Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
D

Treći cilindar tj svećica

Započeo drMarty, 18.12.2008. - 00:09

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

drMarty

Imam problem sa R4 GTL.Na satu ima oko 141.000 km, i motor nije diran osim obrade glave.Troši oko 1 deci ulja na 1.000 km...U zadnjih otprilike 1.000 km sam promenio tri svećice na jednom te istom cilindru,jer je motor radio na tri klipa i sve tri su masne...Auto se najviše vozi po gradu i često ni ne stigne da se ugreje jer su kratke relacije.
Koji mu je očin?

Laguna22D

Uff, ja sam taj problem imao svojevremeno na Ladi, i majstor je klimao glavom levo-desno. kad pocne da masti jos neku svecicu, zameni je i parkiraj ga do prodaje, da ne bi radio karike, lezajeve i tako te "jeftine"stvarcice...  :help:
M. The most powerful letter in the world.
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=13627.0

drMarty

Znači i ti misliš karike?Kod majstora još nisam bio i ovako sam na ti sa njim :banghead:

Boki

Marty jel si merio kompresiju na tom cilindru?I meni smrdi na karike....proveri kablove!
Nisu sale za umove male

drMarty

Nisam merio kompresiju,moraću ubrzo.kablovi su ok.

Click

1. Proveri da li ima varnicu na tom cilindru.
2. Proveri kompresiju, mogu da budu karike, ali moze i da ima problema sa ventilima..

dusant

Najverovatnije je da su na tom cilindru popustile karike tj vreme im je za zamenu. Ja imam isti problem na maminom R4 tako da sa vremena na vreme moram da zamenim tu svecicu kad prestane da radi. Jedno od resenja bi bilo sipanje nekog aditiva za ulje (cuo od nekih prilatelja da su tako resili taj problem) ali nikako da ga sipam posto se auto trenutno vozi samo na vrlo kratkim relacijama po par kilometara, cekam da podje negde na neki duzi put pa cu da ga sipam (vec ga ja kupio) tako da cu do tada menjati svecicu svakih 15 - 20 dana  :tup:.

A ako ces da menjas karike ne verujem da je to neka velika investicija, ditung glave, poklopca kartera, karike, leteci lezajevi ne kostaju vise od 100 eur a mozda i manje i majstor u najjeftinijoj varijanti 50 eur i to je to.    :nezna:

drMarty

Ja auto prodajem,a ovo mi se desi :banghead: :banghead:
Koji je to aditiv,gde si ga kupio?Samo ga sipaš i provozaš malo duže?Neke nus pojave?

Citat: Click poslato 18.12.2008. - 17:02
1. Proveri da li ima varnicu na tom cilindru.
2. Proveri kompresiju, mogu da budu karike, ali moze i da ima problema sa ventilima..

Za karike razumem,ali ventili? :nezna: Misliš da nisu dobro naštelovani,pa ne izlaze izduvni gasovi?

Inače,ovo mi se počelo dešavati od kad je majstor uradio obradu glave,ne pre!
:help:

Edit:sutra idem da premerim kopresiju...Majstor mi je pomenuo da možda tefloni neš' ne valjaju pa da puštaju ulje i da mi to pravi kuršlus...
Click :respect:

drMarty

Bio sam kod majstora.Izmerio je kompresiju,čista 10-ka :respect: Jako malo duva na iberu,tako da misli da je ventil stradao...U ponedeljak idem da mi šteluje ventile,pa ćemo da vidimo dalje.(ako ga ne prodam sutra...)

Click

drMarty

Nije nikad,ja sam mu drugi vlasnik a kod mene je od '95 god.
Jel' to moglo da se desi od nestručnog štelovanja ventila?
Inače to se dešava od kad je majstor dotezao glavu i štelovao ventile...

Click

Bice da to ima veze sa tim, ako se desilo nakon obrade glave, ocigledno negde ne dihtuje dobro..

drMarty

Jel mogu da imam nekih komplikacija zbog najverovatnije stradalog ventila osim svećice?

Click

Ne bi trebalo. AKo skidas glavu ( a skidaces je) baci pogled na celo klipa. Samo to moze biti problem.

drMarty