Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Motor
»
Tema:
Problem: alternator / regler
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
...
41
Idi dole
Autor
Tema: Problem: alternator / regler (Pročitano 301141 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
rotkod
Koleos
Trenutno vozim: Renault Megan
Pol:
Starost: 53
Odg: Problem: alternator / regler
«
Odgovor #60 poslato:
28.08.2010. - 13:33 »
Evo ovako, iako većina "električara" tvrdi da se kod mitsubishi alternatora teško vrše popravke, te to objašnjavaju nedostatkom delova... Ipak postoji servis koji vrši popravke na njima, naime firma Bendix je danas napravila remont na mom alternatoru, zamenila oba ležaje, izvršila kontrolu rada i to je to.
Više o njima na
http://www.bendix.co.rs/
«
Poslednja izmena: 28.08.2010. - 14:24 od strane rotkod
»
Sačuvana
mkrnjic
Scenic
Trenutno vozim: Megane II 1.6 ph2
Pol:
«
Odgovor #61 poslato:
28.08.2010. - 21:54 »
pre godinu ili dve su mi uradili remont alternatora na Meg I ... sat vremena posla 4000din tada ... valjda je to bilo oko ili preko 50e ... i svaka pohvala ...
Vlasnik je gospodin čovek
Inače njih mi je preporučio moj majstor tzv Renault Joca ... u istoj ulici samo na drugom kraju je
Sačuvana
rotkod
Koleos
Trenutno vozim: Renault Megan
Pol:
«
Odgovor #62 poslato:
28.08.2010. - 22:25 »
Ne znam kako da vam objasnim, sad širim priču, meni je zamenjen jedan ležaj pre tačno 4000km, pre nekih mesec i po dana. Kad su mi danas otvorili alter, taj novi je već imao lufta u sebi, ajde sada budi pametan...
Sačuvana
Ristovski
Gost
«
Odgovor #63 poslato:
19.09.2010. - 16:50 »
Pomagajte!
Od kako sam kupio Lagunu, imao sam problem (s vremna na vreme) uključivala se greška na bordu i pokazivala crveni akumulator. Posle vožnje par km, ona se gubila i sve bi bilo normalno. Zovnem tipa koji mi je prodao auto, a on kaže kako je minus klema labava i da je isto to kod njega se dešavalo. Podglavim ja minus klemu (koja je stvarno bila labava) kad ono opet ista stvar.
Odem kod "stručnjaka" da mi pogleda to, on mi saopšti da je punjenje 11.45 a trebalo bi da bude oko 14. Otišao regler i mora da se sredi alternator - bila je dijagnoza. Zove me posle dva dana da mi kaže da moram i akumulator da promenim jer navodno regler crkava zbog lošeg aku.
Pošto sam bio na putu, telefonom pojurim aku. ali u Užicu tog trenutka nije bilo ništa drugo (od 66 ampera - zbog očekivanog poskupljenja ove sedmice) sem Unlimited akumulatora. Ajde stavimo i nov (taj Unlimited). Cena svega toga - prava sitnica. Poludeo sam. U povratku kući sve ok. Odem proverim punjenje kod drugog majstora, stvarno 14.35.
Posle dva dana, ja upalim auto, ajde sad da sam isproveravam sve - pustim klimu, xenone, muziku...kad, OPET CRVENI AKUMULATOR SE PALI NA BORDU!
Provozam ga po gradu on se izgasi...
Ajde sad vi meni objasnite šta ja da radim?!?!?!
EDIT:
Spojene teme
«
Poslednja izmena: 23.12.2010. - 02:42 od strane SlObOdNi
»
Sačuvana
SlObOdNi
VIP
Trenutno vozim: Clio II 1.5dCi , R19 1.8ie coupe cabrio 113 KS
Pol:
Clio
Starost: 42
«
Odgovor #64 poslato:
19.09.2010. - 17:16 »
pa, regler nisi promenio jos uvek, zar ne
Sačuvana
Ristovski
Gost
«
Odgovor #65 poslato:
19.09.2010. - 17:19 »
Promenjen regler (50e), urađen alternator (40e), promenjen aku. (60e)...
Sačuvana
SlObOdNi
VIP
Pol:
Clio
«
Odgovor #66 poslato:
19.09.2010. - 18:44 »
Tako sam isto i ja imao problema, cuveni Mitsubishi alternatori na cliu
Meni je problem bio sto nece da se ugasi lampica kad upalim auto, vec moram da dam gas da bi krenuo alternator da puni
U prevodu, regler nece da pocne da puni akumulator, nego tek kad obrtaji porastu on se pobudi. Prvo tako u pocetku, onda u voznji pocne da tinja
Navodno sredio regler, lezajeve... i sve lepo radilo nekih dva meseca i onda opet krenula da mi se pali lampica.
