Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
J

Problemi sa delovima trapa- Cudni zvukovi i ostale pojave

Započeo josip, 19.01.2009. - 14:26

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

twingo2002

Ćaaao drugari :)
Kada namotam PUN LEVI čuje se neko kuckanje u levom točku!
Kada se ispravi SVE OK .
Šta može biti i koliko to košta?
HVALA  :hey1:

chika.doctor

Ne bih da lupam gluposti (mada mozda sad i lupnem :doh: ) ali mislim da je to homokineticki zglob..
Da li se cuje i kad u krivini kad smotas pocnes da dodajes gas ili samo kad namotas volan do kraja?

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

chika.doctor

Da, mozda je i to. Kod mene se tako nesto desavalo kad bi poluosovina trebalo da se menja.. Kao sto rece drug direstraits, nadaj se da nije homokineticki.. ;)

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

perica100

POzz,

Kupio sam pre par dana Megan  II 1.5 dci,86 ks,2007.g.  karavan,bio je van cena 6700 e.Odlucio sam se za ovaj auto mada nisam hteo karavana,ali tako je ispalo motor nije los 98000 km,ocuvan enterijer,klima radi(ovo kazem jer sam na placu na kojem sam kupio ovaj auto prvi put naisao na polovan megane kojima radi klima),ima neke kartice sa servisa i trebalo bi da su autenticne.Da ne duzim,nisam primetio tokom probe auta mada sam ga sa drugarom gledao i pratkticno silovao da bi ga komplet istestirali pre kupovine.Medjutim kada sam ga dovezao kuci primetio sam da se tokom naizmenicnog okretnaja levo-desno sa kratkim okretima(kao kad se proba volan u vezi lufta letve) da se cuje neki zvuk koji bukvalno podseca na poluprazno bure koje se cima.E sad,na tehnickom ga pogledao covek i kaze da su spone uredu,servo lepo radi cujeme se samo blago zujanje,i nema lufta u letvi.POnekad se taj zvuk cuje i kada okrecem volan u vecim krugovima nevezano da li na levo ili desno.Deluje mi kao da nesto negde zakacinje tokom okretanja.Drug sa kojim sam kupovao auto mi kaze da verovtano nije nesto strasno,jer se servo drugacije cuje kad ne radi dobro, e jednino letva volana da je nesto stradala mada se ne vidi da ima luft,a i po KM koja bi trebalo da je orginal mislim da je rano za takav kvar,pogootvo sto je auto i FR i tamo naravno nema losih puteva kao kod nas.
 Inace opsti utisak o autu je super,zadovljan sam kakav je u voznji,startnost i brzina su zadovljoljavajuci probao sam ga do 170 km/h  pri cemu je br.obrtaja bio oko 3500 mozda malo vise.
Ako neko zna da mi kaze kolika je max. preporucena brzina fabrike,naravno za karavana sa ovakvim motorom.
   Jos da kazem  da pomalo izlazi para iz poklopca za ulje)da li to znaci da duva ili je to normalno za komon rail dizel?) ali samo kad se dobro zagreje u voznji,dok na auspuhu nema crnog dima cak i posle maltretiranja i gasa do daske,a jos da kazem da mi je na tehnickom pregledu majstor rekao da ne pokazuje  nikakavu cadj posle merenja zagadzenosti iz izduva,mada neznam koliko to nesto znaci zaista kao podatak.Inace ulje je bas crno,mada je dosta i preslo skoro 20000 km,i merac pokazuje negde na malo vise od pola.Da li neko od vas doliva ulje tokom eksploatacije,posto mi je drugar rekao da u njegovom Passatu tdi,doliva oko 1 litar ulja u toku eksploatacije ali je auto presao oko 220000 km.
  Hvala unapred na odgovorima. :wavey:

P.S.  Da napomenem,ovaj zvuk se cuje iskljucivo u kabini,napolju,pod odvorenom haubom ili iz kanala ga je nemoguce cuti.verovatno zbog buke motora.

