Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Elektroinstalacije vozila- Problemi, iskustva, saveti

Započeo vladknez, 06.01.2009. - 19:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mareclio2

problem je resen naravno zahvaljujuci vasim savetima   :ziveli:  a i zahvaljujuci pivuuuuuuuuu   :kez:

deki cacanin

Isti problem na cliu ,pregledao forum ,iscitao sve postove ,i sutra krecem sa ciscenjem kontakata na stopaljkama,pa ako i ja resim taj problem ,javljam se,mada mi je to najbezazleniji problem koji imam sa tim autom

Driver023

Ja sam smirglao, strugao sa kontakata sve što ima, i ništa mi nije pomoglo, dok nisam malo iskrivio kontakte, i od tada nemam više problema sa zadnjim svetlima.

bexonvil

Koliko kostaju ovakvi konvertori? Koristio bi se eventualno za laptop

Tihi

Za laptop imaš univerzalne punjače za auto i kuću koštaju od 30€

Piros

Citat: SlObOdNi poslato 14.10.2010. - 03:37
zavisi koliku snagu zelis da vuces, ako bi kacio neki jaci potrosac, bolje sa akumulatora direktno :nezna:

ovo inace i ja planiram da radim
:banghead: Znao sam da sam nesto hteo da ti pokazem, inverter mi je stalno u kolima i nikad da ti pokazem

SlObOdNi

zoograf

Još niko ne odgovori na pitanje
Citat: zoograf poslato 14.10.2010. - 01:20
12V utičnica u 2. redu i u prtljažniku - ----odakle bi se vukla struja dal direktno sa akumulatora( preko dodatnog osigurača ) ili sa postojećeg upaljača ?
,da citiram sebe samog,
(znači ne konvertori , ne rešoi, ne kuvala nego samo utičnica)

SlObOdNi

odgovorio sam ti ja:
Citat: SlObOdNi poslato 14.10.2010. - 03:37
zavisi koliku snagu zelis da vuces, ako bi kacio neki jaci potrosac, bolje sa akumulatora direktno :nezna:

ovo inace i ja planiram da radim

Sale023

Srdačan pozdrav svima!

Ja se izvinjavam ako je neko već pisao o ovome negde na forumu, ja sam po svemu sudeći posvađan sa pretragom.. :)

Pojavio mi se problem na autu pa sam rešio da to podelim sa vama, i da vas pitam za savet, ipak je više glava pametnije od jedne. Da ne kažem da je neko već imao iskustva sa ovakvim tipom kvara. Evo o čemu se radi:

Naime, u poslednje vreme, kada uključim levi ili desni pokazivač pravca (migavac), zajedno sa levom ili desnom strelicom na instrument tabli mi svetli i lampica za zadnje maglenke. Isto se dešava i kada kočim (kad se uključi stop svetlo) ili kada ubacujem u rikverc (rikverc svetlo). U početku je slabo svetlela ali u poslednje vreme baš jako svetli lampica, kao da su uključene maglenke, a nisu.  Primetio sam takođe da mi zadnja poziciona svetla slabije svetle u trenutku kada je uključen pokazivač pravca. Kada uključim same zadnje maglenke, one uredno svetle i lampica na tabli uredno svetli. Moje pitanje je da li je slučajno neko od vas upoznat sa ovakvom vrstom kvara, da li je lako otkloniv i da li će me skupo koštati otklanjanje istog? Da se na vreme psihički pripremim za pražnjenje novčanika.. :)

Hvala vam svima unapred na odvojenom vremenu da se pozabavite mojim problemom i pomoći.

Srdačan pozdrav,
Aleksandar

edit: spojene teme

mire

Za početak. očisti sve kontakte na zadnjim svetlima. Skini one "nosače" sijalica, sve kontakte dobro očisti i onda isprskaj nekim elektroničarskim kontakt sprejem (ne WD-40). Najverovatnije ćeš time rešiti problem.

Piros

+1 verovatno je problem u losoj masi na kolima.

fLiP

Konektore na zenskom dzeku malo pomeri ka unutra da bolje drze. Nemoj previse da ih iskrivis.

skrecem paznju clanovima da ne voze dugo sa tim problemo zbog toga sto je los kontakt i izazivace varnicenje i moze da dodje do topljenje dzeka... samim tim i do topljenja instalacije i moguceg pozara.

zoograf

Ispod vozačevog sedišta postoje osigurači za el.ručnu kočnicu , grejače sedišta i neki drugi .
Da li je jedan od njih( fuse 5 ) predviđen za utičnicu 12 v u drugom redu ( Fuse second row accessories socket )

IsNoGood

Ja mislim da u Scenicu imam uticnicu i u gepeku i u naslonu za ruke. Moracu da proverim  :ok:
Pretpostavka je majka svih zajeba!