0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
-fica8 ... uf .. nisam ni ja nista bolji ... svakih 15 dana nesto rikne! ... htio sam i ja da kupujem akumulatore ... ali cemu. To ne resava problem, samo ga produzujem. Moram naci sta ovo uzrokuje! Ali, evo ti situacija ... dodjem na posao, navece da krenem ... ma jok! -14C. Dodje brat sa autom, donio neki uredjaj za startovanje motora (kaze, bez problema palilo njegovog audija dizel, prije). Spoji na megana, ma NULA! Isprazni mu onaj aparat za sekund. Ni zaverglo! Povezemo se kablovima na njegov auto, Lexus, benzinac. Ma jok .. pregrijasmo Lexusa ... reko, ajd da i tebi sprzim nesto elektronike. Skidaj akumulator ... nemam kljuceva .. .vozi kuci 12 km po kljuceve ... dobro vece, jeste sta pili .. .nismo (ali, zamalo u materinu da ga ne poslah) ... uzmi kljuceve, 12km ...skini akumulator ... vozi kuci ostavi auto na parkingu ... dobro vece, jeste li .. ma sad si me zaustavljao ... i ne, nismo pili (mada, jesmo :angel: ) ... puni akumulator cijelu noc ... sutra, pali!
Pazi, mene ovaj deo buni.Čak i sa potpuno praznim akumulatorom, trebalo bi da upali na kablove, kada je povezan sa drugim autom. Jedino mi pada na pamet da možda niste dobro povezali kablove (loš neki kontakt) jer je struja pri verglanju velika. Ako nije to u pitanju, onda je moguće da je ili masa ili + na tvom autu loše povezana pa kablovi nisu ni mogli da ti pomognu. Kada si došao sutradan i stavio napunjen akumulator, pomerao si kablove i možda popravio kontakt.Ja bih probao da pratim kablove i da proverim svaki spoj - wd40, dotegni šrafove, šmirglaj... sve što ti padne na pamet! Probaj i da očistiš kontakte onih jačih osigurača koji se nalaze u motornom prostoru. Možda i neki od njih zeza. Da li ti je palo na pamet da izmeriš napon akumulatora u trenutku kad neće da upali?
Posto sam se vec, nazalost, upraksao se sa ovim. Cim otvorim vrata ... vidim po lampicama. Ako koliko toliko dobro sijaj, a auto nece da upali, pomoci ce Kangoo. Ako ih jedva nazirem ... Kangoo, (ni Lex) nisu pomogli. E sad, mozda sam trebao otici po traktor ...ili kamion da nadjem ... bemliga.