fLiP

Pogledaj spoj kod papucica za gas. Volan - letva volana. ;)
Usput pretrazi forum, ima dosta toga o letvi volana...

perica100

Pretpostavljam da mislis na zglob koji se nalazi izmedju papuce za gas i kocnice?  Ako je to pogledao sam,okretao volan ali tu na oko sve ok,mislim da zvuk dolazi ispid haube,pa se prenosi do volana,da je taj zglob koji je u kabini culo bi se mnog vise.Zvuk koji se cuje je tih,ali se cuje,kao sto rekoh najvise podseca na poluprazno bure koje se valja pa se cuje neki zvuk kao iz bačve.Neko mi rece da nije mozda ostao servo bez ulja?  Tokom startovanja se izmedju ostalih lampica pojavljuje i neka lampica sa volanom,mada mislim da je to lampica za tempomat,ali ona se kao i ostale gasi posle paljenja i sve je uredu.Gde se nalazi boca sa uljem za servo?  Boca sa uljem za kocnioce kao i kocioni cilindar i njegov servo su vidljivi ,ali bocu sa uljem za servo volana ne mogu da nadjem :ne:
      Da li je ona uopste vidljiva kad se otvori hauba,i kada se skine maska motora?
      Da li neko moze da mi odgovori sto se tice duvanja motora? 
      Ovde sam procitao pisanje nekih fortumasa da kada se vidi dim na otvoru za merac ulja i poklopcu za ulje da je sigurno da karike nisu dobre?!   Kazem to se vidi samo kada se auto zagreje u voznji,dok na auspuhi ima jako cist izduv cak i kad se nagazi gas do daske.Malo sma se uplasio posle ovih ovakvih procitanih komentara.mada auto odlicno pali,nocas sej bilo oko 9 stepeni odmah je palio,ako na vrucini od 35 stepeni,vuce dobro uzbrdo,probao sam ga ne jednoj mnog velikoj uzbrdici,kao sto rekoh ulje mu je na malo preko pola,ali i zrelo je ze menjanje,jer skoro je 20000 km kako je prosao s njim,Pretpostavljam da je bio auto neke firme,i da niko to nije dolevao ulje tokom tih 20000 km iako ovde citam a i u prici sa drugim ljudima  saznao sam da dolivaju ulje.Jedan prodavac mi je rekao da je polusintetika gusca, i da je bolja od sintetike koja je redja i koja hoce da progori sa naftom,tj. hoce vise da se trosi!?
    Da li je ovo tacno, i u kojoj meri ako neko zna neka mi kaze.Ja takodje imam Reno 5,1987 g.  1.1 45 ks,sa 180000 km,i autto uopste ne duva,ali trosi ulje,i na 5000 km na koliko menjam dolijem najvise 0,5 l,inace zadnji put sam mu sipao Optima Long LIfe.
   Zamolio bih nekog da mi kaze ako je imao iskustvo sa Wurth uljima,jer mi mnog to preporucuju ukljucujuci i drugara kojie ima Passta tdi sa 220.000 km,kao i drugog druga sa Corsom benzinkom od 30.000 km. i to puna sintetika.Da kazem jos i da je na servisnim karticama koje poseduje auto i koje so okacene na akumulator(dakle nema klasicnu serv, knjiz) zadnji put na 80.000 km je sipana 5w40 dakle puna sint. a na 60.000 km polusintetika.

Zamolio bih sve forumase koji imaju bilo koje iskustvo sa svime ovim o cemu sam pricao da daju svoje misljnje o tome.Inace motor ima jako lep rad,tih,stabilan ,ugladjen,a inace sam do sada mnogo auta gledao kako Megana tako i Clia 1.5 dci tako da imam bar malo iskustva kad su ti motori u pitanju,odnosno naisao sam bio na sve i svasta,

