Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Automatska (električna) ručna-parkirna kočnica

Započeo Byk, 05.08.2012. - 19:50

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

frenchkey

dali ti poništi grešku kad stisneš kumplung do kraja?

zvone44

Pozdrav,
prošle godine postao sam vlasnik Lagune 3. Sada sam prvi puta išao sa njom na tehnički pregled i pao radi ručne kočnice. Desni kotač koči a lijevi ne. Nadzornik je rekao da čuje elektroniku odnosno motorić kako radi ali da čeljust izgleda kao da je zacvikala, da se ne događa ništa na toj strani. Moje pitanje je dal se može nešto zapeći pa se skine i razradi ili se mijenja cijela kočiona čeljust?

djiuliju

Dal uopste motoric povlaci obe sajle, da se jedna nije nesto otkacila, sta znam  :nezna:
Kako ti koce zadnji tockovi kad pritisnes noznu, sta kaze tehnicki?
Nekad moze remont kocionih kljesta, nekad je jeftinije kupiti polovno, nista dok majstor ne pogleda

mire

Mislim da je to za majstora sitan posao. Verovatno je u sajli problem.

zvone44

Radna kočnica koči dobro sve, a zadnja desna skoči odmah da lovi a lijeva kao da malo mrdne cajger na instrumentu i ostane nezazegnuta. Imao sam s tom čeljusti problem jer nije ručna odvajala do kraja pa smo ju malo razraditi probali, ne znam kakva je procedura, treba CLIP?

Neletaksista

Meni u S3 bio problem u žici na modulu iznad zadnjeg levog tocka.

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

kiletk

Imam Megane 3 2012 1.5 dCi 110 sa automatskom parkirnom rucnom.
Na zadnjem levom tocku mi rucna ne otpusta prilikom kretanja (moram sam na drugme da je odpustim).
Dakle, motorici rade, na dugme radi normalno, medjutim ne otpusta prilikom kretanja bez pritiska na dugme (ostane mi zalepljena recimo u brdu)

Prijavljuje gresku za rucnu kocnicu povremeno. Na dijagnostilci je greska sa slike.

Da li neko zna kako da resim problem ili kome da se obratim?

Unapred se zahvaljujem svima

GoxyM

Da osvezim malo temu. Na Koleos 2009 mi se pojavila poruka da treba da se proveri parking kocnica. U pitanju je elektronska kocnica. Sve normalno radi. Sta bi moglo da bude? U prilogu je slika poruke i gogle prevodioca.

wcyber

jedino da nakacis na clip dijagnostiku da vidis sta ce reci..

GoxyM

Ima li neko iskustva sa Petit Servisom za Reno i Daciu, na Zrenjaninskom putu?

darkovozd

Citat: GoxyM poslato 22.02.2025. - 20:49
Da osvezim malo temu. Na Koleos 2009 mi se pojavila poruka da treba da se proveri parking kocnica. U pitanju je elektronska kocnica. Sve normalno radi. Sta bi moglo da bude? U prilogu je slika poruke i gogle prevodioca.

Kod mene na S3 bio konektor za ručnu, 5000din.
Darkovozd

djiuliju

Samo Clip da kaze sta je tacno. Javi sta je bilo kad resis
Koleos pozadi ima dobos za parkirnu kocnicu

wcyber

neko je na fejsu pitao kako se deaktivira rucno parkirna kocnica na Scenicu 3, pa iskopah ovaj detaljan video o zameni motorica parkirne kocnice .. mozda nekome pomogne

https://www.youtube.com/watch?v=EO3C01RAsII

wcyber

i naravno juce krenem ujutru da vozim auto kad eto ti ga cese kocnica od jednog zadnjeg tocka.. srecom, nije se ponovilo nakon aktivacije/deaktivacije.. a malo sam i pritiso pedalu do kraja da se nakalibrise ako treba :pije:

fLiP

Pločice su ti za zamenu. :)
Stavi mu Brembo.
Ima kod ABokija :)