Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Elektroinstalacije vozila- Problemi, iskustva, saveti

Započeo vladknez, 06.01.2009. - 19:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

fLiP

:nezna: to si upravu. U tom slucaju bi trebalo samo sva 4 da rade. :hm1:

komarac

to sam i ja mislio do sinoc ali izgleda da negde ipak ima struje i kada se sve ugasi...  :place:

jos nesto sam zaboravio... desni far mi je cudno naelektrisan! kada rukom predjem preko njega dlake mi se najeze u pravcu istog...
hm...

Totti

komarac

to mi je bila prva pretpostavka jer sam ima slicnih problema na starom auto ali to je bio polo '90 i kod njega imaju tri zice a kod ovoga ima km i km zica
jedna zica je prespojila i to sam sredio za 3min

kako otkriti gde kod megana? barem odakle da pocnem da proveravam?

imam multimetar kojim cu pokusati da proveravam zice jednu po jednu... ali to ce da traje... i traje... i traje...  :kafa:
hm...

komarac

problem resen

u pitanju je bila neka kutija koju je neko zbudzio ispod desnog zadnjeg fara i prevezao primitivno na levi i desni far a imao je ulogu uticnice za prikolicu
u njega se slivala voda, verovatno od dana kada je postavljeno jer je unutra bilo svega i svacega i tu je nastao neki kurslus

sada su migavci u redu ali mi ne rade sva tri stop svetla! ima li kraja mojem majstorisanju? frankenstajna sam kupio...

ne znam da li to mozda ima veze sa uzemljenjem koje sada nigde nije povezano tj i sa desne i sa leve strane ima sraf koji je u karoseriji a iz kojeg je isao kabl u tu kutiju

po uputstvu za rastavljanje i sastavljanje megana ta kutija bi trebalo da je za parking senzore koje ja naravno nemam :)

ima li neko ideju sta moze da bude sa svetlima pozadi?
pozocije rade, rikverc svetlo radi, zadnja maglenka radi...

ja sam samo skinuo 4 zice koje su bile nakacene na leva i desna svetla svetla jer su verovatno bile privezane da kad bi eventualno stavio priolicu imao i na njoj svetla
i to uzemljenje koje je islo u karoseriju
hm...

zoki_ns

I meni se problem instalacije za prikolicu, iako nije budzen, zbog vode verovatno i zardjalosti, manifiestovao tako sto nije radila zadnja desna pozicija. Nikad mi ne bi palo na pamet, no pravi majstor je skontao za 3 minuta.

komarac

Resio i stop svetla... :-)

Kada sam vracao osigurace nisam ga lepo vratio...  :banghead:

Do sledecegproblema... Pozdrav i hvala na saradnji...  :too:
hm...

djukica984

Ja imam isti prob. Kada pritisnem kocnicu upali mi se lapmica za maglu. Cak mi i zmigavci brze rade? Sada ponekad nece da mi ocita kod kljuc, da li je to moguce zbog mase? hvala!  :cekicem:

ajra

Citat: djukica984 poslato 06.10.2012. - 03:32
Ja imam isti prob. Kada pritisnem kocnicu upali mi se lapmica za maglu. Cak mi i zmigavci brze rade? Sada ponekad nece da mi ocita kod kljuc, da li je to moguce zbog mase? hvala!  :cekicem:

standardna boljka, imao sam to i ja. neki kontakt. mislim da je majstor to kod mene resio tako sto je prevezao te zice za stop svetlo pozadi. ta akcija je trajala nekih 15ak minuta. probaj sa zadnjim stop svetlima. migavci kod nekih modela brze rade kada nesto nije u redu. ja recimo na scenicu nisam vratio dzek za zadnje stop svetlo, tj nije bilo kontakta i to se desavalo. prvo sto bih probao te kontakte da procistim i utaknem ponovo. pre toga pazljivo proveri i osigurace jer svaki na svom mestu tj jel ispravan.

djukica984

Evo upravo krecem da majstorisem :) Javicu sta sam uradio! hvala veliko :respect:

tasicss

Odavno nisam pisao u ovoj temi. Prosto sam zamenio spaljene zice od farova do rakete, na dalje nisam menjao jer je stvarno zaeban posao skinuti sve one plastike i srafove, provlaciti kablove... Na kraju sam se toliko iznervirao da sam auto okacio na oglase i prodao ga upola vrednosti, tako da sad gledam sta kupujem.
"Never drive faster than your guardian angel can fly"

genije1985

ljudi ne idite majsoru uzece vam pare...problem je u masi stop lampi.resicete ovaj problam lako...uzmite WD40 i naprskajte dzekove ako i dalje radi isto skinite nosac siljalica iz lampe i naprskajte lezista sijalica...ako i dalje imate problem uzmite parce zice i privezite na masu na samom nosacu za sijalice (TO JE ONAJ LIM KOJI ZE ZAJEDNICKI ZA SVE SIJALICE) provucite ga pored dzeka kroz neku rupu ili ako nema izbusite jednu taman za zicu i prisrafite u gepeku tu zicu na bilo koji sraf koji je pricvrscen za skoljku to bi trebalo da resi vas problem!!! To je uglavnom boles svih novih automobila...dekovi su nekvalitetmi i prave se od materijala koji oksidiraju i korodiraju.

SlObOdNi

^ bravo genije :laugh:

i onda wd40 umasti sve kontakte i napravi jos gore :laugh:

Za to se koriste ISKLJUCIVO kontakt sprejevi 60 i 61 :yes:

dds33

Jutros sjednem u auto, krenem do grada...zmigavac mi poceo da radi 300 na sat, pa opet normalno...izadjem da vidim sta je, radi mi zadnji lijevi zmigavac i lijevo stop svjetlo naizmjenicno. Nakon toga opet isto izadjem...upaljena mi svjetla za rikverc, stop svjetla rade lijevi zmigavac naprijed radi, nazad ne. E ugasim auto, upalim sva 4, sve normalno. Da li je neko imao slican problem ( pomoc) ?!

Piros

Masa ti nije dobra ili kontakti. Ocisti to mozes i sam i resices problem