Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

VAŽNO: Automatska (električna) ručna kočnica Scenic 2

Započeo fLiP, 25.10.2010. - 21:34

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

miminac

miminac

Majve

Zdravo ljudi,
Ovo mi je drugi put posle par meseci da imam problem . Naime, ukljuci se parking brake fault i steering fault , pored toga pojavi se injection fault ako je auto bio u pokretu i sam auto upali brisače da rade, sva 4 zmigavca i svjetla gasi i pali. Jedini nacin da se izgasi jeste otvoriti vozaceva vrata i pritisnuti parking kocnicu. Posle toga kad ocu auto da upalim na kvacilo i start nece , pocne ventilator da bruji i izgasim na isti nacin. Problemi su vecinom nakon kise. Ima li kakvo rijesenje ovome ? :(
Mirko Obadović

Ap0calypto

Verovatno voda u kutiji sa osiguračima.

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

alexsasa

Kao sto kolega rece voda preliva na kutiju sa osiguracima, resenje je redovno ciscenje odvoda izmedju soferke i haube. Moguce je da motor brisaca pliva u vodi trenutno..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Darmarko

Meni su se na starom Scenicu 2 zapusili odvodi, srećom sam znao za taj problem pa sam brzo očistio. Ali je bilo nevreme, napunili se bunkeri pod nogama, automobil poludeo skroz. Supruga negde bila, dovezla ga, a ono svetla se pale gase, brisaci, sve živo poludelo. Očistio isušio i posle sve bilo bez problema, ali sam stalno proveravao te odvode i izbegavao parkiranje ispod drveća  sa kojeg nešto pada.

Sayrus

Pre neko vreme, pri rucno otpustanje elektronske rucne kocnice, javilo mi gresku na bord-u. Ne znam zasto sam u zadnje vreme poceo vise da rcno otpustam rucnu, ranije sam to pravio dodavanje gasa (automatski). Scetilo je crveno upozorenje, STOP ali je kocnica radila normalno. Bio u renault servisu i obrisali mi gresku, ali mi je servisr rekao da treba da promenim rucicu od elektronske rucne, da ona pravi problem. Ostavio sam za drugi put.

Posle neko vreme na bord-u mi se javila poruka Check parking brake, ali samo privremeno upozorenje koje se samo gubi kad krenem autom. Serviser me je savetovao da stavimo polovnu rucicu, pa m einteresuje dali jos nesto moze biti problem ili je neko od vas resio problem tako sto je zamenio samo rucicu?

wcyber

da, ume da bude problem i taj prekidac parkirne kocnice .. ako su ti tako rekli, verovatno su tako procitali na dijagnostici

sofke

Kod mene je bio problem sa kompjuterom električne parkirne kočnice, tako pokazala dijagnostika. Posle duže pretrage po otpadima, pronašao sam istu kao moju, isti broj, platio 70€ bilo je ponuda od 120-180,  nova preko 450€

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

[Žile] Aaaa, pa to ne može, neee može, to ne pasuje, ovo je đunta sa sitnim nutom.
[Floyd] Jeste Žile, rekli su mi, može da se ubudži."
[Žile] A jesu ti tako rekli? Dobro, onda neka ti ubudži onaj koji ti je to rekao. Ja ne umem.

markofpi

Ja sam na Scenic-u reparirao oba zatezaca za rucnu. To im je neka mana, jer su izlozeni vodi, vlazi i prasini. Nista bez dobre stare manuelne rucne kocnice.

wcyber

za 12.5 god jednom sam stavio drugu polovnu parkirnu kocnicu.. po meni super stvar.. nikad nisam razmisljao o povlacenju rucne, plus sam uvek imao polu automatski hill assist..

razmazio me jos scenic 2 sa tom varijantom sedi i vozi..

Sayrus

Dali je moguce da zbog ovog (oznaceno sa crveno) mi je pokazivalo non stop ukljucenu gresku sa rucnom (crveno stop?

Kupio sam polovnu, vidi iz Srbije, i sada mi samo na pocetku kad upalim auto pokazuje gresku (zuta lampica), ali cim pritisnem kvacilo, greska se gubi, a rucna svakako radi kao sto treba. Dali bi pomoglo kontakt sprej ili nesto drugo da preporucite?