Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
B

Problem: alternator / regler

Započeo banem, 31.12.2008. - 09:36

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

krume

Kod mene na benzinac javio se problem alternatora, i bio kod puno majstora i u ovlastenom servisu i svi su rekli da promenim. Stari alternator je bio 95A koliko se secam, ali nisam moga da nadjem isti takav pa stavio sam slabii polovan i to od 70A i evo vise od 5 godina radi super.
E sad dali je to ok ili ne pojma nemam  :nezna:

Blazar

Problem riješen. Probija dioda na alternatoru i zato mi pali lampicu, inače alternator puni kako treba i akumulator je dobar.

microservice

meni vec dva dana povremeno se pali crvena lampica , bilo da je na leru ili u obrtajima, bude jedno 10 sekundi i nestane, punjenje na leru je 14.10V, jedino sto sam primetio na akumulatoru da su dva cepa malo vlazna

malopre sam merio punjenje kad upalim svetla i klimu padne do 6V i varirao od 6 do 9

MaticS

To je spremno za remont alternatora. Ne sme da pada mnogo ispod 14v. Vec ispod 13v je za remont.

microservice

provereno sve na alternatoru, promenjen regler, punjenje sad ne pada ipsod 12.99V ali i dalje se povremeno pali lampica od akumulatora

SlObOdNi

tinja?

ako stalno blinka, u pitanju je 99% diodni most na alternatoru.

microservice

u pitanju je novija tabla sa displejem i na displeyu ispise chargin fault, stop uplai se stoji nekda 2 sekunde nekad 10 sekundi, pa jedno vreme nista, pa opet, znacu voznje po gradu pali se ukupno od 20%, na otvorenom jos nisam probao, ali nece da se ugasi pod turazom, vec sama od sebe

danas sam isao na Clip punjenje OK nema gresaka

SlObOdNi

Ako nije proveravan diodni most, eto na sta treba obratiti paznju. Isto, pogledaj da remenica ne proklizava :ok:

zojan

Moram malo da se dovezem.
Elem pre 10 tak dana crkne mi alternator u CG. U ovl servisu u PG kazu, ne zmao mi nista najpre da dijagnostikujemo (30 E) pa cemo da vidimo. Odvezem auto (mogao je da se vozi)
u drugi renoov servis ( nisu ovlasteni) i decko za 10 sec kaze " crko alternator", skinuli i odneli elektricaru, odgovor ... probile diode, nema ih, ne mogu da se poruce, pronadju mi polovan za 300E + 100E ruke. Na njihovu zalost cena je prepolovljena nakon jednog tel poziva, ali sad razmisljam i da je tih 200E mnogo (u onoj guzvi ne uzeh stari alternator, a nisu ga ni ponudili tako da i to malo budi sumnju). Necu ni da pomislim sta bi mi uradili u ovlastenom servisu. Btw svi u Podgorici izbegavaju ovaj ovlasteni servis jer kazu da deru ali deru bez milosti.

Kad se vratim u BG uradicu malo bolju analizu kod mog majstora.

sheet happens

SlObOdNi

Ala su tebe odrali... Jeftinije bi prosao u ovlascenom, meni su trazili 380e za alternator i 1500 din za ruke.

Polovni su oko 80-100e...

Attila

Ja sam alternator kupio za 70e i 40e za novu remenicu jer je stara bila zapečena

zojan

Citat: SlObOdNi poslato 28.08.2012. - 16:37
Ala su tebe odrali... Jeftinije bi prosao u ovlascenom, meni su trazili 380e za alternator i 1500 din za ruke.

Polovni su oko 80-100e...

Znam zato i pisem, kao standardnu proceduru (jednog broja) majstora kad nanjuse lak plen.
Sta da radim ne mogu da nosim rezervni alternator na more. Jos ajde ovde sam i imao koga da zovnem (iz lokala), al da stane u Grckoj, HRV, Madjarkoj brrrr

p.s. ako su polovni 100e onda ne i nisu mnogo odrali koliko su hteli. Mozda su cene u CG malo jace nego kod nas i alternato r je za ESPACE-a, mislim mozda malo jaci (skuplji) nego za manje kola.

pedjolino76

zanima me ako neko zna za alternator na reno 5 mislim d aje iskrin ,kako i gde da trazim lezajeve i cetkice za njega,mislim ako neko zna te oznake slucajno.hvala

perica100

Moj  R5 TL iz 1987 g ima francuski alternator,neznam otkud kod tebe Iskrin...jednino ako je tvoj  R5  od onih sto su proizvedeni u Sloveniji pa je mnogo delova   slovenacko naravno.Sto se tice reparacije anlasera,to je najbolje kod nekog auto elektricara,dobri majstori obicno imaju sve te sitnice koje ugradjuju tako da probaj kod nekog bolje opremljenog.Sa druge strane ako je popravka komlikovana zbog delova ili skupa,zasto ne potrazis neki polovan alternator,verujem da pasuju i francuski.Raspitaj se kod majstora oni ti to najbolje mogu reci sta pasuje a sta ne.
 Srecno  :wavey:

pedjolino76

pa iskrin je  reno 5 campus,ma mislio sam da se promene samo lezajevi malko se cuju a to i nije neki posao za majstora.nasao sam  koji je model i to ,uzgred zvao neke servise a oni krenu pricu pa to je star model pa treba da se traze delovi pa to kosta ovako ,ja pitam koliko oni pa donesi pa kad otvorimo videcemo pa ovo pa ono  da poludis od majstora.ja uzeo nazvao jedan servis ima i radnja imate to i to imamo koliko kosta toliko i toliko hvala lepo molim lepo.da li ovi majstori (naravno ne svi)misle da smo mi bas toliki sabani.