Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Automatska (električna) ručna-parkirna kočnica

Započeo Byk, 05.08.2012. - 19:50

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

wcyber

moguce da imas problema sa tom rucicom..

gledajuci one tvoje vrednosti, ne znamo koji su limiti za zabelezene vrednosti .. mozda mu smeta i napon akumulatora sto je ispod 12V ?

https://www.renaultforums.co.uk/threads/scenic-iii-2013-check-parking-brake-issue.591401/

na uk forumu bar kazu da je to bio problem

https://www.youtube.com/watch?v=oWS3EAcRkuw

frenchkey

Zar nije kod njega Scenic 3?

Poslano sa mog koristeći Tapatalk

wcyber

to sam posle video da je trojka u pitanju .. al sam ostavio reko mozda pomogne nacin pronalaska problema koji je prikazan ;)

sofke

Danas opet greška. PyClip ovaj put pokazuje napon akumulatora 12.90 V.
Šta drugo, pravac servis

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk

[Žile] Aaaa, pa to ne može, neee može, to ne pasuje, ovo je đunta sa sitnim nutom.
[Floyd] Jeste Žile, rekli su mi, može da se ubudži."
[Žile] A jesu ti tako rekli? Dobro, onda neka ti ubudži onaj koji ti je to rekao. Ja ne umem.

frenchkey

Citat: wcyber poslato 22.06.2021. - 13:34
to sam posle video da je trojka u pitanju .. al sam ostavio reko mozda pomogne nacin pronalaska problema koji je prikazan ;)
Kod njega je mali prekidac kod mjenjaca, nije slican ovom nasem iz dvojke. Taj prekidac kad crkne mora novi

Poslano sa mog koristeći Tapatalk

SagA

Kakva je procedura poslije povlacenja salice za otpustanje rucne
Laguna 3 je u pitanju
Moze li se opet sama zategnuti ili sam miran do odlaska majstoru?

wcyber

zavisi da li je parkirna kocnica u gresci ili nije ..

SagA

Citat: wcyber poslato 27.06.2021. - 14:26
zavisi da li je parkirna kocnica u gresci ili nije ..

Radila je, zategla je kad sam ugasio auto i poslije kad sam htio krenuti nije htjela pustiti, a greska check parking brake, svejtli mi vec 2 god, radila rucna normalno, receno mi na diagnostici da prekidac rucne nesto pravi problem

super_koza

Stvarno, trpiš grešku parkirne kočnice 2 godine?  :zubo:

SagA

Citat: super_koza poslato 29.06.2021. - 07:36
Stvarno, trpiš grešku parkirne kočnice 2 godine?  :zubo:

Ma do prekidaca je bilo, on je nesto "zezao"
U sustini rucna je radila nornalno, pa mi se nisu davale pare na to, svakako planiram preci na megana IV

sofke

Citat: sofke poslato 21.06.2021. - 14:20
U poslednje vreme, malo, malo pa dobijam ovu poruku. Ugasim motor, izvadim ključ, onda upalim motor, odem malo napred nazad, greška nestane i kočnica normalno radi. Ako je motorić, koja je cena da li je neko to popravljao?

Bio juče u servisu. Greška obrisana. Ako se opet bude vraćala, tj. opet problem sa parkirnom, mora da se menja računar parkirne kočnice! a cena novog dela je baš simbolična može i polovna ako nađem, mnogo je jeftinije...

[Žile] Aaaa, pa to ne može, neee može, to ne pasuje, ovo je đunta sa sitnim nutom.
[Žile] A jesu ti tako rekli? Dobro, onda neka ti ubudži onaj koji ti je to rekao. Ja ne umem.

sofke

Ono kad si baksuz... na pumpi nadomak Đevđelije mi izbaci grešku za parking kočnicu!! srećom imam onaj ELM pa obrisao grešku ali nadomak Jerisosa opet koja se obrisala sama?! Ne znam šta ću sada, u Savi rekoše mora da se menja kompjuter parkirne kočnice koji košta sa ugradnjom oko 450 e... Moraću da odem negde da čujem drugo mišljenje.... Ili da jurim polovni deo

Byk

valjan

Ako ti grešku parkirne kočnice izbaci kada pališ auto, proveri akumulator, jer se prazan akumulator najpre ispolji preko parkirne kočnice jer njen motor povuče veću struju prilikom paljenja, a ako je stvarno prazan a ti si prevalio toliki put, onda proveri alternator...

sofke

Grešku uglavnom izbacuje kada zaustavim vozilo, kraj vožnje ili privremeno, kao što je pre dva dana bilo na pumpi u mkd, a posle u Đevđeliji kod Javor Đoke
Akumulator je star dve godine. Alternator ne znam u kakvom je stanju, u servisu mi ništa nisu rekli da postoji problem.
Ovo je snimak greške pre brisanja