Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
G

Ler gas: problemi, variranja, niski obrtaji

Započeo gordan88, 29.12.2008. - 22:11

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

gordan88

Napokon moj reno je popravljen-limarija,nakon 3 sedmice, danas je ragistrovan, sve je ok...ali imam jedan problem, kada radi na leru, tj nije u brzini, i ne dodaje se gas, on sam kao da dodaje i pusta gas tako reci "zalece se", na nekih 700-900 obrtaja.....tokom voznje nema problema!
Vozio sam ga u servis, ovlasceni, ali na dijagnostici ne pokazuje ni jednu gresku...Rekli su da ce sutra da pogledaju remen i remenicu......sipao sam i ulje ATF u rezervoar posto dugo nije radio oko 6 mjeseci, jer je bio udaren lijevi i desni blatobran....

Malivuk612

amm... meni to vise lici na protokomer... mada onda u vecini slucajeva izbaci gresku na kompu...
tako se meni ponasao auto kad rikne on...

gordan88

pa da.....ali na 2 mjesta sam vozio na dijagnostiku i nista ne pokazuje....

fLiP

ili to ili ti negde vuce fals vazduh... ;)

gordan88

Preblem je rijesen, ocisecena je pumpa i dizne i sad je sve uredu...
Rekli su mi da je to od stajanja posto auto nije vozen nekih 6 mjeseci....

fLiP

Stragi21

U pitanju je naravno 1.9dci :shit:

U voznji je sve normalno osim sto se danas dva puta ugasila na leru a takodje dok se stoji na semaforu dize obrtaje ali samo na kratko kao da ima neko zagusenje pa probije :nezna:

To sa zagusenjem se desavalo i pre ali samo ponekad...

Sta li tu moze biti problem?
Otvarao haubu  :blink: na benzincima to prosto
Jedino sto sam prepoznao i pogledao su creva za vazduh,ima kao neka uticnica nauljena :nezna: mada na svakom delu ima neko ulje :doh: tako da verovatno nije to :help:

SlObOdNi

Jel crevo za gorivo providno? mogu li da se vide mehurici u njemu? jel osecas miris nafte u kabini kada ukljucis ventilaciju?
Meni se tako slicno manifestovalo kada su mi "strucno" namontirali nazad onu zabicu za crevo za dovod goriva, pa je spala, nagorela na alternatoru i poceo da mi vuce fals vazduh  :respect: Moguce da i tebi vuce vazduh negde, cim se tako ponasa, verovatno je to...

U voznji mi bilo normalno, ali mi obrtomer skakao dok stojim na semaforu i morao sam da drzim auto na vagi, jer cim ga pustim na ler hteo d se gasi....

Stragi21

Pogledacu sutra preko dana da li je crevo providno i da pricvrstim sve sto mogu...

Mada ne oseca se gorivo u kabini,skorije menjan intercooler da nema veze sa tim mozda :nezna:

SlObOdNi

Pitao ja danas u servisu za to, posto su mi oni i uzrokovali sve to... kazu, hoce to ako posle nekog "majstorisanja" ostane vazduh u sistemu, treba malo vremena da se izbaci...

Sad, kapiram da je to malo, ali, meni je bilo bas mnogo, vukao je vazduh kao lud, skoro da je mehurica bilo koliko i goriva, auto je radio kao traktor, jedva sam dosao do  servisa da mi to urade :) bukvalno su mi bandazirali to crevo, navukli neko drugo preko i sada vise nema mehurica a auto ide dobro  :celb2:
A u voznji se nije toliko osecalo, mozda mali pad snage, ali cim stanem, pa na ler...  :help:

To sto nije bilo pricvrsceno, samo je uzrokovalo da crevo padne na vrelu povrsinu i da nagori... banalna glupost... jos mi trazi 1000 din da mi zamene crevo  :rotfl:

bero16v

Znaci od kada sam kupio twinga osjete se lagane vibracije u leru, kao da je guma od nosaca motora pretvrda ili auto radi na preniskom broju okretaj. Te vibracije se osjete na mjenjacu i na sjedalima i citavoj karoseriji. Kad dam malo gasa ili kad s evozim tih vibracija nema. Znaci iskljucivo na leru.
Tako vec jednoliko 30 000km.
Motor je u super stanju, ima 120 000km. Ne trosi ulje, a i potrosnja je smjesna. Znaci rekao bih da je sa autom tehnicki sve u redu.

Dal je to tako na svim Twingo 1.2 8v 2001 godina ili je u necemu problem.
Kakva su vasa iskustva sa tim autom

RS TEAM

Renault Clio III Sport 8:47.48
VW Golf R32 8:49

Exception®

Treba da proveriš ler gas. Ovo je češći slučaj na 1.2 16V ali eto ideje odakle da počneš.

ΕΛΛΑΣ

aleksandar.o

ubacis u prvu i podignes haubu,stanes ispred kola da se naslonis i polako ih malo gurnes i vidis zvace li nosac motora,tj ako se mnogo pomera motor onda je do nosaca motora

fLiP

^^ Za ovo ti je potrebno dva izvrsioca. :)