Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Veliki servis

Započeo Boki, 04.09.2008. - 16:08

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

mire

Citat: slavko_bgd poslato 16.04.2026. - 12:44Neko mi nekada reče da je to smaranje i budalaština ali da mora da se provlači kroz račun iz računovodstvenih razloga, jer su kazne u slučaju inspekcijske kontrole jezive.

I to je sasvim ok.

Ali bilo bi i ok da se naplati nabavna cena + pdv, a i da se ne naplaćuje svakom klijentu ceo sprej ako je prsnuto par puta...

Ne znam, knjigovodstvo mi nije struka, ali logično mi je da postoji nekakav potrošni materijal koji se drugačije pravda. Ono što se troši u radu, a firma mora da nabavi. Npr. servis elektronike troši tinol, flux, vrhove za lemilicu... pa neće valjda to naplaćivati uz popravku?

Ap0calypto

Mogli su taj potrošni materijal da iskažu kroz cenu ruku. Ovako meni to bode oči, mislim, moze napisati i koliko je piva popio dok je to završio.

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

markofpi

Ne popravljam kola ali kad radim u vikendici i ako je leto, za kosenje mi ode 2 piva.  :ziveli:

mire

Citat: Ap0calypto poslato 16.04.2026. - 17:40Mogli su taj potrošni materijal da iskažu kroz cenu ruku. Ovako meni to bode oči, mislim, moze napisati i koliko je piva popio dok je to završio.

Upravo.

zokce

Nekad se takav potrošni materijal obračunavao paušalno, po određenim operacijama održavanja. Po nekim prosečnim normama, koje je neko nekad dobio različitim metodama, nekad iskustvenim, nekad je neko merio različite operacije, i u sklopu toga i utrošak potrošnog materiala.
Danas, verujem (siguran sam) da nema prosečnih normi, nego maksimalnih, u svakom pogledu, i radnih sati i potrošnog materijala, obaška što dobijaju rabat od dobavljača rezervnih delova pa i na tome imaju zaradu.

madwap

Citat: Ap0calypto poslato 16.04.2026. - 17:40Mogli su taj potrošni materijal da iskažu kroz cenu ruku. Ovako meni to bode oči, mislim, moze napisati i koliko je piva popio dok je to završio.

Covek bi rekao da za 4000 rsd + pdv po satu su vec zaracunali :-)