Hvala svima unapred :wavey:

chika.doctor

Ne znam šta bi to moglo da bude, tu ne mogu da ti pomognem, ali da ti kažem za Wurth ulja, samo sipaj, nećeš imati problema. Pošto vidim da si iz Niša, imaš radnju u Obilićevoj, original ulje, nećeš imati nikakvih problema. Ja u moj R19 koji je pregazio 280 i nešto hiljada km zadnjih 60000 km sipam samo Wurth, nemam nikakvih problema, niti dimi, niti gubi ulje, ništa.. :ok:

bingo

tvoj servo je elektricni nema ulja u letvi i nema boce

ljudi kazu da si los kada prestanes da se ponasas, onako kako njima odgovara

perica100

Hvala drugari na brzim odgovorima... :yes:
Inace,ja sam delove za R5 kupovao iskljucivo kod Baneta Auto de France,na Obilicevom vencu.Znam da on ima uglavnom ELF,ali vidim da se poneki zale na njegov kvalitet kod nas.Sa druge strane ovaj drugar koji vozi passata vec neko vreme kod jednog majstora sipa Wurth a on covek sam i ima ulje koje sipa,takodje mu to radio i kod Reno Kombija,Toyote yaris,dakle svi dizeli novije generacije i zadovoljan je.E sad.cena kantice od 5 litra Wurtha je oko 4500 din,nezanam koliko staje u karter,verovatno najmanje 4 l a 1 l za rezervu.E sad koliko sam se raspitao filter goriva je najskuplji od svih i kosta oko 30 evra.On je menjan na 80 000 km,da li ga obavezeno treba promeniti i sada? Ako treba ceo ovaj servis ce i biti najmanje 100 evra :nezna:

Nisam znao da je servo elektricni,mozda je to i bolje sa jedne strane.Dakle ili je nesto do volana i letve ili taj air bag, e sad neznam koliko to moze biti kriticno ili ne.
Da kazem da sam zvao Krunica(ovlascen servis) u Nisu,rekli su mi da je mali servis za moj auto izmedju 9 i 13 hiljada zavisno od filtera goriva koji ide? Neznam sta da radim,kazu da sipaju punu sin. ELF.Pretpostavljam da bi mi kod ovog majstora izaslo najmanje 100 evra a nije ovlascen servis :nezna:  Sa druge strane nisam bas cuo da su se ljudi Hvalili kako su prosli kod njih :nezna:
Inace pitao sam i za veliki servis,samo kajisevi i spaner 20.000 din plus ako menjam ulje i filtere jos oko 13.000 km.Za one koga interesuje. :wavey:Ina

Jos da pitam ljude koji znaju,naime da displeju bord komp. mi se izmedju ostalog pojavljuje sledeca stvar  VIDANGE DANS 2435km i znak za viljustaski kljuc.E sada kao bukvalni prevod ovo zanci  POTROSNJA U?!   E sad cinimi se da se ova brojka Km povecava.Prvo sam mislio da je to km do servisa a sada mi vise lici kao km od servisa pa na dalje?! Inace sve sto pise na autu pa i to je na francuskom,jer je auto iz FR i dovezen.
    Hteo sam da pita jos i u vezi cene.Auto je star tek 3 godina,cena 6700 km,Znam da je bio dostavni,da ovi nasi uzimaju povracaj PDV koji je sigurno bar 20 posto,ali gde je tu racunica? Koliko zaradjuju? Mislim ne manje od 1000 evra.Inace auto je na netu bio sa cenom od 7100e a meni je prvi put spustio na 6800 pa na kraju kad sam drugi put otisao na 6700e.E sada drugi auto koji sam gledao,berlina nije bio dostavni,sa 5 vrata,isto god, sa 130.000 km kosta na netu 7500e a yadnja cena mu je 7200 e.Inace nebih da govorim o kom placu je rec,ali covek ima potpisaN ugovor sa firmom ARVAL,koja je clanica BNP Paribas grupe,i bavi se lizingom vozila,i prodajom istih starih po nekoliko god.
http://www.arval.fr/fre/location-longue-duree/professionnels-entrepreneurs/professionnels-entrepreneurs.html

