekoj diodi ili sta ja znam kako se zove ( zaboravih ime  :o: ) To izgleda kao neka zicica koja ulazi u motor , majstor to jednostavno izvukao , naprskao WD sprejem i objasnio da se ona nekad ovlazi i da mogu sam da izvucem i vratim.. Na svu srecu problem se vise nije javljao.. Iako izgleda kao glupost i tekako moze da ti upropasti dan..  pozz :wink:

fLiP

Ovako. :)

Motor je gubio je kompresiju na dva cilindra(kao sto je vec napisano), slabo je palio...Motor je uradjen na prvu specijalu, sve sem radilice. Ociscene su dizne (ako bude potrebe za sledecim ciscenjem onda ce morati i da se menjaju). Hteo sam da slikam ceo rad, ali majstor kod koga je radjen auto je malo :fiju: Ne dozvoljava ni shegrta da ima pored sebe. Posle 3000km je ponovo uradjen servis (ulje, filteri...).
Pre nedelju dana zamenjen je protokometar (cena prava sitnica 21000dinara). Inace Simensov, ali "Kasno Marko na Kosovo stize."

Vuce odlicno. Ponovo je onaj stari.  :old: khmm mislim novi :skace: Samo sto mi se cini da je motor bucniji. E sad burazer kaze da treba da mu dosteluje paljenje.

Click

fLiP

^^ aham upravo to. Ako se dobro secam spominjao mi je nekog boshistu iz V. Plane? Da li si cuo za njega? Trebalo bi da ode kod njega.

tomo

Petros

Bio bi ti zahvalan kad bi malo pobliže opisao gde se ta famozna žičica na motoru nalazi,jer i ja imam isti problem sa paljenjem.

janja

Ja sam imao slicano iskustvo sa mojim kolima... nekad upali, nekad nece i tako sam se mucio par nedelja. Desavalo se (mada retko) da i kad motor upali radi nemirno, i ili skala obrtaja poskakuje ili skazaljka ne radi uopste. Problem je bio u TDC senzoru (mi ga valjda zovem senzor gornje mrtve tacke) i nalazi se na gornjem delu gde se spajaju motor i menjac. On je gubio kontakt, tako da od kada sam ga procistio malo problem se vise nije javljao.
E sad mozda je ovo bilo malo offtopic, posto nisam siguran da dizel motori uopste imaju ovaj senzor (mada mislim da dci imaju) ali mozda nekome i pomogne ovo moje iskustvo. :)

Kod

izvinjavam se na ne-updateovanju! u pitanju su bili injektori (ako sam dobro napisao).

p.s. janjo, zivis u atini?!
Aleksandar