Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
B

Problem: alternator / regler

Započeo banem, 31.12.2008. - 09:36

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

SlObOdNi

Ma meni nije jasno sto je menjao regler ako je bio ispravan... :fiju:

Ja sam otisao kod Vidoja gore u Kozarcevu sa pricom "Bolje lepo odmah vrati pare..." i covek izvadio iz dzepa.... inace bi svasta bilo

chaslav

nista meni nije jasno uglavnom sam napravljen majmunom uz debelu naplatu .... vratili 4000 din toliko je ruka a ostatak ostao jer su delovi namesteni da ne skidaju jer nisam hteo vise nikakav kontakt da imaju sa autom... mislim za ove ide g..... motka stvarno su ispali bezobrazni i.... nemam pojma sta su ocekivali ... :nezna:

SlObOdNi

a dobro, za lezajeve i nije steta ako si promenio :nezna:
imas i regler u rezervi, okaci ako zelis oglas na forum, mozda nekome zatreba ako neces da ga cuvas :yes:

chaslav

ostavio sam post na sajtu Ninica gde su me isti pozvali odmah izvinuli se za nesporazum i sve ostalo... ispalo je nakraju korektno od njih uz vracen novac    :skace: :cancan:

IsNoGood

Malopre mi se ovo pojavilo na bordu. Istovremeno ventilacija radi samo u 4. brzini    :mad:
Posto u subotu idem za Sloveniju, a tek sutra imam prijem na servis, ima li neko ideju sta bi ovo moglo da bude? Alternator mozda, otkacila se neka sajla (sto mi se desilo na sluzbenom Kangoo)?

Ne mogu da verujem, pre mesec dana crkla ventilacija i na Cliu, isto 2007. godiste (losa berba mozda?). Od cega prave ova auta  :banghead:
Pretpostavka je majka svih zajeba!

SlObOdNi

Alternator sigurno :yes:
E sada.. najverovatnije regler, ako nema nikakvih cudnih zvukova :nezna:

IsNoGood

Nema zvukova nikakvih, znam kako zvuci kada ode lezaj alternatora  :zubo:
Mozda je remenica alternatora, videcemo sutra.

SlObOdNi

ja sam skoro menjao remenicu, ova sa kvacilom je bila 50e :nezna: ne znam kako je za senik :nezna:

stanci

Javi sta je bilo u pitanju  :write:
Sretan put matori  :wavey:
i takoo...

IsNoGood

Otisao alternator, neki model kod Megana/Scenica II koji ne moze da se reparira. Cena prava sitnica - 77.000din  :tup:

Zna li neko gde moze da se kupi polovni ili nekog majstora koji mozda ipak moze da ga reparira?

Laguna22D

Ima ovaj bata, kaze da ima 2 vrste, ima obe, samo moras da mu kazes koji ti treba.

0641409528

Drugar je kupio motor brisaca pre neki dan od lika, bio je duplo jeftiniji od svih ostalih iz teme auto otpad...
M. The most powerful letter in the world.
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=13627.0

stanci

Ne moze da se reparira jedino ako je izgoreo namotaj na statoru. Inace sve drugo je zamenljivo koliko znam-rotor , lezaj...Ja sam u Sloveniji menjao rotor i sto ide uz njega i puko sam doduse nekih 300+eura ali sve sa novim akumulatorom  :doh: Jbg
i takoo...

IsNoGood

Vodio sam dva auta kod njih i na oba su poslali alternatore na remont. Za ovaj mi kazu da je nea govnjiva serija koja ima nesto u sebi ugradjeno bla,bla,bla... ma pojma nemam. Ne zurim tako da cu da vidim koje je najbolje resenje...

Inace, ako neko zna gde ima da se nadje neka javi  :zubo:

Bosch regler 150a
0124 525 939
Alternator
8200 660 034

Bitno je da je za ScenicII ph2 1.5dci 106ks (navodno se samo u njega ugradjivao)

SlObOdNi

Zovi Zeljka i zovi Bendix, to bih ja prvo probao :yes:

IsNoGood

Ajde pliz mi daj i broj Bendix-a.