Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Registracija
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Šasija
»
Tema:
Automatska (električna) ručna-parkirna kočnica
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
2
3
4
5
6
7
8
...
16
Idi dole
Autor
Tema: Automatska (električna) ručna-parkirna kočnica (Pročitano 114320 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
havsys
Twingo
Trenutno vozim: Renault Laguna II 1.6 16v 2005 god.
Pol:
Starost: 42
Odg: Automatska (električna) ručna-parkirna kočnica
«
Odgovor #45 poslato:
20.10.2013. - 22:57 »
Hvala svima sto ste nasli vremena da pomognete
djiuliju kamo srece da sam Chak Noris
. Jeste povlacila se rucna(parkirna) normalno i radila je, al bi rekao malo slabije da je hvatala. Jednom prilikom sam naterao auto na kanal na spustu u garazu da proverim stanje auspuha i nisam bio zadovoljan kako hvata parkirna kocnica.
djiuliju, fLiP, dIREsTRAITS©, cikajowa: Sto se tice otpustanja rucne kocnicu preko polugice? Uz auto sam dobio neki mali zuti plasticni kljuc, da li on sluzi za to. cikajowa kaze da se nalazi unaslonu za ruku napred. Odo da pogledam.
Sačuvana
direstraits
Gost
«
Odgovor #46 poslato:
20.10.2013. - 23:05 »
Trebas izvaditi dno pretinca, ispod je sajla na koju ide taj T komad/kljuc kojim ces povuci sajlu. Problem je jedino sto treba ponistiti gresku preko dijagnostike nakon toga ako je sve u redu sa mehanickim dijelovima i kompjuterom.
Sačuvana
havsys
Twingo
Trenutno vozim: Renault Laguna II 1.6 16v 2005 god.
Pol:
Starost: 42
«
Odgovor #47 poslato:
20.10.2013. - 23:28 »
Nasao sam zutu T polugu. Povukao sam je, al nista se ne dasava, pretpostavljam zato sto sto je otpustena kocnica. Rucica sa leve strane volana i dalje ne daje znake zivota. Moram do majstora svakako.
Sačuvana
rasha3887
Twingo
Trenutno vozim: Renault Laguna 2 ph2 2.0 16v
Pol:
Starost: 38
«
Odgovor #48 poslato:
29.11.2013. - 17:41 »
pozdrav.imam jedan problem sa automatskom rucnom mozda neko moze da pomogne.radio sam set kvacila,skidan je menjac,uzeo auto iz servisa i danas primetim da se rucna ne iskljucuje sama prilikom polaska u rikverc.i to samo u rikverc,kad krenem u prvoj brzini opusta kao i pre,i ona poluga(dugme) dize je i spusta bez problema.probao sam vise puta ne ide nikako,kad krenem u rikverc moram rucno da je opustim...
ima li ko ideju sta bi moglo da bude dok ne dodje ponedeljak da odem do majstora?
Sačuvana
wcyber
Espace
Trenutno vozim: Scenic II ph1 1.9 dci 120PS Scenic III ph3 1.5 dci 110PS
Pol:
Starost: 46
«
Odgovor #49 poslato:
29.11.2013. - 17:43 »
Mozda glupo pitanje, a jel ti svetle rikverc svetla ?
Sačuvana
rasha3887
Twingo
Pol:
«
Odgovor #50 poslato:
29.11.2013. - 17:54 »
da,rade normalno.
Sačuvana
wcyber
Espace
Pol:
«
Odgovor #51 poslato:
29.11.2013. - 17:59 »
Ocigledno racunaru fali informacija da je auto u rikvercu, mozda majstori nisu zakacili neku zicku..
Sačuvana
rasha3887
Twingo
Pol:
«
Odgovor #52 poslato:
29.11.2013. - 19:15 »
neverovatno,ali evo posle skoro 24 sata proradila sama.sad mi tek nije jasno...ili je uzrok sto su kleme dugo bile skinute pa kompjuteru trebalo vremena da se vrati u normalu ili ovaj -7c,ne pada mi drugo na pamet.moze li uopste ova elektricna rucna da zamrzne zimi kao obicna?
«
Poslednja izmena: 30.11.2013. - 18:07 od strane rasha3887
»
Sačuvana
Petarso
Clio
Pol:
«
Odgovor #53 poslato:
26.12.2013. - 12:42 »
Imam problem oko otpuštanje automatske ručne, ako sam dobro shvatio, po uputstvu treba stisnuti prekidač u sredini ručne i povući polugu, ali se meni na tabli tada ispiše "parking brake lock". U čemu grešim
.Inače sama automatska ručna radi radi kako treba, kad ugasim motor aktivira se, kad ubacim u brzinu i krenem ugasi se, samo me zeza ovo otpuštanje
Sačuvana
Girls in your city
zaxknez
Megane
Trenutno vozim: Grand Scenic 1.9dci 130 ph2 2007
Pol:
Starost: 56
«
Odgovor #54 poslato:
26.12.2013. - 12:44 »
Verovatno je problem u prekidacu.