Inace auto ima kao sto sam rekao neke kartoncice,za zadnja dva servisa na 60 i 80 hiljada je je upisano i da su promenjene gume,znaci sve po propisu,jer je firmin auto u pitanju.Jos da dodam da sa hteo da uzmem i onaj auto od 7200e obican Megan sa 5 vrata,ali sam sumnjao da veliki servis nije odradjen,jer smo sa drugarom pogledali kajis i bio je dosta pohaban za razliku od ovog na mom autu.Zato je gazda pozvao ovlasceni servis i coveek mi javio da veliki servis u FR nije bio radjen! Dakle oni su ga vozili do 130 000 km,i kad je trebao veliki servis jos na 120 hilj. da se radi oni ga prodali! :nezna:   :banghead:  Tu je gazda ispao fer i rekao mi istinu, moga da me slaze i ja odem u servis proverim ovo isto i onda na sav glas raspricam kako je prevarant!  Jos da dodam da je Km na carinskoj deklaraciji ista kao i na autu,sto donekle govoori da Km tacna,sto i on sam garantuje.Jer nekom logikom,oni povecavaju Km zbog manje carine,ovaj to nije radio,jedino sto verovatno manje plati jer je auto bio carinjen sa 2 sedeca mesta i tu ima neko umanjenej sigurno.
  Jos da kazem da sam pose par dana ne netu nasao slican auto kao moj u Nisu,koji nije bio izleda van,ima pozadi podizace,ima i ESP ista boja isto 2007.g samo 106 ks,i auto kosta 6350 e na ime?!  :??:   To je extra sumnjivo i samo se pitam ko ce tu da nasedne i kupi taj auto :nezna:

perica100

Citat: direstraits poslato 01.09.2010. - 17:42
VIDANGE DANS 2435km = servis za 2435 Km. Cifra Km se smanjuje, obrati paznju. :)
To sto su ti rekli da su provjerili da li je radjen veliki servis nije moguce, u service log-u stoje samo zahvati koji se obavljaju u garantnom roku na trosak Renaulta.
Sipaj taj Wurth full-synth 5w40 ako je vec toliko dobar, pa da. :) Ulja ti ide oko 4.3-4.5 L s filterom (zavisni od toga koliko dugo cekas da se ulje ocijedi i imas li taloga u karteru), pazi da ne nalijes previse, smeta motoru.
Filter goriva provjeri koji ide (ako imas kablove na njemu onda ima senzor za vodu, ako nemas onda ces proci jeftinije  :write:), i usput ispusti vodu iz njega na crnom plasticnom saraficu na dnu filtera (ako ima vode u njemu). Sve to mozes provjeriti kroz desni unutrasnji blatobran (plasticni) ili eventualno kroz onu rupu za zamjenu sijalice na unutrasnjem blatobranu. Na velikom servisu se preporucuje zamjena remenice/kvacila alternatora (zna napraviti problem ako zariba), pa racunaj i na to. ;)

Hvala na svemu  :wavey:

Mada rekao bih da nisi nesto ubedjen u ovaj Wurth?  Sta da ti kazem,ovde kod nas ima sve i svasta od ulja.Mada sad svako ulje kao i delovi imaju svog ovlascenog uvoznika itd. moguce opet da je losijeg kvaliteta ulje koje se uvozi kod nas od onog istog konkretno ELF koje se sipa u EU :nezna:
 Koje ti ulje sipas u Danskoj,i da li teras auto ovlascenog servisera? Ako je ovlaceni onda oni sipaju ELF obavezno kao i u SRbiji,mada ko zna koja je razlika u kvalitetu iako i na ovom ELF pise made in France :nezna:
 Kazi mi da li uopste to Wurthovo ulje ima da se kupi u Danskoj? Kod nas Wurth prodaje sve,od zavrtnja pa do ulja,imaju trgovacke putnike koji sve nude.A koliko znam vecinu proizvoda za njih rade neke druge firme a oni mu stave ono Made in Germany i to prolazi :nezna:
 Ja u principu manje vise i neverujem da je ulje jednog Wurth bolje od ELF,Castrol,MObil1,Total,Esso ali kon nas u Srbiji izgleda sve moze.
 STo se tice duvanja motora,malo sma ga danas provozao i otvorio mu cep za ulje,pa iskreno samo je nakratko zadimio malo cim sam ga otvorio,verovatno od pritiskamtako da ne stoji mozda ona moja tvrdnja da duva pomalo,jer koliko sam cuo kod ovih common rail dizela nafta koja je sagori se vraca nazad u sustem i takose vrsi usteda goriva itd.Nadam se da ce me ovaj auto dobro sluziti..videcemo vreme ce pokazati.
  Sto se tice ove KM do servisa,moguce da je to,jer je radjnea na 81000 km pa bi sledeca posle 20000 km bila na oko 101000 km,mada necu cekati toliko.Kao sto rekoh ulje je na malo vose od pola meraca,a nemam da dolivam pa cu gledati da promenim cim budem imao para,relativno skoro.
  Kad covek istrese poslednji dinar tj, evro sa kola,tesko se odlucuje na ponovni trosak,ali mora ako hocu normalno da ga odrzavam,Doduse ja nisam neki privatnik da se ne uverede,da pljunem 100 evrica tek tako  :wavey:

