Problem: merac / senzor spoljne temperature

Započeo Sauriann, 14.01.2009. - 23:29

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Cherokee

Da se prikljucim i ja klubu ljudi kojima brljavi temparatura  :banghead:

Ovo prvi put mi se desava odkako sam auto kupio.... Najbolje je sto nekad ne prikazuje nista, nekad na par sekundi pokaze neku blesavu vrednost i onda opet nista ne prikaze... I tako u krug  :tup: :tup: :tup:

Cekamo malo vecu temparaturu da vidim jel ima mu spasa....

edit: Sad radi normalno.... Videcemo dokle  :nezna:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

damal

I ja se prikljucujem klubu. Pre par dana se to desilo i na spoljnjih 2-3C pokazalo 36C. Trajalo je par sekundi pa se vratilo u normalu. Milsio sam da je neki lokalni shit sa elektronikom a ni na kraj pameti pomislio da je tako rasiren problem.....
Videcu kako ce se ponasati. Da li je neko uopste menjao taj senzor ?

mimi1980

Da ne otvaram novi post.Imam jedno pitanje vezano za merač spoljne temperature.Naime.Na centalnom displeju,na kome se nalazi sat,nemam prikaz spoljne temperature.Čitajući ove postove ispred,vidim da se senzor koji meri spoljnu temperaturu nalazi na retrovizoru suvozačevih vrata.Ja na pomenutom retrovizoru imam to udubljenje sa donje strane.Predpostavljam da se senzor tu nalazi.Zanima me,pošto nemam board,da li  prikaz spoljne temperature ide u kombinaciji sa njim?Ima li neko da nema board,a da ima prikaz spoljne temperature?

Exception®

Ti jednostavno nemaš merač i to je to. Možeš naknadno da ga ugradiš ako ti centralni display podržava opciju prikaza temperature a ugradnja je nekih 100 €vrića :yeah:

ΕΛΛΑΣ

mimi1980

Nema šta Ex.Pravo si brz.Nisu prošla ni 4 minuta,a već stigao odgovor.Predpostavljam da imam takav displej.Prikazuje podatke sa radija(ima i rds funkciju),i sat.Koliko je to teško ugraditi.Ima li puno razvaljivanja?U međuvremenu sam se snašao.Uzeo sam onaj obični merač(4 evra). :doh: .Mogu vam reći da je pravo precizan.

Exception®

Ne znam baš koliko je taj merač precizan ali dobro :nezna:... Ugradnja ne bi trebala da bude komplikovana mada ima dosta da se čerupa :kez:. A što se tiče display-a, možeš pod nekim određenim uglom videti da li ima mogućnoct očitavanja xyoC   :yeah:

ΕΛΛΑΣ

DBK244302

U sustini, merac spoljne temperature u praksi je mnogo potrebniji u zimskim uslovima voznje nego leti. Pogotovo, kada se lome temperature oko carobne cifre -4 stepena. Jednostavno, dobijas podatak da li agregat sa solju koji je bacen deluje hemijski (sprecava zaledjavanje podloge) ili samo mehanicki (sitna rizla tzv filer povecava povrsinu podloge i povecaa treneje sprecavajuci proklizavanje).
Kod lagune i kod megana displej spoljne temperature je bio na posebnom ekranccu na kojem je i sat, nije zajednicki sa radio displejem. Ako imas jedan takav ekrancic, proveri da li ti pokazuje vreme. Moze se desiti da pregori sijalica u pozadini displeja (cinc sijalica od 5w) pa da nemas podatke sa tog displeja (sto se meni dogodilo pre par godina dok sam vozio megana coach-a).
A moze biti i da nemas senzor.
Voziti kola je lepo, voziti renault je savrsenstvo!!!

terenac

Javio mi se problem sa senzorom,pokazuje 7-8 stepeni vise, nov kosta 4800 din tako da nisam trenutno "raspolozen" za zamenu, probacu se ciscenjem kontakata pa videcemo. :tup:

Filip

Meni brljavi od kako sam uzeo auto, pokazuje jedno 10-15 stepeni vise... Za 4500din me bas zabole kolko je stepeni...
Captur 1.3 tce 2025

Driver023

Jao ne mogu da verujem koje su cene. Moze li neko da mi napise kako moze da se otvori taj retrovizor (mrzi me da cackam), pa da zvirnem kod mene sta je to zapravo, predpostalvjam da je neki termistor. I da sredite taj problem za nekih 30din uz malo poznavanje rukovanja lemilicom... ;)

makarije

zenu dupe krasi a tortu orasi

Driver023

Nemam na cliju, imam na scenicu, probacu jedan dan od petka, pa vam javim.  :rofl:

Filip

Pazi na ogledalo od retrovizora, puca veoma lako i nije ga jednostavno skinuti. Mislim da je neko sa foruma pokusao sam i da je polomio 1 ili 2 ogledala
Captur 1.3 tce 2025

Exception®

Lako ga je skinuti samo treba imati pravi alat za to koji izgleda kao "kašika" za obuvanje cipela (nisam mogao da izguglam fotku :zubo:)

ΕΛΛΑΣ

Driver023

A jel ima neko iz NS-a ili Zr-a ko zna da skine ogledalo,da mu radi taj senzor, i da je voljan da pomogne drugima u resavanju tog problema? :D