Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: merac / senzor spoljne temperature

Započeo Sauriann, 14.01.2009. - 23:29

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

DBK244302

Ma u pocetku mi je merac "lazirao" temperaturu. Potom sam dobio samo jednu "paju" na retrovizoru. To me je nerviralo.... i onda odem kod staklorezca, mog frenda i on mi uradi sve to i tako ko original... :too:
Ali, medjutim... Sada vidim bakterije kada parkiram u rikverc sa desne strane kola. Frend mi je stavio normalno ogledalo. Nisam znao da je na kolima ono blago konkavno i smanjuje sliku. Normalna su konveksna i blago uvecavaju sliku.
Ni to mi ne bi bio problem, da nije nocne voznje. Svu svetlost ogledalce moje odbije meni pravo u oci. Ma ne vidis nista, kao da ti neko sa upaljenim dugim svetlima namerno tuce facu. Ma cak i svetlost svitaca hvata i gadja u zenicu.  :foto: Da siznes. Resenje - nocu oborim retrovizor (podigao bih ga ali se bojim da ne ometam avio saobracaj ili ne daj boze prizovem vanzemaljce).
Sada sam i sam zakljucio, necu ici kod stakloresca :kez:
Voziti kola je lepo, voziti renault je savrsenstvo!!!

Exception®

Citat: DBK244302 poslato 05.08.2010. - 21:05
(podigao bih ga ali se bojim da ne ometam avio saobracaj ili ne daj boze prizovem vanzemaljce).
Sada sam i sam zakljucio, necu ici kod stakloresca :kez:

:celb1:

Citat: sasai poslato 05.08.2010. - 11:58
jJa imam scenica iz 02g i imam isti problem,na displeju ne pokazuje temperaturu a na displeju se vidi da podržava merenje temperature.Dali možda neko zna gde se nalazi senzor temperature na sceniku.

Ako imaš senzor, treba da imaš malu "bubuljicu" sa donje strane desnog retrovizora. Verovatno ni nemaš senzor za temperaturu :ok:

ΕΛΛΑΣ

sagittarius82

NikolaP

Nesto me kopka.
Jutros kad sam seo u auto, na tabli mi je bila prikazana spoljna temperatura, ali mi je slovo C (oznaka za stepene) blinkovalo?!?
Sad sam se opet vozio, i vise ne blinkuje. Ima li neko ideju zbog cega?

Panta011

Sve je OK. Kad blinka C znaci da je moguc led na kolovozu pa te upozorava :ok:.
Ako nađeš put koji nema ni jednu prepreku, onda je to put koji verovatno ne vodi nikuda.

Exception®

"C" ti blinka kad spoljna temperatura padne na +3 stepena jer već tada postoji mogućnost pojave poledice na putu. Zašto ti nije pokazivao temperaturu :nezna:...

ΕΛΛΑΣ

Panta011

Pa nije ni napisao da mu ne prikazuje temperaturu  :nezna:
Ako nađeš put koji nema ni jednu prepreku, onda je to put koji verovatno ne vodi nikuda.

NikolaP

Aaaaaa...... bem ti al je brizan ovaj moj auto, barem neko da misli na mene   :place:
Pa da, bilo je 1 stepen jutros. Mozda me podseca da sam mu obecao zimske gume ove nedelje  :too:

Exception®

Citat: NikolaP poslato 28.10.2010. - 12:38

Jutros kad sam seo u auto, na tabli mi je bila prikazana spoljna temperatura

Moja greška, pročitao sam "nije" :doh:

ΕΛΛΑΣ

Dogac

Ma glupost obična... ono C nema ni 3 mm, baš upada u oči kad blinka  :doh: :doh:

Na golfu se lepo oglasi zvučni signal, pa znaš da je poledilo  :laugh: :laugh: :laugh:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Nikola8

Citat: Dogac poslato 28.10.2010. - 13:00
Ma glupost obična... ono C nema ni 3 mm, baš upada u oči kad blinka  :doh: :doh:

Na golfu se lepo oglasi zvučni signal, pa znaš da je poledilo  :laugh: :laugh: :laugh:

Zna diso sta vozi,nije blesav! :bigl: :bigl: :rotfl: :rotfl:
Mi stvaramo automobile!

nuk

Citat: Dogac poslato 28.10.2010. - 13:00

na seniku nema slova c, samo kruzic- simbol stepena tako da znas da ima i gore

min7

Da li neko mozda zna gde mogu nabaviti taj merac temperature,posto je meni otisao jos pre par meseci na mom Cliu i ne mogu nigde da ga nadjem...Hvala  :wink:

Exception®

A gde si tražio? Koji dao ti je "otišao"? Idi u servis pa neka ti ugrade :ok:

ΕΛΛΑΣ

min7

Pa trazio sam na svim mogucim mestima u gradu i nema nigde.. :( A otisao mi je bas onaj senzor u retrovizoru,posto mi pokazuje neku glupu temperaturu uvek..