Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Elektroinstalacije vozila- Problemi, iskustva, saveti

Započeo vladknez, 06.01.2009. - 19:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

nuk

Nesa-laguna

ja u laguni imam 3 kod ostave za sitnice (pepeljara) ,u kaseti izmedju sedista i u gepeku  :hura:

IsNoGood

Citat: nuk poslato 03.06.2011. - 21:04
ja u naslonu imam u gepeku ne :nezna:

Bio sam ubedjen da je imam u gepeku, ali negde se zagubila  :o:
Pretpostavka je majka svih zajeba!

Stragi21

Jel moze sa akumulatora direktno?
U laguni imam u naslonu za ruku,pozadi za zadnju klupu i u gepeku,plus ona za upaljac napred samo ne znam jel je i ona 12v znaci cetiri ukupno :celb2:

nuk

moze ali je glupo, najbolje je je razvuci ili sa neke postojece uticnice ili sa osiguraca

zoograf

Citat: zoograf poslato 29.04.2011. - 13:35
Ispod vozačevog sedišta postoje osigurači za el.ručnu kočnicu , grejače sedišta i neki drugi .
Da li je jedan od njih( fuse 5 ) predviđen za utičnicu 12 v u drugom redu ( Fuse second row accessories socket )
Provereno je ovako - osigurač 4 je za struju u rukonaslonu i ima stalnu struju, a 5 i 6 su osigurači za dva upaljača - utičnice 12v u drugom redu sedišta i idu preko kontakta.

jasko_ze

:wtf:

ej ljudi pomagajte

poslednjih par dana nešto čudno se dešava na Laguni II 2002.god.

u pitanju je sledeće:

prilikom pritiskanja papučice "kočnice" pali se "levi pokazivač smera" - žmigavac
ali se pali kao da nema dovoljno struje, tj. jako malo svetli lampica na tabli kao i lampice od žmigavaca

prilikom ponovnog pritiska na papučicu kočnice, to se ne dešava - sve je uredu

i tako nakon pređenih par metara i ponovnog pritiska kočnice, taj žmigavac opet svetli, pa ponekad čak i nakon
nekoliko uzastopnoh kočenja to se dešava, a ponekad pređem oko 100 km da se ne desi ni jedanput

molim za pomoć

Delfin

ja imam donekle slichan problem....meni se prilikom ubacivanja u rikverc pali (tinja) lampica za grejach zadnjeg stakla....dotrajale instalacije...treba prechesljati malo kablove...

makarije

Problem masa ( los nontakt) na zadnjoj svetlosnoj grupi - ako nisi vican elektricar ce resiti za 10 min
zenu dupe krasi a tortu orasi

Ilic-PA

i ja kad pritisnem kocnicu pali mi se lampica za zadje maglenke :)

prestao sam da obracam paznju na to  ;)
Živeo sam u 3 decenije, 2 veka, 2 milenijuma i 4 države, a tek mi je 20a!

iggy1607

Citat: Ilic-PA poslato 14.06.2011. - 11:45
i ja kad pritisnem kocnicu pali mi se lampica za zadje maglenke :)

prestao sam da obracam paznju na to  ;)

Obratices paznju kad se zapali pozadi. negde ti je los kontakt ili masa pozadi. Ako pali lampicu,onda mozda pali i maglenke-malo smirglanja na kontaktima moze resiti problem. Svakako je bolje proveriti-znam iz licnog iskustva jer jedne godine zamalo da ostanem bez 9-ke-istopio se dzek zbog varnicenja usled labavih kontakata.

Ilic-PA

Citat: iggy1607 poslato 14.06.2011. - 12:41

Obratices paznju kad se zapali pozadi. negde ti je los kontakt ili masa pozadi. Ako pali lampicu,onda mozda pali i maglenke-malo smirglanja na kontaktima moze resiti problem. Svakako je bolje proveriti-znam iz licnog iskustva jer jedne godine zamalo da ostanem bez 9-ke-istopio se dzek zbog varnicenja usled labavih kontakata.

znaci da skinem zadnji stop i tu proverim kontakte?
Živeo sam u 3 decenije, 2 veka, 2 milenijuma i 4 države, a tek mi je 20a!

iggy1607

Zasto da ne. Meni se 9-ka skoro zapalila zbog toga. Pogledaj kontakte,cesto hoce da oksidiraju-natalozi se neko zelenkasto njesra na kontakte,posebno na masu i onda pocne da brljave sijalice. Probaj malo (ali samo malo) da nategnes kontaktne plocice u stranu da bi bolje prianjale. Kad pritisnes kocnicu i kad se upali ta lampica,nek ti neko pogleda nazad da li maglenke sijaju.

ba_ne

ja sam sve pregledao i sve cisto, nista nije oksidiralo niti je prljavo od bilo cega ali ne vredi, i dalje mi svetli indikator za maglenke, cak sam i spojeve malo pomerio ka unutra ali opet nista, ne mogu da pronadjem u cemu je problem...dajte jos neki savet gde da gledam!!! :cancan:
blago onom ko rano poludi...

Filip

Isto ... 2 sata za*ebavanja, pokusao sam da premostim masu sa sasije,da smirglam kontakte.da smirglam lezista za sijalice,da pokrivim ka sredini metalne konektore u zenskom dzeku... jedino se ne pali lampica kad raskacim oba stop svetla, cim je bar jedno ukljuceno svetli ... Grrrrrr
Captur 1.3 tce 2025