Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Elektroinstalacije vozila- Problemi, iskustva, saveti

Započeo vladknez, 06.01.2009. - 19:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

makarije

Jedno od resenja je da dodate jos jednu zicu za masu i direkt na sasiju
zenu dupe krasi a tortu orasi

Filip

Probao ... i nista...

p.s. Merio sam unimerom kontakte ... sve deluje ok ... premostio sam zicu na konektor, mogu ce je da treba premestiti direktno na kontakt unutar fara ...
Captur 1.3 tce 2025

ba_ne

Citat: makarije poslato 15.06.2011. - 20:38

Jedno od resenja je da dodate jos jednu zicu za masu i direkt na sasiju

e, ovo kod mene pali ali mi nije to to kad ne mogu da resim kako trba problem!!!
blago onom ko rano poludi...

momiska

zice koje vode do zadnjih svetala su negdje u spoju,kod mene je to milo 20 cm prije  stoplampe,nasjekle su se na lim,sigurno je to nema stadrugo da bude

Driver023

A ma ljudi, iskrivite malo kontakte, nije problem masa od šasije do fara, nego je do kontakata na džeku...

ba_ne

pa naravno da sam i to pokusavao ali ne vredi, ne pomaze, jbg!!!

makarije

Citat: ba_ne poslato 20.06.2011. - 12:39
pa naravno da sam i to pokusavao ali ne vredi, ne pomaze, jbg!!!

Kod mene je svojevremeno bio problem u samom kontaktu ( dzeku )
Problem ( los kontakt izmedju provodnika ) resen specijalnim alatom - tankim srafcigerom i medicinskom pincetom  :celb1:

Problem je resiv - uzmi "unimer"  ili jos bolje "probnu lampu" i tacno ce ti pokazati gde gubi kontakt . Kada utvrdis mesto loseg kontakta iskrivi malo limcice u dzeku,naspricaj kontakt sprej .
Nakon zavrsenog posla obavezno "presvuci" pivo jer ako to ne uradis spoj vrlo lako moze da se "rasusi"  :wavey:
zenu dupe krasi a tortu orasi

ba_ne

Citat: makarije poslato 20.06.2011. - 12:50
Kod mene je svojevremeno bio problem u samom kontaktu ( dzeku )
Problem ( los kontakt izmedju provodnika ) resen specijalnim alatom - tankim srafcigerom i medicinskom pincetom  :celb1:

Problem je resiv - uzmi "unimer"  ili jos bolje "probnu lampu" i tacno ce ti pokazati gde gubi kontakt . Kada utvrdis mesto loseg kontakta iskrivi malo limcice u dzeku,naspricaj kontakt sprej .
Nakon zavrsenog posla obavezno "presvuci" pivo jer ako to ne uradis spoj vrlo lako moze da se "rasusi"  :wavey:
[/quote

primio k znanju...a ovo za pivo cu koliko odmah da probam da vidim kako funkcionise...xexe!!!

Driver023

Ja se više ni ne sećam kako sam iskrivio, ali nateraćete me da detaljno slikam i objasnim.U principu masa je problem, gde ulazi najdeblji crni provodnik u džek, tu treba iskriviti da tačno nalegne na kontakte.

ba_ne

Citat: Driver023 poslato 20.06.2011. - 16:11
Ja se više ni ne sećam kako sam iskrivio, ali nateraćete me da detaljno slikam i objasnim.U principu masa je problem, gde ulazi najdeblji crni provodnik u džek, tu treba iskriviti da tačno nalegne na kontakte.

aj, ako ti ne bude tesko i budes imao vremena, slikaj pa postavi...mozda smo tupavi malo pa nam treba detaljniji opis...xexe!!!

ba_ne

resen problem, konacno!!! ipak je trebalo malo iskriviti kontakte u dzeku i to je to ali ne4 onako kako sam ja pokusavao nego lepo otvoris dzek(ima neka kao vratanca) i k'o covek odradis posao!!! :cancan:

acakawa

Ljudi, ovo i mene zanima iz prostog razloga jer za dve nedelje treba da idem na more a od prijatelja pozajmljujem frizider koji bih da stavim u gepek. U pitanju je Megane II 1.5 Carminat. Od instalacija pozadi i u gepeku nemam nista a nesto mi je bas glupo da samo za ovu priliku pravim neke varijante produznog kabla da gepeka vec bih to na neki kulturniji nacin da izvedem. Imate li neki konkretan predlog odakle da uzimam struju?!? Da li direktno sa akumulatora ili sa nekog od osiguraca?!? Ja sam nekako pre za drugu varijantu... Unapred zahvalan svim predlozima i idejama...

acakawa

E pa posto nije bilo nikakvih predloga, evo ja cu vam reci sta sam danas uradio ...
Izvukao sam instalaciju od prednjeg upaljaca ispod tepiha kroz sredinu pa sve do leve strane gepeka, tamo kod svetla. Taman ima mesta da se lepo izbusi rupa i da sve stane na svoje mesto ! Razmisljao sam da li da struju vucem sa osiguraca direktno ali ista mi je stvar jos mi je odavde bilo i lakse. Da stvar bude jos lepsa - sve radi !    :yes:
   Eto toliko od mene za sad ...  Ovo je bilo u par reci a ako neko negde zapne oko istog  posla neka pita ...

Pozdrav svima !

SlObOdNi

To cu i ja da uradim, samo ne znam kolik oopterecenje to moze da izdrzi?

hocu da izvucem upaljac u gepek i da napravim jos svetla u gepeku (ali to cu verovatno da vezem na postojece svetlo)

George McDuke

Pozdrav, da li neko ima wire diagram za prednje maglenke?
Ne rade mi pa mi je bitno da ispratim cijelu stvar, ok osiguraci, ok sijalice... kada se upale zadnje sve ok, prednje nista (ne pali se ni lampica na instrument tabli za prednje maglenke)
Hvala