Odem ja opet kod majstora, da bi mi on rekao tek tada da je on nesto tu karabudzio, da ne moze da se nadje regler za taj alternator i slicno... a meni alternator na trenutke punio i 16V
Trazio sam da mi vrati pare sto sam mu platio, otisao na otpad, kupio za pola od tih para drugi alternator i evo da kucnem u drvo i dan danas lepo radi
A prvi put mi je rekao da je sve to sredjeno, da je pre toga neko nesto tu brljao, da je menjao regler i slicno... kao, evo sada ti je to sve uradjeno, kako treba da bude...
Nisam ukapirao, kada se tebi upali lampica? u voznji? ili se ne gasi kad das kontakt pa upalis auto?
Sačuvana
Ristovski
Gost
«
Odgovor #67 poslato:
19.09.2010. - 22:26 »
A znaš u šta ja još sumnjam....a ti me ispravi ako grešim... Ovaj Unlimited aku. ne znam koliku ima startnu snagu, pa sumnjam da povuče veliku struju dok se upali i iskontorliše one sve gluposti, pa ga posle dopunjava...
A inače, nemam lampicu, već bord na sred table i upozorenje STOP koje izbi oči a smenjuje ga "change batery" i to sve u crvenoj boji - ma milina....
«
Poslednja izmena: 19.09.2010. - 22:27 od strane Ristovski
»
Sačuvana
SlObOdNi
VIP
Pol:
Clio
«
Odgovor #68 poslato:
19.09.2010. - 22:39 »
Pazi, prvo, moras da imas akumulator koji je odgovarajuceg kapaciteta. Dizeli vuku vise struje pri paljenju, pa mora da bude i jaci akumulator.
Ja na cliu 1.5dci imam 72Ah.
Kada das kontakt, mora da ti svetli lampica akumulatora. Sve lampice se potom pogase, osim par - dakle ona se ne gasi dok ne upalis auto. Kada upalis auto, ona mora odmah da se ugasi.
Ako se ne ugasi, znaci da regler nije poceo da ga puni, da ga ne puni dovoljno ili da je akumulator los.
Inace. Akumulator mora da bude 12V kada je auto ugasen, odnosno, blago preko 14V kada je upaljen.
Kada tebi ispise to na bordu, pre paljenja, odmah nakon paljenja ili tek nakon nekog vremena u voznji?
Sačuvana
Ristovski
Gost
«
Odgovor #69 poslato:
20.09.2010. - 09:47 »
Akumulator je 66 ampera. Toliko je valjda i u fabričkoj nomenklaturi.
Što se tiče voltaže, sve je ok....i kad je ugašen i kad je upaljen.... A ovo upozorenje ispiše ne odmah kad ga upalim, već pustim malo da radi (ja ga stalno ostavim da "provrti" ulje), upalim svetla, muziku i ventilaciju....i eto ga! Uključi se upozorenje...i tako ja vozim....ponekad je dovoljno 1km da bi se ugasilo, a ponekad i 4-5 km...
Sačuvana
Crazy Laguna2.2dCi
Espace
Trenutno vozim: 2 x Laguna 2 ph 1, ph2
Pol:
Starost: 50
«
Odgovor #70 poslato:
20.09.2010. - 10:03 »
Akumulator na mom phase 2 je 80 ampera a na phase 1 je 74 ampera.
Sačuvana
I don't drive fast, I only fly low.
RENAULT RULES!
Ristovski
Gost
«
Odgovor #71 poslato:
20.09.2010. - 10:06 »
Izgleda da ću ja malo da se vratim do majstora pa da mu dam malo po pi*ci... Pošto me on ubeđivao kako je u nomenklaturi za 2.2dci isključivo 66 ampera...
Sačuvana
chaslav
Clio
Trenutno vozim: Grand Scenic 3 1,5 dCi 110hp
Pol:
«
Odgovor #72 poslato:
11.11.2010. - 06:33 »
Od juče mi se dešava da mi se pali lampica STOP i lampica akomulatora u isto vreme, na parsekundi pa se ugasi. imam utisak da se upali uvek kad dodam malo veći gas ... ima li neko ideju šta bi moglo biti pre nego odem na dijagnostiku??? hvala unapred
EDIT:
Spojene teme
«
Poslednja izmena: 22.12.2010. - 14:28 od strane SlObOdNi
»
Sačuvana
bingo
Kadjar
Trenutno vozim: Scenic Conquest
Pol:
Starost: 49
«
Odgovor #73 poslato:
11.11.2010. - 07:23 »
los akumulator ili ne puni alternator pogledaj kajis na alternatoru mozda kliza a mozda je i pukao
Sačuvana
ljudi kazu da si los kada prestanes da se ponasas, onako kako njima odgovara
chaslav
Clio
Trenutno vozim: Grand Scenic 3 1,5 dCi 110hp
Pol:
«
Odgovor #74 poslato:
11.11.2010. - 10:34 »
hvala na odgovoru provericu to cim pre, mada je akumulator nov kupljen pre mesec ipo dana a veliki servis radjen pre mesec dana ... od jutros mi se ne javlja vise problem sve je ok ... videcu mozda je samo bag kompa
javicu sta je kad otkrijem
Sačuvana
Štampaj
Stranice:
1
2
3
4
5
6
7
8