Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Motor
»
Tema:
Problem: alternator / regler
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
2
3
4
5
6
7
...
41
Idi dole
Autor
Tema: Problem: alternator / regler (Pročitano 301144 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
veljabob
Gost
Odg: Problem: alternator / regler
«
Odgovor #30 poslato:
26.04.2010. - 16:24 »
pregledaj(odsafi,isprskaj sa wd40 pa zasafi mase ispod akumulatora i kod zadnjih stopaljki i vozi(verovatno ti je majstor gledao kleme na akumulatoru)
Sačuvana
mire
Global Moderator
Trenutno vozim: BMW 430iX
Pol:
Starost: 48
«
Odgovor #31 poslato:
26.04.2010. - 16:37 »
^^ Izbegavati WD40 za ovakve stvari. Daleko bolje rezultate daju pravi elektroničarski kontakt sprejevi.
Sačuvana
https://penzije.com
aki
Captur
Trenutno vozim: Renault Laguna II 1.9dci
Pol:
Starost: 40
«
Odgovor #32 poslato:
26.04.2010. - 17:41 »
Lepo ti je rekao otac makarije,to kada kocis i zasvetli ti na delic sekunde,to su ti kontakti,negde je probilo,skini dzek i vidi unutar dzeka da li sve izgleda ok
Meni se do desilo dok sam ima klio
Sačuvana
aleksandar.o
Captur
Trenutno vozim: laguna 2
Pol:
Starost: 52
«
Odgovor #33 poslato:
26.04.2010. - 19:30 »
sa akumulatorom nema veze jer ti se desilo u voznji
a da sam na tvom mestu proverio bih osigurace i releje,pogotovo releje
Sačuvana
rasa2302
Gost
«
Odgovor #34 poslato:
17.05.2010. - 22:07 »
Molim vas za savet.koji alternator ide u moj automobil,posto sutra kupujem nov.80,90 ili 110 ampera.Renault laguna 2.2 dt 1998. god. Ima automatsku klimu.Full oprema.
fLiP: Izmenjen naslov.
EDIT:
Spojene teme
«
Poslednja izmena: 22.12.2010. - 13:30 od strane SlObOdNi
»
Sačuvana
Laguna22D
Koleos
Trenutno vozim: Megane II 1.5 dCi
Pol:
Poznaces me i po mraku, po felnama i shestaku :)
Starost: 43
«
Odgovor #35 poslato:
17.05.2010. - 22:38 »
Pogledas sta pise na tvom? Mogao bih se kladiti da ce raditi sva tri, samo ako je ista remenica... Najbolje vidi koji ti je sad na autu, pa kupi isti takav
Sačuvana
M. The most powerful letter in the world.
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=13627.0
rasa2302
Gost
«
Odgovor #36 poslato:
18.05.2010. - 00:03 »
Ma pise 80,ali je menjan.Zvacu neku prodavnicu da proverim.Taj liik sto ga je menjao znam da nije uradio to ko svet.U Autodati pise 105A.
Sačuvana
rasa2302
Gost
«
Odgovor #37 poslato:
05.06.2010. - 16:15 »
Vozim Renault Lagunu 1998 god. 2.2 dt,nedavno mi je crkao alternator,ili kako je to bord computer rekao Battery charge.Uzeo sam polovan od 80A u jako dobrom stanju,ali 97 godStari je bio od 90 A,a tecdoc kaze da mi treba 110 A.Nakon zamene grejaci su prestali sa radom i lampica grejaca je pocela blinkati pri startovanju automobila oko minut pa se zatim ugasi.Nakon provere majstor je utvrdio da da relej u kutiji uopste ne cakne kada se da kontakt i da iz kutije iznad desnog tocka gde se nalazi i relej grejaca iz dzeka koji vodi struju do grejaca ne izlazi struja.Majstor je rekao da je to mozda do alternatora zato sto ovaj navodno ima uzemljenje kada je auto ugasen,a mozda ne bi trebalo.E sad u cemu bi mogaao biti problem,da li je problem u razlicitom godistu alternatora ili necemu drugom?Da li da auto odvezem do na kompjutersku dijagnostiku,da li se moze odatle videti sta je problem u toj kutiji?Da li da jurim novi alternator?Majstor kaze da mi nova kutija ne treba jer nista nije pregorelo zato sto nema znakova paljevine ili kratko spoja?!Da li da jurim novu kutiju?Molim vas pomozite mi posto sam nedavno obavio veliki servis na autu i doveo ga u red,sada sve ovo.javascript:void(0);
EDIT:
Spojene teme
«
Poslednja izmena: 22.12.2010. - 13:30 od strane SlObOdNi
»
Sačuvana
rotkod
Koleos
Trenutno vozim: Renault Megan
Pol:
Starost: 53
«
Odgovor #38 poslato:
06.06.2010. - 21:02 »
Pa što ne okreneš auto otpad (Željko iz obrenovca) tražiš ako može zamena za tebi odgovarajući, možda je to osnova problema, ne Volt, već amperaža, koja je sada možda nije dovoljna, da zadovolji potrebe. Ako je bio 90A, onda stavi njega. Možda čitav problem poriče od toga, Željko je ok lik, ako ništa drugo možda ti on da uput za ostalo.
