Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: merac / senzor spoljne temperature

Započeo Sauriann, 14.01.2009. - 23:29

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

micobl1

hvala puno na brzim odgovorima ( savjetima ).

Strahinja1985

A koji si senzor naručio?
Manuelnom klimom upravlja ECU, pa samim tim za podatak o spoljašnjoj temperaturi koristi senzor temperature vazduha na usisu. Ali, ako je on neispravan bilo bi problema i sa ubrizgavanjem. Postoji i senzor temperature na isparivaču, može i on da bude uzrok.
Idi kog nekog ko ima Clip diagnostiku, ove univerzalne nisu baš precizne.

wcyber

Moze da se desi da klima ima neki svoj senzor temperature

Ceki21

Senzor mi laže za jedno 2-3°C, pokazuje manje.
Isto tak, ujutro recimo danas piše da je 8°C, pa se vozim sat vremena i onda tokom vožnje skoči na 14°C (to je i bila objektivna temperatura)

Da li da ga mijenjam, da probam možda sa kontakt sprejem pošpricati spojeve sa unutrašnje strane retrovizora ili ?
Hvala

zokce

Ne popravljaj ono sto nije pokvareno. :lopta:

Ceki21

Znaci to kaj pokazuje mrvicu manje da zanemarim ?

zokce

Šta je par stepeni, ionako je relativno kolika je tačna temperatura tu gde je senzor.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

mire

Tako radi i ćaletov senzor na cliu. Kontakt sprej nije pomogao. Nabavio sam novi sa Alija, ali nikako da se nakanim da ga promenim.

KamikazaNS

Pozdrav svima,

Vozim megane 2 extreme 2007 godiste, pre par dana sam menjao retrovizor, kupio sam sa senzorom spoljne temp, ali u vratima nemam instalaciju za taj senzor, jel mogu e da imaju verzije megana bez senzora, ili je jednostavno prosi vlasnik izvadio iz vrata instalacije.

Hvala unapred

petarcirjanic

Neka preporuka gde kupiti senzor spoljne temperature, počeo da brljavi pre 20 tak dana.?

wcyber

Grle

Citat: petarcirjanic poslato 30.06.2019. - 18:50
Neka preporuka gde kupiti senzor spoljne temperature, počeo da brljavi pre 20 tak dana.?
Ja sam na meganu menjao taj senzor. Otišao u ovlašteni servis, ponudili su mi originalan za mnoooogo para i neki tipa aliexpress za desetak eura.
Dao sam deset eura i funkcionalan ali ne baš perfektno tačan senzor. Lagao je +-2degC.

Probaj sa oglasima, pun ih je net a i mislim da instalaciju možeš u DIY organizaciji završiti.

wcyber

Inače, ko ima manuelnu klimu totalno nepotreban senzor. A možda ni automatska ne koristi.

petarcirjanic

Citat: wcyber poslato 30.06.2019. - 19:23
Kako brljavi? Pokazuje da je 40c :D
nekad pokazuje tačno nekad laže za 10 stepeni, sad trenutno pokazuje 13 stepeni. Možda je nepotreban ali volim da bude ispravno.

mire

Citat: wcyber poslato 01.07.2019. - 08:43
Inače, ko ima manuelnu klimu totalno nepotreban senzor. A možda ni automatska ne koristi.

Svakako manje nepotreban nego ovaj tvoj komentar. I ne samo ovaj.