Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
G

Ler gas: problemi, variranja, niski obrtaji

Započeo gordan88, 29.12.2008. - 22:11

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

sr110

Na meganu 1.9dci 88kw 2004.god 5000 km posle servisa ler gas se smanjio sam od sebe i sada motor nemirno radi i ima velike vibracije! Da li je moduce malo povecati taj ler gas i kako????

caja

Od juce auto poceo da se gasi na leru.Naime kada radi u leru minut dva ugasi se i upali crvenu lampicu sa pumpom.Nakon toga upali normalno i radi normalno.Inace radi se o laguni II 1.9dci 88kw
caja

dudo

Opet ja i opet kazem,promijeniti filter nafte i ocistiti egr ventil.pozdrav

mali_veseljak

Ja sam dva puta imao problem sa filterom na svojoj laguni. Meni se gasila u voznji ali nije palilo lampicu. Od filtera kreni.

mijalko85

Kupio sam auto pre mesec dana,inace ima predjenih 178000km i nisam imao nikakvih ulaganja u njega. Prezadovoljan sam autom i nivoom opreme i svime sto auto nudi za sad... Jedini problem koji imam je ler gas,ponekad drzi veoma visoko ler gas cak ide i do 1800 obrtaja pa cu morati to da sredim. Inace trenutno zivim u Sloveniji pa me zanima koliko kosta motorcic ler gasa u Srbiji da bih znao gde mi je isplativije da kupim,jer ovde se bas mnogo vozi Renault i kazu da su dosta jeftini delovi pa rekoh da uporedim cene,ako nije velika razlika onda je bolje ovde da kupim jer verujem da su kvalitetniji delovi... Ako neko zna bio bih mu zahvalan ???

I priblizno da zna cenu isto bih mu bio zahvalan!? da znam dal je 50 ili 500evra..

lakilucano

Interesuje me da li i kako vam se ponasa ler na pomenutom motoru.
Konkretno kod mene sam primetio kad startujem motor ovih dana (nisam vodio evidenciju ranije) nekad pali iz drugog puta, a nekad trebam da verglam po 7 do 8 puta. Kad upali ler je na 12oo okretaja ostavim ga neki minut da radi na leru onda krenem i posle par stotina metara je semafor, e tu kad se zaustavim ler je na 1800 okretaja i varira izmedju 1400 i 1800 okretaja pa se posle par sekundi smiri na 1800 okretaja.
Nakon sto se motor ugreje na radnu temperaturu, prilikom svakog zaustavljanja ler polako pada do  950, a ponekad ostane i na 1200 i posle minut padne na 950 ali bas polako pada.
Od radova sam ocistio i podmazao  ler motor  i ocistio kuciste klapne.
Gore napisano se desava na benzinu, mada je slicno i na plinu.

Cherokee

Probaj i sa ciscenjem TPS senzora (senzor polozaja radilice)... Postavio sam temu u Uradi sam, doduse za zamenu, ali imaju slike gde se nalazi, a i u tekstu pise da hoce on i na obrtaje da utice  :nezna:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

lakilucano

Izvinjavam se, zaboravih da navedem i da sam cistio senzor radilice pre mesec dana.

kompa

Drug i  kod mene se dosta slicno ponasa ali ja nemam obrtomjer pa neznam na koliko radi ali imam osjecaj da radi na 2000 i vise.Neznam sta cu i kako cu ali mjenjao sam protokomjer vazduha i thermostat i usput trazim nekog dobrog majstora koji ima dijagnostiku i strpljenje a da nije skup.Kod mene se radi o motoru 2.0,84KW,1999god.Da jos napomenem to mi se pocelo desavati prije par dana a dotad je radio otprilike na oko 1400 ali kad mu naglo pritisnem gas obrtaji spadnu na 900.Napominjem jos da sam mjenjao akumulator pa neznam da nijeto sta uticalo na reset  kompa.Isto radi na benzu i na plinu.Jednom prijatelju je bilo na scenicu 1.6 isto tako i njemu je uvlacio falsh zrak na diftungu usisne grane i kad ga je promjenio sve je bilo OK.Pozz.

Cherokee

Kolega, nije dozvoljeno pisanje velikim slovima, oznacavaju vikanje!
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

kompa

@Cherokee izvini molim te tek sam sad uvidio gresku.Nije namjerno

sagittarius82

Citat: lakilucano poslato 10.12.2010. - 12:13
Interesuje me da li i kako vam se ponasa ler na pomenutom motoru.
Konkretno kod mene sam primetio kad startujem motor ovih dana (nisam vodio evidenciju ranije) nekad pali iz drugog puta, a nekad trebam da verglam po 7 do 8 puta. Kad upali ler je na 12oo okretaja ostavim ga neki minut da radi na leru onda krenem i posle par stotina metara je semafor, e tu kad se zaustavim ler je na 1800 okretaja i varira izmedju 1400 i 1800 okretaja pa se posle par sekundi smiri na 1800 okretaja.
Nakon sto se motor ugreje na radnu temperaturu, prilikom svakog zaustavljanja ler polako pada do  950, a ponekad ostane i na 1200 i posle minut padne na 950 ali bas polako pada.
Od radova sam ocistio i podmazao  ler motor  i ocistio kuciste klapne.
Gore napisano se desava na benzinu, mada je slicno i na plinu.

dragi moj prijatelju sa tim sam ja imao problem ako si pronasao temu... i sta su mi uradili prvo sam mislio da mi riknuo akumulator... pa sam kupio novi .. isto sam verglao 7-8 puta kad zaladni sto je najgore ni gas nije primao ... da bi mi u servisu vlada rekao vlada da je sonda hladne vode .. zamenio sam je i auto pali iz prve smanjen mi je ller gas i radi na 900 a kad ga upalim nabije na 2k mislim nenormalno.. i dok se ne zagreje ume da radi na 1.2 a posle non stop na 900 jedino sto me sad strasno nervira sto ne pali na pola kljuca vec malo zavergla i drugo sto mi se sad auto gusi na benzinu :( i da bi mi to  videli sta je mora da ostavim auto kod njih...trece sve se vrti oko kompjutera navodno... tako da eto probaj i sondu da zamenis pa javi sta si uradio

makarije

Ako sam dobro pratio skoro svi koji imate probleme sa paljenjem i visokim ler-om imate ugradjen TNG -
mozda da pogledate i u tom pravcu  :nezna:
zenu dupe krasi a tortu orasi

sagittarius82

ma meni auto na plinu nema nikakvih problema jbg a i meni je fabricka ugradnja ne znam kako je kod zorana jbg

Laguna22D

Da,ali prvo paljenje je na benzin ujutru?
M. The most powerful letter in the world.
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=13627.0