Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: merac / senzor spoljne temperature

Započeo Sauriann, 14.01.2009. - 23:29

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

wcyber

probaj sa drugim retrovizorom :D

tesko je potrefiti taj senzor, mora da bude original

rotkod

Senzor spoljne temperature pri kočenju ili ulasku u krivinu počinje da pokazuje sa 13C na -7C, pa onda u normalu normalnom vožnjom, bez kočenja.
Oprao sam kola, a opet, kao da ga voda u retrovizoru niveliše...
Spolja je suv retrovizor...
Sugestije?

mire

Oštećena instalacija negde... Možda na pregibu, prelazu iz vrata u A stub?

rotkod

Ne znam, sklopivi su retrovizori, a kad otvorim i zatvorim vrata, nema opadanja... samo u vožnji... Megan IV, 2018 godiste.
Ne verujem da je do pregiba, ta vrata su od kada je kupljen, otvorena možda 150 puta, žena mi sedi pozadi, sa detetom.
Možda je nekako pri pranju upala voda, pa se voda ponaša kao žiroskop...

baki800

Citat: rotkod poslato 21.10.2022. - 20:47.
Možda je nekako pri pranju upala voda, pa se voda ponaša kao žiroskop...
Sigurno je to u pitanju

Sent from my RMX3085 using Tapatalk

Byk

Ne znam da li je kočenje slučajnost koja prouzrokuje -7 ali se tako ponaša da faličan senzor. Ja menjao na Twingu, imao isti simptom (dešavalo se nasumice).

rotkod

Sad je manji raspon... od 12C do 7C, kad da je malo ishlapila...

rotkod

Zamenjen senzor, ovlašteni servis, problem je i dalje tu...
Čas pokazuje normalno, čas oscilira...
Isti simptomi...

😪

mire

Ako imaš konektor na prelazu iz karoserije u vrata, isključi ga i naprskaj kontakt sprej (ne wd-40), ili očisti alkoholom i nekom četkom koja će doći do kontakata.

rotkod

Hvala, palo mi je to na pamet, ali nisam znao lokaciju konektora!
Imam taj contakt cleaner sprej, ali ću to dati da urade u servisu.
Da li je konektor u vratima ili karoseriji!?

Hvala puno

mire

Obično je između vrata i karoserije i vrlo lako se razdvoji. Ali, ne znam kako je na meganu koji voziš niti da li je uopšte vidljiv.

Kod drugara je tu bio problem na možda 2 godine starom grande puntu i kao rezultat - prekidao je zvučnik. Uradili smo ono što sam tebi rekao i problem mu se nikada više nije ponovio.

Ako je korektor vidljiv, servis ti ne treba.

Pogledao sam neke slike na netu, čini mi se da je odmah iznad donje šarke.

rotkod

rotkod

Bio sam u servisu, rečeno mi je ovako ...
Imao sam sličan slučaj, dok nisam zamenio celo kućište retrovizora, nisam rešio problem.

Poručio je kućište, a na moje pitanje za kablove i konektore na spoju vrata...
Dobio sam odgovor...

Može biti bilo šta, promenićemo kućište, pa ćemo videti sve...

Valjda zna Švedo šta radi... nadam se.
U svakom slučaju, kada rešimo, napisaću šta je bila zagonetka.

Hvala

Ap0calypto

Na mom C4 Picasso sam menjao senzor, misleci da je do njega. No, ja sam u vratima pogresno spojio konektore. Zamenio konektor za prozore sa tim za temperaturu i retrovizor. Kada pokazuje abnormalno visoku temperaturu, onda je "kratki spoj". Kad pokazuje previse nisku, onda je neispravan. Mislim da u tvom slučaju kuciste retrovizora nema veze sa meračem. Osim ako u retrovizoru nemaš računar.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

mire

To i ja mislim. Izgleda da je u ovlašćenim servisima svuda ista priča... Samo menjaju delove redom dok ne pogode.