Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
B

Problem: alternator / regler

Započeo banem, 31.12.2008. - 09:36

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

dule-car

Zaboravio sam da napomenem da sam skoro radio cetkice i jos nesto na alterrnatoru ,sta jos ima nemam pojma ja mislim da je bas regler. Da nije kais mozda pokvasen pa proklizava i,icu u ponedeljak kod majstora pa javljam sta je>   

chaslav

imao sam isti problem sa tim lampicama, na kraju je bio otisao rotor  :kez:

dule-car

Danas se nista nije desavalo ,sve je bilo ok videcu sutra pa cu videti sta dalje.

chaslav

meni je krenulo tako upalilo se jedan dan tj. palilo i gasilo pa je prestalo a za par dana se upalilo i nije se gasilo vise ...  :zubo:
bolje idi da ti izmeri punjenje sada nece ti naplatiti nista

SlObOdNi

^ naravno, ali nema sta da meri, nesto sigurno nije u redu, cim pali lampicu :yes:

chaslav

mudro ... mislio sam nesto drugo hahahah aj sad u pravu si  :tup: :tup:

dule-car

Sve je ok kaze majstor da mozda od vlage proklizao kais posto mi fali jedna zastita od dole hvala na savetima >

Dam82

Kada sam jutros upalio Lagunu, posle par minuta je poceo da izlazi dim ispod haube, da bih nekoliko minuta kasnije ustanovio da se alternator "pripalio". Auto sam odslepao do majstora, koji mi je skinuo alternator, nakon cega mi je objasnio da je regler stradao, kao i stator. Eh sada kako nov stator i regler kostaju oko 100 evra (tako su mi rekli), odlucio sam da narucim polovan kompletan alternator za 20-ak evra jeftiniji. Da li je neko imao slicnih problema i sta da radim, posto jos nisam doneo definitvnu odluku? I sta je mogao biti uzrok takvog naglog propadanja alternatora, dotrajalost ili...? pozz

EDIT: Spojene teme

chaslav

samo servis je oko 3000-4000 hiljade plus lageri oko 800-1000 din regler oko 2000-3000 din a stator nemam pojma. meni otisao bio rotor i sve me kostalo oko 10500 din .... nadam se da ces proci jeftinije ili bar isto :smoke:

sagittarius82

ako je tako mala razlika u ceni mislim na 20e boje uzeti nov nego polovan da ti se ne bi desilo daleko bilo ubrzo isto :)))  meni otishao anlaser al sam uzeo od prijatelja polovan ali dobar... inace bih ga ganjao novog jbg

Dam82

Novo je novo, ali komplet nov altenator kosta mnogo vise, a remontovan dodje dosta povoljnije...Polovan sam nasao kod proverenog lika, ali sa tim se nikad ne zna, samo se nadam da nisam takav maler da mi ista stvar rikne dva puta.

MarkoJ-Nis

Citat: Dam82 poslato 27.12.2010. - 23:31
Novo je novo, ali komplet nov altenator kosta mnogo vise, a remontovan dodje dosta povoljnije...Polovan sam nasao kod proverenog lika, ali sa tim se nikad ne zna, samo se nadam da nisam takav maler da mi ista stvar rikne dva puta.

Meni se nešto slično desilo na Renou 11 pre više godina. Zardjali lageri su blokirali alternator pa je remenica počela da smrdi. Zamena lagera je rešila stvar.
Tebi je izgleda ispao žešći kvar.

thomas

Juce vozio za Novi Sad, u povratku kuci u jednom momentu u voznji upali se lampica Stop i akumulator, odmah se zaustavim, lampice se pogasile, pogledam ispod haube , nista cudno se ne desava tj sve normalno. Nastavim dalje posle 20 km opet se upalise lampice ali ovaj put se negase, opet stanem, pogled ispod haube, nista cudno, lampice se pogasile kad sam dao gas, nastavim dalje. Ispred Subotice upali mi se lampice za akumulator, air bag, abs, stop, servis.  Onda sam ugasio auto i zvao druga da me slepa, otvorim haubu ,gledam nista nevidim ali nisam hteo nista da rizikujem odslepam kod majstora. Majstor da ga upali on ni da mrdne, donese drugi akumulator upali , izmeri punjenje ono nista, alternator mrtav. Danas ga rastavio, sve izgorelo, rotor, stator, regler vrisnuo, tako da me popravka kostala 150 eura   :shit:

istvan

Meni se dogadja nesto sasvim drugo,diodnu plocu menjam vec drugi put na twinga inace je magneti marelli u roku od par meseci,ne znam zbog cega,da li zbog alarma ili ko zna mozda nema dobru masu,ostvavim auto dodjem posle dva minuta da ga upalim lampica od akumulatora svetli i to kazem vec drugi put.Inace kad upalim svetla twingo ima digitalni brzinomer instrument tabla postane bledja znaci slabije se vidi,odnesem ga kod majstora elektricara koji kaze da je to normalno,da li neko zna u cemu je problem ili da li se nekom dogadjalo isto.
francuz je francuz

makarije

Sto se tice alternatora moguce je da negde "probija" i da ti zbog toga crkava diodni most

Kod Twinga je fabricki namesteno da osvetljenje displeja znatno oslabi posle paljenja svetala i nocu nije problem jer se tabla lepo vidi ( tada nije racunato da ce se svetla koristiti preko celog dana )
Licno sam "muku mucio" sa tim problemom i na kraju uspeo da ga resim ( pronasao pravog elektricara - elektronicara  :ok: )

PS  -  imas pp  :wavey:
zenu dupe krasi a tortu orasi