Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Elektroinstalacije vozila- Problemi, iskustva, saveti

Započeo vladknez, 06.01.2009. - 19:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mareclio2

Pozdrav svima. Vozim Clia 2 1.2 16v 2001god. Auto sam uzeo skoro i super me sluzi. Odradio sam mu veliki servis,solje,krajeve spona itd. Prezadovoljan sam.
Pre par dana sam primetio manji problemcic ako mogu tako da nazovem.
Elem, o cemu se radi. 
Kada upalim auto i kada sam u leru pri laganom davanju levog migavca na trenutak mi zatreperi lampica na ins.tabli za zadnju maglenku. Inace kada normalno dam migavac to mi se nedesava znaci samo prilikom laganog davanja. To sam takodje primetio da mi se desava kada sam takodje u leru i kada krenem da ubacim u rikverc zatreperi na trenutak na inst.tabli zadnja maglenka. Da li neko zna u cemu je caka i sta je problem?
Inace auto mi radi fenomenalno sam sto mi se ovo dogadja pa me malo vise nervira. Hvala unapred.
Pozdrav svima :)

EDIT: Spojene teme i obrisan offtopic

Adam

Pogledaj osigurače za početak...
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."

Milan.S.90

nemam predstavu sta moze da bude ali bih krenuo od kontakata u stopovima vidi jesu cisti da nisu oksidirali ili nesto slicno moguce da zbog toga napravi neki spoj kratak pa zasvetli...to ti je najlakse i najbezbolnije...mislim da se vec negde pominjalo to cekamo nekoga strucnijeg

ba_ne

Citat: mareclio2 poslato 25.12.2010. - 19:25
Pozdrav svima. Vozim Clia 2 1.2 16v 2001god. Auto sam uzeo skoro i super me sluzi. Odradio sam mu veliki servis,solje,krajeve spona itd. Prezadovoljan sam.
Pre par dana sam primetio manji problemcic ako mogu tako da nazovem.
Elem, o cemu se radi. 
Kada upalim auto i kada sam u leru pri laganom davanju levog migavca na trenutak mi zatreperi lampica na ins.tabli za zadnju maglenku. Inace kada normalno dam migavac to mi se nedesava znaci samo prilikom laganog davanja. To sam takodje primetio da mi se desava kada sam takodje u leru i kada krenem da ubacim u rikverc zatreperi na trenutak na inst.tabli zadnja maglenka. Da li neko zna u cemu je caka i sta je problem?
Inace auto mi radi fenomenalno sam sto mi se ovo dogadja pa me malo vise nervira. Hvala unapred.
Pozdrav svima :)
]

to se i meni desava i ne dajem veliki znacaj tome tako da, opusti se i vozi... :cancan:
blago onom ko rano poludi...

mareclio2

Citat: ba_ne poslato 25.12.2010. - 21:36
]

to se i meni desava i ne dajem veliki znacaj tome tako da, opusti se i vozi... :cancan:
ma oputen sam ja...kazem ti stvarno auto radi fenomenalno,extra sam zadovoljan...ali me nekada to sto zatreperi nervira extra,najprostije bode mi oci...mozda je neka glupost mozda nije...pa reko cisto da znam sta i kako...

nuk

mareclio2

Citat: nuk poslato 25.12.2010. - 21:55
oksidirali kontakti na masi :yes:
da krenem onda od tih kontakta na masi?
cisto sumljam da su osiguraci i na stopovima kontakti kao sto su kolege forumasi napisali...neki mi je lik juce rekao da i on sumlja da negde baca masu

Boki

Nisu sale za umove male

nuk

makarije

zenu dupe krasi a tortu orasi

JVC

Masa na zadnjem lijevom stop svjetlu...iako pogledaj i desno, lako se skida...crna zica oznacava masu.

chaslav

ja imao problem na cliu sa tim i problem je u volanu tj. tamo gde se spajaju volan i rucice pa u tim kontaktima ... bar je meni to bilo tako

Milenko_M

Došlo je do spoja na signalnim kablovima obično na konektorima ili na lošoj masi u ovom slučaju možda u zadnjem delu kod štop lampe.
Taj spoj to je prljavština koja usled vlage provodi i stvara kontakt između tih žica koje vode prema maglenki i rikverc svetlu.
To samo dobar poznavalac tog auta može pronaći kvar.Ja bi proverio konektor koji ide prema svetlu za maglu a verovatno se ubada direktno na svetlosnu kombinaciju.Najbolje je izduvati vazduhom.WD ne koristiti u ovom slučaju .

mareclio2

Citat: chaslav poslato 26.12.2010. - 17:09
ja imao problem na cliu sa tim i problem je u volanu tj. tamo gde se spajaju volan i rucice pa u tim kontaktima ... bar je meni to bilo tako
da li ti se taj problem pojavljivao i kada ubacujes u rikverc?

momiska

Ja sam imao isti problem na scenicu,snop kablova koji vodi do zadnjih svjetala se naslanjao na lim probio izolsaciju i pravio spoj,malo izolirke,ladno pivo i to jeto