Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
B

Problem: alternator / regler

Započeo banem, 31.12.2008. - 09:36

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

frenchkey

Marcus

Ma da ispravno je to punjenje sve ok,kolega i ja smo sami radili kola,kad budem imao lufta malo cu detaljnije pregladati dijagnostiku,ja sam okolina BG nema ovde ovlasceni servis.ako budem isao u ovlasceni bice zbog prekidaca za rikverc imam problem i sa tim,a radio sam menjac i birac brzine bio problem.

wcyber

evo mog alternator iskustva ... pri preticanju na veilikm obrtajima upali mi se charging fault i zapisti na sekund .. kako sam pustio gas, nestane poruka

juce majstori pregledali alternator .. zamenili sta se da zameniti bez skidanja .. zaboravih sad vec sta uradise .. opruge, cetkice na pobudi..

elem, sad se vidi da pri motanju volana u mestu, primetno manji pad napona, tj. intenziteta farova :)  :pije:

Jakota

Gde ai radio remont i koja je cena ako nije tajna?
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

RMG

Pozdrav,

ako može pomoć iskusnih po pitanju alternatora tj čudnog zvuka koji se čuje oko alternatora.

Rađen je veliki servis, prije koga se isto malo i ne tako često čuo zvuk. U sklopu velikog servisa promjenjeno je sve što spada u to, kao i PK remen i španer sa rolom.

Sad je taj zvuk učestaliji, jačina zvuka zavisi od jačine gasa koji se daje/oduzima. Nema pravila kad se čuje, prvo ili peto paljenje, traje svega nekoliko minuta i nakon toga utihne (nisam siguran da li prestane skroz).

Okačio sam na YouTube video https://youtube.com/shorts/ckeWyKf3H54 pa ukoliko neko ima iskustvo sa ovim ili mu se već desilo i da je rješio bio bih zahvalan na pomoći.

alexsasa

Najsigurnije bi bilo da ga odvezes kod nekog elektricara na remont.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Drobac

Možda je remenica na alternatoru.

RMG

Hvala na savjetima. Sutra ga vozim na mali servis pa da i to pogleda.

Kad je rađen veliki servis mjenjan je i PK remen pa je velika vjerovatnoća da je loša izrada.

Javiću se sa rješenjem problema ovdje kad rješim ako neko bude imao isti problem.

frenchkey

Dali je remenica alternatora fiksna ili bickl sistem?

RMG

frenchkey

SasaLaguna95

Jel puno para 40e za reparaciju alternatora
Reper 40e ako je otišao
Majstor kaze da je i rotor vjerovatno a to je onda 75-100e cifra

Sutra nosim na pregled pa ćemo vidjeti sta ce reci
My car = My rules !

Ćimo

Ja sam platio 100e remont alternatora

SasaLaguna95

To je to onda, srecom sam sam skinuo i sam cu vratiti, vjerovatno bi i to naplatio majstor.
My car = My rules !

frenchkey

Ja mijenjao samo cetkice na regleru.
2€