Elektroinstalacije vozila- Problemi, iskustva, saveti

Započeo vladknez, 06.01.2009. - 19:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Don Gagione

ili postoji jos jedan skolski nacin uzmes na jednu stranu sijalicu tj diodu bilo sta sto sija a na drugu stranu jednu bateriju ako ne sija sijalica osla zica tako sam proveravao neke zice u kolima  :ziveli:

voodookotlic

Meni se cesto desava da kada hocu da poprscem zadnji prozor, ulkjuci mi se prednji brisac... :tup: :tup:

veljabob

to je standardna greska clio 2 masa na zadnjim stopaljkama,a dok to radis nije lose i masu ispod akumulatora(debelu) da malo ocistis.

hrc_1234

Ja sam imao slicni problem na Meganu I, oksidirala je masa na straznjem konektoru za svjetla.  Dobro provjeri da ti masa nema bijeli oksid po sebi!!!
Nakon sto sam skinuo oksid sve radi.

kilija06

Cao svima,ovako pocela je da mi se pali lampica od maglenki kad stisnem kocnicu ali samo jedva blicne,znaci kad pritisnem kocnicu blicne mi lampica od maglenki na tabli i to na sekund,nemam predstavu sta moze biti???

Sauriann

Citat: direstraits poslato 19.09.2010. - 21:01
Masa u gepeku ili na zadnjim svjetlima. Skjni zadnje svjetlo i ocisti kontakte.

ovako je bilo isto kod mene...

Exception®

ΕΛΛΑΣ

MarkoJ-Nis

Citat: direstraits poslato 19.09.2010. - 21:01
Masa u gepeku ili na zadnjim svjetlima. Skjni zadnje svjetlo i ocisti kontakte.

Pošto sam i ja ovo primetio, molim te pojasni gde se stvara masa u gepeku ?
Za zadnja svetla samo da povadim sijalice i očistim kontakte ili misliš na žice koje ulaze u zadenje svetlo ?

SlObOdNi

Najcesce je to na dzeku koji se kaci na far, ti kontakti prave problem

mmilletic

I ja sam isti problem imao dok sam vozio Clio II,to im je genetski.To što si ti naveo je početak problema,a ako to budeš ignorisao za oko mesec dana pomešaće ti pozadi stop i migavac-provereno kod mene,mog kuma i njegovog komšije-isti početak isti i završetak kod autoelektričara.Otklonio mi je problem pre 2 godine za 200 dinara,ne sekiraj,ništa strašno

kilija06

Evo sad sam poskidao one dzekove od zadnjeg fara i naprskao pa cemo da vidimo,na to ste mislili?A gde je masa u gepeku,jel ide na te dzekove ili je posebno zasrafljena za sasiju?

mmilletic

Ma druže,ne petljaj semnogo sa masom na kolima(sa stujom),da ne počnu da se dime.Odvezi kod električara,završiće ti to za male pare  :cancan:

MarkoJ-Nis

Ja sam juče skinuo džekove, malo istrljao, očistio patinu i mislim da je problem rešen (nije se palila lampica maglenke)
Nadam se da će tako potrajati

Miroslav82

Hahahaha i ove i mene muci pooo jeee ja se cudio sto mi se pali ta lampica LOL, teram i ja kod elektricara da se to sredi jer kad pocne da se pali lampica poludim i pomislim da nije neki veci kvar hah dobro je sto nije.

fica8

Ljudi imam problem sa zadnjom desnom stopaljkom, kada dam desni migavac jako slabo svetli i vizuelno mi deluje da radi migavac, pa stop svetlo, i tako se smenjuju (JAKO SLABO SVETLE)
Kada stisnem kocnicu takodje jako slabo svetli sijalica za stop.
I sada najcudnije, na tabli u kolima mi slabo svetli desna strelica za migavac (onako kao kroz maglu), kada dam desni lepo svetli, a kada pritiskam kocnicu pojacava se svetlost strelice i tako u krug, nikako da prestane....
Sa levim sve ok nikakvih problema....

Pomozite nadam se da nije nista ozbiljno..
Hvala unapred

P.S Pitanje za Nislije, dajte nekog dobrog elektricara koji bi mi pomogao ali da ne radi preko one stvari....

EDIT: Spojene teme