Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: varijabilna remenica / solenoid vvt sistema - benzinac radi kao dizel

Započeo jan karapac, 07.10.2010. - 20:56

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

slavko_bgd

Citat: mire poslato 10.12.2024. - 12:44
Ako se ne dešava ništa - ja ne bih popravljao ono što je ispravno.
Ja tog Scenic-a 1 pogotovo RX1 2.0 16V 2000-to godište ne bih vozio noću, punog, po nekim kanjonima, i strepeo...  :ne: :ne:
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

wcyber

Slavce20

Citat: wcyber poslato 10.12.2024. - 14:47
i to ces zameniti / popraviti jednom i to je to ..  :lopta:

Ipak se nije ponovilo,bio sam nizbrdo pri paljenju i imao sam malo goriva,jel moguce da je neka dizna na kratko ostala bez goriva ili sta vec pa je zatraktorisao na kratko?

zokce

Svašta je moguće kao što je moguće i da odeš kod majstora.

Slavce20

Nije se ponovilo opet kazem,sta ce mi majstor,ovde mozda i ima majstora

slavko_bgd

Pa ako se nije ponovilo onda nije kvar. Tako da si u pravu, šta će ti majstor.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

Raks

Poštovani, potrebna pomoć oko problematike iz ove teme. Iščitao sam dosta postova ali i dalje ne mogu da prelomim šta da radim...
Uzeo sam polovan Clio 0.9tce, 200000km, uredna servisna ali bez rađena bilo kojeg velikog servisa, car vertical dobar. Naravno čim sam doterao kući upalila se greška p0011, koja se odnosi na los položaj vvt radilice. Auto radi normalno, dobro vuče, valo trosi. Pri hladnom paljenju možda se na sekund začuje lanac, a možda i nešto drugo, nisam siguran , ali podseća na taj zvuk. Nakon toga ništa se više ne čije radi sve savršeno.

Logika kaže da bi trebao da uradim komplet lanac i ph razvod, ali grešku po majstoru može izazvati ili iztegnut lanac ,ili loša varijabilna radilica,ili los solenoid, možda los senzor radilice.

Da bi bio siguran da će se problem resiti, trebalo bi sve da se zameni što sa malim servisom dostiže cenu oko 100.000din.  U to je uključena varijabilna radilica i nov solenoid. I onda sam stavljen u nezgodnu poziciju.

Pitanje, da li se može utvrditi da li solenoid ispravno radi, i kako, i da li je varijabilna dobra?  Ako je radilica npr propala zbog podmazivanja, može li biti loša a da se ne čuje? I ako je do podmazivanjaz može li se uopšte pročistiti taj kanal i kako?
Hvala unapred!

Goxxy

Zdravo i dobrodošao na forum.

Pre nego što se uključiš u diskusije, pročitaj pravila foruma. Potrebno je da popuniš profil do kraja (lokacija, datum rođenja) i da se predstaviš u temi za nove članove.

Tek nakon toga ćeš dobiti pun pristup forumu. U međuvremenu, ovde ide katanac. :lock:

juventus89

Pozdrav drugari. Nadam se da još uvek vozi neko megana 2 1.6 16v. Interesuje me gde mogu da nađem remenicu bregaste, ali fiksnu, ne varijabilno. Dugo vremena je bio jedan oglas koji je prodavao fiksnu remenicu umesto varijabilne ali nigde ne mogu da ga nađem. Hvala