Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

nakon startovanja motora ponekad ostane upaljena narandžasta lampica/ Twingo 1.2

Započeo nemanja.b, 18.04.2009. - 21:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

nemanja.b

na twingu sam u poslednjih mesec dana primetio da mi se povremeno (recimo jednom nedeljno) nakon startovanja motora kada na kontrolnoj tabli zasija nekoliko lampica koje stoje par sekundi, jedna od njih, narandžaste boje ostane da svetli. Izgleda ovako:[attach=#]

tada jednostavno ugasim motor, sačekam par minuta, upalim ponovo i sve je u redu. Nikada se pomenuta lampica nije upalila u toku vožnje, već se samo ponekad ne isključi nakon startovanja motora. Da li neko ima uputstvo za twinga na engleskom ili srpskom da mi protumači o čemu je reč ili možda zna u čemu bi mogao biti problem?
Da li mi neko može dati savet kako da dodjem do uputstva za twinga na srpskom ili engleskom, pošto sam uz (polovan) auto dobio uputstvo na nemačmom jeziku koji ne razumem. u pitanju je twingo 16v iz 2001.

jejenche

Evo deo iz uputstva, doduse za Clio, ali isto taj motor, isto godiste, predpostavljam da je isto.

nemanja.b

nemanja.b

newbie

onda ti je mozda stvar u sljedecem... u prilozenoj slici prati zaokruzenu cijev do kuda vodi, ide do donjeg suvozackog dijela branika, spojena je na jednu kutiju u kojoj je filter sa nekakvim karbonskim cesticama... zna se desit da se poklopac te kutije odvoji i da vuce fals zrak (jer je vakuum) pa MAP izbacuje gresku.. rijesenje je jednostavno, skini branik i svijetlo te tu kutiju i zaljepi taj polopac, mozes s plasticnom selnom i malo duck tapea rijesit stvar... al onda nakon toga svejedno u servis na resetiranje kompa

nemanja.b

provericu tu kutiju, moguće je ( i nadam se) da je problem samo u tome, tim pre što sam nedavno morao da menjam jedan takodje plastičan deo: kućište termostata koje je bilo malo napuklo pa je curila rashladna tečnost. hvala na detaljnom upustvu!