0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Da li zvuk lici na neku vrstu "crvrcanja"?
E i kod mene se isto to desava i ustanovio sam da je do klinastog remena koji vrti vodenu pumpu i altenator...Cuje se par sekundi i nestane...Bojim se da je prenategnut ili su lezajevi altenatora rekli byby
E pa ovako:Resim ja da odem do servisa zbog svega toga i jos nekih par sitnica, pa odlucim da odem do Reno Save...Tamo ostavim auto juce, skinu alternator, kazu da je PK kais u sasvim solidnom stanju... Odneli alternator kod nekog svog majstora, i on im kaze danas da je otisla neka ploca sa diodama. Naravno, to ne moze da se poruci i mora ceo alternator da se zameni kazu, oko 380 eura, plus ruke Kazem, javicu se za sat vremena, okrenem par ljudi i svi se krstili na to... Doduse i meni nije jesno, da je otisla ta elektronika, kapiram da ceo alternator ne bi radio a on je de facto radio, osim sto kad "kresnem" auto nemam dovoljan napon prvih par sekundi dok ne dam gas 2-3 puta.Takodje, to mi ne objasnjava onaj zvuk, elektronika ne "skripi" i "cvili".E sad, okrenem ih, zahvalim im se i kazem spakujte mi auto kako je bio, jos jednom pitam da li su pregledali kais i spaner, odgovor koji sam dobio je bio "Pa mi smo odmah krenuli od alternatora, to nismo gledali, a kolega je pogledao PK kais - kaze da je u redu" Sutra cu voziti auto kod nekog lika u Kozarcevoj, cuo sam pricu od par ljudi da radi korektno, zakazao sam danas...I dalje mi nije jasno da li je moguce da je istina to sto su mi rekli? A opet, onaj zvuk verovatno znaci da jos nesto nije u redu, verovatno spaner...
klio, 1.5 dci, 2001Auto je kod mene nekih mesec i po dana, odmah na pocetku sam uradio mali servis i trazio da mi provere ceo auto. Tada su izvalili da mi alternator ne puni odmah cim "kresnem", ali tek sada mogu da odvojim nesto para da to resim.Najvise me brine taj zvuk, znaci da nije samo do te ploce sa diodama...