perica100

Citat: direstraits poslato 01.09.2010. - 18:29
U principu je ulje najbolje kupiti kod ovlascenih servisera. Razlog je jednostavan: ovlasteni kupuju ulje u velikim kolicinama, tj. u buradima, pa je smanjena mogucnost da kupis neko suncokretovo ulje pod sintetiku. :)
Ja u Danskoj ne vozim auto kod ovlastenih osim ako ne moram. Razlog: neprofesionalnost i visoka cijena usluge (100€ norma sat). Ulje se sipa dansko u ovlastenom (inace ovdje vazi deviza domace je najbolje, od krompira pa do motornog ulja), tj. najjeftinije moguce. Meni su jedne prilike htjeli nasuti neko anonimno 10w40 neodgovarajuce specifikacije, pa sam se morao posvadjati s pola servisa da mi stave 5w40 (opet neka lijeva marka, ali bar 5w40). Ulje i filtere mijenjam u vlastitoj reziji, s tim sto svakih 20.000 odvezem u ovlasteni u Bosni gdje mi udare pecat nakon servisa (ulje i filteri) i provjere CLIP-om. Filtere kupim u ovlastenom servisu, originalne Renault (Purflux, Mecafilter, Motrio i ostalo sto pakuju u Renault pakovanjima), osim naftnog koji kupim u slobodnoj prodaji (MANN), ulje kupim u supermarketu (Shell Helix UItra 0w40 RN0710 ili Mobil 1 0w40, oba oko 9€ litar). Inace, ovdje su ulja u prodavnicama dijelova nevjerovatno skupa. Litar sintetike nekog od razvikanijih proizvodjaca zna biti i oko 20€++.

Sve je to ok,ali nasi ovlasceni serviseri nece da resetuju preko dijagnostike komp. ako nije kod njih menjano ulje i filter! dakle kod majstora iz komsiluka ako ima dijagnostikju a ima je,zemnim ulje i filtere a ruke ne kostaju mnog vise jer on ima zaradu na ulju.Inace ELF puna sint. kosta ovde oko 7 ili 8 evra,sto ce reci da je mnog jeftinije u odnosu na Dansku a verovatno i ne kvalitetno.Inace kantica ovog Wurth sint, od 5 lit je oko 45 evra,na 1 lit mislim de je oko 9 evra.Naravni ima i Modricina sint.koja je isto skupa mozda cak tu kao ELF a samim tim mozda i nije ne kvalitetna,imajuci u vidu da je rafinerija u Modrici koliko znam nova i moderna...

Da odgovorim nekom ko je napisao u vezi tacnosti KM i provere u servisu.Naime meni su rekli kad sam pitao u vezi servisa da mogu to da provere oreko Reno servera ili sajta tako nesto,kao ovlasceni serviser imaju pristup naravno,ali samo ako je auto u inostranstvu odrzavan u ovlascenom servisu.

