Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Automatska (električna) ručna-parkirna kočnica

Započeo Byk, 05.08.2012. - 19:50

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Byk

bog mi nece pomoci ovde :D

inace, pisao sam renault-u i trazio da mi posalju ceo postupak zamene zadnjih plocica kod automobila sa el rucnom.
ne mora da se kaci na komp, dovoljno je da se rucna otpusti pa da se menjaju plocice. tako da... uradjeno je sve kako je trebalo, navodno.
rece mi serviser da unutar tog mehanizma crkava neki relej koji nema da se nadje nigde. probacu da je remontujem negde nekako pa da je prodam.
nova narucena, montira se u utorak.

EspaceF1

Ja sam imao problema kod Espace sa rucnom,jednom prilikom rucna je bila podignuta a auto ubacen u brzinu,pomerio sam nogu s kvacila i na kompjuteru se pojavilo nesto na nemackom za rucnu i svetlila je lampica za rucnu,to sam resio tako sto sam otiso kod servisera i on je naso gresku na kompjuteru i samo je izbrisao,takodje imam druga koji je imao problem s Lagunom sa rucnom na bordu je pisalo nesto tipa "Check handbrake" kaze da je samo povuko rucnu i zadrsao dve tri sekunde i da se posle toga sredilo.probaj nesto od ova dva ako oces.srecno  :shit:
[/img][/url]

Byk

hvala druze na savetu ali...
kod mene je kvar druge prirode. nije pobrljavio nego je zaribao. i kad pokusas da je koristis, skvici da se uplasis.  :strah1:

evo zanimljive teme
www.renaultforums.co.uk/showthread.php?t=61316&page=6

verujem da ova el. rucna nije neki bauk za remont i veruejm da ce neki mladi preduzetnik shvatiti gde moze dobro da se zaradi.

Evo super teme .... sve rasklopljneo i sve objasnjeno.
http://www.renaultforums.co.uk/showthread.php?t=134347&highlight=electronic+handbrake

steki

Imam lagunu 2, 2007 g., 1.9 dci, 81 kw (110 ks). Posto sam skorije "usao" u Renaul porodicu, interesuju me neke stvari vezane oko elektricne parking kocnice. Zapravo, radi se o tome da kada je parking kocnica aktivirana, pored uobicajene signalne lampice sa znakom !, pali se i lampica "kljuc". Medjutim, cim se krene, ili deaktivira kocnica, "kljuc" nestaje. Posto sam radio veliki servis i kompletan pregled auta, u servisu mi rekli da je to normalno, ali ipak da proverim...

Goxxy

Ovo ne bi trebalo da ti se dešava. Kada upalim automobil (a ista je Laguna, samo je kod mene 2006 godište sa 1.9dCi FAP motorom) ostaje samo sijalica za ručnu (ta sa uzvičnikom). Kada isključim - ugasi se. Nema ključića, a mislim da ne bi trebalo ni da bude, pretpostavljam da je u pitanju nešto sa ručnom pa da signalizira da treba da proveriš. Da je neki žešći problem, javljao bi odmah STOP.

steki

Hvala na odgovorima. Sto se tice elektricne parking kocnice, negde sam cuo da je reno opozvao lagunu 2, na vanredni servis, kako bi ucitao novi program za elektricnu parking kocnicu!? Da li mozda neko ima informaciju o tome?

wcyber

Ja kad sam sa scenicom 2 otisao prvi put u ovlasceni servis, rekli su mi da ne mogu da me puste iz servisa jer im se upalilo crveno svetlo za moj auto jer mi je potrebno preprogramirati sotver automatske kocnice, o njihovom trosku, pa su to i uradili :D

Byk

Ja sam stigao da zamenim ceo mehanizam jer je stari crko'.

Goxxy

Citat: steki poslato 01.10.2012. - 18:25
Hvala na odgovorima. Sto se tice elektricne parking kocnice, negde sam cuo da je reno opozvao lagunu 2, na vanredni servis, kako bi ucitao novi program za elektricnu parking kocnicu!? Da li mozda neko ima informaciju o tome?
Ovo je bilo pre za Scenica nego za Lagunu.

steki

Kolika je cena mehanizma za rucnu parking kocnicu? Mada ona kod mene sasvim lepo funkcionise. Ne osecam bilo kakvu nepravilnost u radu.

Byk

Goxxy

Citat: vgorenc poslato 02.10.2012. - 21:23
Oko 65k rsd
U prevodu - mnogo je jeftinije otići u servis i uraditi proveru i dijagnostiku ručne kočnice nego kupiti novu ;)

steki

Uspeo sam da resim "problem" sa svetlecim "kljucem", koji se pojavljivao kada se aktivira parking kocnica. Problem je resen prikljucivanjem na klip dijagnostiku, a kao razlog aktivacije ove greske prijavljivao je zamenu akumulatora. Majstor mi rece da prilikom zamene akumulatora moze doci do ovakvih situacija...Naravoucenije, obavezno uraditi prvo dijagnostiku...

medans

Jel uspeo neko na Laguni 3 da iskljuci automatsku aktivaciju rucne preko clip-a?
Bio kod elektricara, sva ziva podesavanja u UCH prosao al nema, posle zovem reno Sekulic kazu ne moze, al ipak da priupitam kolege sa foruma  :hey1:

direstraits

Moze, ali je potrebno prebaciti podneblje na TLNORD. Kod mene je iskljuceno po defaultu. Pitanje je da li se mora kaciti na server da bi se to podesilo.