Sačuvana
rasa2302
Gost
«
Odgovor #39 poslato:
07.06.2010. - 08:18 »
Kako da kontaktiram tog Zeljka_
Sačuvana
Dogac
SportLook
VIP
Trenutno vozim: Megane III berlina 1.6 16v
Pol:
Starost: 45
«
Odgovor #40 poslato:
07.06.2010. - 08:28 »
Ukucaj ovde u SEARCH: auto otpad Željko... i čudo će da se desi.
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=1056.msg104324#msg104324
samo malo više pretrage po forumu može da da iznenađujuće rezultate.
«
Poslednja izmena: 07.06.2010. - 08:29 od strane Dogac
»
Sačuvana
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)
brunas82
Gost
«
Odgovor #41 poslato:
14.06.2010. - 13:24 »
Pozz svima.
Pre nedelju dana sam kupio polovnjaka Megane 2, 1.6 16V benzinac, 2002 god. uvežen iz Italije. Uzeo sam ga pre 10 dana i jos uvek ga nisam povozao ko covek. E ovako, prvi dan kad sam ga kupio, kada je pala noc odmah sam primetio problem sa treperenjem svetla, sva svetla su treperila pocev od farova, pa do unutrasnjih na kontroj tabli.....Odem kod majstora, prikopcamo ga na kompjuter, izbaci kvar alternator i jos neki kvarov oko sagorevanja(al ovaj kvar je nebitan u ovoj prici)....Odem kod elektricara, naruci mi novi alternator Mitsubishi, 220 evrica, prvi dan nakon zamene je radio OK, sledeci dan ja primetim da opet trepere svela ali u manjem intenzizetu, al reko ajde jos cu ga provozati dan-dva da vidim da li ce se pogorsati. Pre 2 dana sednem uvece da se provozam, kad mi odjednom upali lampicu ABS i STOP, ja stanem i ne mogu vise da upalim. Odsleapam kuci kola, sutradan nazovem majstora, kaze on to je 100% akumulator. I stvarno, upalim kola preko kablova, odem kod elektricara, on prikopca na neki instrument kola i kaze alternator ne puni. Kako bre sad to, pa nov je ugradjen?Da li me moguce da je crko alternator ili je posredi neki drugi problem????? Iz servira gde sam narucio alternator kazu da je moguce da mi je otisla instalacija????? BTW usput sam saznao da mi je otisao lezaj vodene pumpe pa sam i nju promenio...Malo je reci da sam pop.....o
Znam da je kupovina polovnjaka uvek macka u dzaku, al gde bas ja
Auto extra izleda od spoljasnjeg pa do unutrasnjeg izgleda stvarno je sve zaegnuto maximalno, al eto....nikad ne znas sta kupujes.
Nadam se da ce mi neko moci pomoci.
Hvala unapred!
Sačuvana
Cherokee
VIP
Pol:
Dieselhead
Starost: 37
«
Odgovor #42 poslato:
14.06.2010. - 13:50 »
Moguce da ti je majstor u pravu.... Postoji mogucnost da ti nesto u instalaciji nije u redu, sto dovodi do pojave kratkog spoja, koji izbije na alternatoru..... Moguce da ti neka masa otisla....
Posledicu toga znas vec
Osteti se alternator, ne puni dovoljno, nema dovoljno struje za rad....
Najbolje da ti ispregledaju instalaciju prvo.... Kad to eliminises, onda ces znati sta da radis
Inace sto se tice kola iz Italije, obrati dobro paznju oko mehanike...... Auta iz Italije bije los glas po pitanju odrzavanja, muljaze itd..... Znam i sam, jer sam imao problem sa autom 10 dana nakon kupovine (nije
ali opet)...
Sačuvana
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
gorstak
Captur
Trenutno vozim: Twingo 2 1.2 16V + Kangoo II 1,5dci 65 + Twingo 1,2 D7F
Pol:
Renault 4CV - forever !!!
Starost: 54
«
Odgovor #43 poslato:
14.06.2010. - 14:01 »
Pumpu za vodu je svakako dobro zameniti. Spanere, kaiseve i filtere takodje. Polovnjak sa nepoznatom istorijom.
Sačuvana
Renault je dijagnoza:)
Ne shishaju se ovce zbog vune. Shishaju se zato shto su ovce.
Nesto sam dobro. Ne znam sta mi je?
brunas82
Gost
«
Odgovor #44 poslato:
14.06.2010. - 15:54 »
Ok sve to, ali sa prethodnim starim alternatorom je i punio ali slabo, a ovaj novi odma crko....
Sačuvana
Štampaj
Stranice:
1
2
3
4
5
6
7
...
41