Bilo je takvih slucajeva.
Sačuvana
Petarso
Clio
Pol:
«
Odgovor #55 poslato:
26.12.2013. - 13:07 »
Ovaj moj auto baš ima neke bubice, sad kad je motor upaljen otpušta ručnu na prekidač, ali zato kad je dat samo kontakt ručna uopšte ne reaguje, ko zna možda će vremenom i to da proradi
Sačuvana
Girls in your city
wcyber
Espace
Pol:
«
Odgovor #56 poslato:
26.12.2013. - 13:27 »
Nece da proradi, to tako treba ... Da bi rucnu spustio, treba ti veliki kontakt, bez paljenja motora. Ubacis u 1. brzinu i pritisnes kocnicu i onda start
Sačuvana
Petarso
Clio
Pol:
«
Odgovor #57 poslato:
26.12.2013. - 13:39 »
Aha, ja sam bio ubeđen da ako stisnem kočnicu i pritisnem start dugme da će se i tada upaliti motor, to mi je neko rekao ali izgleda da jer to bila dezinformacija, hvala wcyber-u.
Sačuvana
Girls in your city
zaxknez
Megane
Trenutno vozim: Grand Scenic 1.9dci 130 ph2 2007
Pol:
Starost: 56
«
Odgovor #58 poslato:
26.12.2013. - 13:48 »
Nije dezinformacija. Mozes da upalis auto sa pritisnutom kocnicom ako je auto u leru i/ili kvacilom ako je u brzini. Odosmo u
Sačuvana
vidak
Gost
«
Odgovor #59 poslato:
26.12.2013. - 17:14 »
E nakon cetiri dana provedena kod majstora Vlade (Servis Vlajko u Uciteljskom naselju
www.autoelektricar.rs
) nekako resih probleme sa rucnom kocnicom. Prvo moram reci da su majstori par excelance, znaju da rade i imaju alata i strpljenja. Sta je bio problem? Kocnica je ostala zablokirana i nije htela da otpusti kada auto krene pa sam je rucno odblokirao. Nakon toga je zablentavilo service i trokutic na displeju. U servisu sam se iznenadio kada su mi rekli da je problem verovatno ispod vozackog sedista gde se nalazi dzek sa instalacijama. Kada su izvadili ladicu konstatovali su da je mokro, a kada su povadili sedista ja sam ostao sokiran jer je toliko vode bilo da se zabe i osrednje ribice mogu uzgajati. Naravno sve su spuzve bile pune vode i morale su na susenje. Kablovi su bili potpuno truli tako da su morali sve da raskidaju i ponovo zaleme (na tom i jos jednom dzeku koji se nalazi kod vozacevih nogu=sigurno 70 kablova). Sve je bilo mokro sa vozacke strane do zadnjeg sedista a sa suvozacke strane samo napred. Tri dana sam susio spuzve i patos sa donje strane. Instalacija prema rucnoj nije davala dovoljno struje i jos kada se uzme u obzir da je dzek za rucnu (ispod desnog tocka) bio pun blata eto nevolje. Imali su strpljenja da 100 puta prikljuce kompjuter i proveravaju (a svaki puta daje drugacije greske ) nabavili su cak i drugi mehanizam, ama namucili se svojski. Uglavnom sve su sredili i sada sljaka. NARAVOUCENIJE: Voda u kabinu prodire jer se zapuse odvodi ispod brisaca a koji imaju gumena creva sa dve krivine i poklopcem na kraju (koji idiot ovo smisli...) onda se voda preliva na spoju prema motoru za vazduh
.Zato treba svi koji imaju Scenica da sto pre izvade ta gumena creva (vade se tako sto se odvoji podkrilo i crevo samo povuce na nize) da ne bi zavrsili kao ja.
Drugo ako nekome crkne mehanizam el.rucne kada trazite
polovan ili nov, trazite iskljucivo po vasem broju (onaj broj 8200....na samom kucistu)
jer ima vise vrsta koje nisu medjusobno kompatibilne i obavezno pregledajte pre placanja da li su sajle i nosaci u redu jer ako nisu moracete prepakivati. Eto toliko a cena prava sitnica 15.000 din, mada za onoliki posao i nije mnogo. Majstori su za preporuku kada je u pitanju autoelektrika.
Sačuvana
Štampaj
Stranice:
1
2
3
4
5
6
7
8
...