Problem: merac / senzor spoljne temperature

Započeo Sauriann, 14.01.2009. - 23:29

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

neshica

U meniju nisam nasao, osim ako nema skriveni meni. Pokusacu sa klemama, pa cu javiti

rotkod

Prodaja da restartaš radio, dugo drži power dugme...
Inače, tvoj display je druge generacije.
Ne mislim da je onaj sa navigaciom, ima ih dva, već je tvoj drge generacije običan.
Svaki MK3 dolazi sa senzorom temperature i "pokazivačem".

Na slici je temp. gore signal mobilnog tel. dole...
Slikaj nam radio, model koji imaš...

Pozzz

neshica

To je takav radio, slikao sam u nekom od predhodnoh postova. Pokusaci da da ga resetujem. Nemam vremena da idem kod majstora, tek za nekih desetak dana. Primetio sam i da slabo greje iako dostigne radnu temperaturu. . Ako ugrabim vremena sutra, ili prekosutra da odem do majstora i resim problem. Javicu sta je bilo.

Darko95

Danas probao da zamenim senzor spoljne temperature, međutim naišao na ove šrafove koje nikako ne mogu da odvijem. I odustao sam..

Imate ideju sta da radim?

wcyber

zvezdaste? naprskas malo wd40 da odstoji ?  mada ovo je u plastici

Darko95

Ne deluju da su zaglavljeni, jednostavno nijedan šrafciger ih ne hvata

wcyber

kupis u lidlu komplet tih nastavaka.. zvezdaste, inbus, ...

zokce

To su Torx srafovi i odvijaci. Ima i kod kineza kao imbus, komplet svih velicina, ima i kao nastavci, i kao srafcigeri, ima i na drugim mestima, pa biraj sta ti odgovara.

mire

Da, torx, i obično mogu da se odšrafe ravnim šrafcigerom tačne širine ako nisu baš jako zategnuti. Svakako predlažem kupovinu kompleta, makar bitova. Torx je sada skoro pa svuda.

Goxxy

Ako treba odšrafi i ove elektromotore za pomeranje retrovizora, ako ne možeš prići. U suštini više puta sam na raznim Renaultima menjao taj senzor (jedan od njih je bio baš Megane 3) bez ikakvog problema - šta više jedino što je bilo potrebno je da se skine ogledalo, poklopac sa spoljne strane, pa možda i ovi elektromotori (zavisno od modela) i onda imaš pristup senzoru. On se drži na jednom šrafu čini mi se i na kukicama koje ga drže u kućištu. Dakle, samo odvoj vreme i polako...

Darko95

Hvala, setih se da imam neki mali šrafciger sa nastavcima i jedan se savršeno uklapao, skinuo motorče pa zamenih senzor. Žice sam naravno izolovao. Ako neko menja i naidje na ovo, nije bitno koja žica ide na koju.

Inače senzor je uzet na Temu, i (za sada) lepo pokazuje temperaturu (stari je pokazivao 11-12 stepeni manje).

Drobac

Moj Megan 1 iz 2002. nema senzor, kako da proverim da li ima kablažu za njega? Je l' moguće da su tada izlazili iz fabrike bez senzora?