Jos jedno pitanje za Danca :yes:    Na osnovnom Km satu gde pise ukupna Km ispod te brojke ide cifra od oko 1400 km koja se menja i mislio sam da je to dnevna km koju sam ja podesio medjutim ona se meri u opciji Distance i nije to.Da li znas sta to predstavlja?
Kazes da sam menjas sve od ulja do filtera.OK ajd ulje,filter ulja,fil.vazduha ali filter goriva je na nezgodnom zavucemom mestu,da li se on menja ispod desnog prednjeg kosa kao sto sma pricitao tako sto se volan okrene u pun desni?
  Takodje me interesuje zasto odes u ovlas. servis u Bosni da ti udare pecat? I da li ti oni tada i resetuju komp. da je servis uradjen,Ivo te pitam jer sma cuo da ako sam odradim mali servis bez reseta.komp auta hoce da se zbuni na neki nacin i pravi probleme u radu,oa se cak sam i ugasi itd?  da li je to tacno ili ne?

P.S   kakva su to ulja oznake 0w40 ? ima ih i ovde.KOliko znam 5w40 je sint, 10w40 je polu. sint. a 15W40 je mineralno.Kakavo je to 0w40 ?

perica100

Tesko da bi ja sam mogao da promenim taj filter sa naftu,mozda kad bi mi neko pokazao,a sam da petljam ne bih bas.Kazes da ce poispadati cepovi sa plastike na kosu.malo cudno da nisu predvideli neko jednostavnije mesto ili nacin za menjanje tog filtera nafte.Bojim seda obican majstor koji nije u ovlacenom servisu kada skine filter tj kada skine plastiku kod kosa jenostavno ne priveze tu   sa nekom zicom,jer znas kakvi su nasi majstori.Ja sam naucio da sto manje idem kod majstora za auto i za moj dzep je bolje.
  Kad bi sve toi mogao sam da uradim bilo bi najbolje... :nezna:
 Bice kako bude uglavnom 100 evra ce mi izbiti iz dzepa,sto je mnogo mnogo je....mene je moj reno 5 kada menjam ulje i filter kosta mozda 1500 do 2000 din,i nista mu ne fali.A za Megana mali servis kosta koliko i sve 4 gume Tigar sa R5  145 ili 155  :beee:

P.S.  Nisam nista nasao na forumu sto se tice reseta :nezna:  Neznam d ali smo se razumeli,mislio sma na reset  komp. da je servis odradjen i upisivanje za koliko treba nov servis uraditi,mislim da to bez laptopa i dijagnostike nije moguce uraditi,daj boze da gresim :nezna:

perica100

Citat: direstraits poslato 01.09.2010. - 20:51
Ti cepovi su za jednokratnu upotrebu ako se ne vade specijalnim alatom. Imaju oblik jelkice (fir-tree plugs) i mogu se ponovno upotrijebiti ako si pazljiv. Ako covjek navre kao sivonja, onda se obicno glava cepa odvoji od tijela. :)

ok.nasao sam ovo za RESET hvala  :wavey:

6.septembar 2010 god

Pozz drugari :wavey:

evo danas sam bio kod Krunic auta u Nisu,ovlasceni Reno servis,da pogledaju Megana,najvise u vezi ovog sto mi lupalo,ujedno mi pogledali dijagnostiku,pregledali auto odozdno mehanicki,i proverili da Km preko FR servera.I pokazalo se da je km zaista tacna i da je oko 98000 km,i pise sta je sve radjeno na autu konkretno zadnja dva sevisa za koje imam i kartoncice se poklapaju  sa podacima koje su mi oni rekli,konkretno zadnji servis na otprilike 81000 km je radjen redovan servis,i promenejne 2 gume sto je tacno,e sad oni mi kao savetuju da uradim veliki servis bla,bla  iako nije doao do 120.000 km.Nije nego da mi uzimaju pare ;)
 Neka terace jos taj kais, kad je terao onaj do 130.000 sto sma ga hteo da kupim terace i ovaj do 120.000  :yes:
 E  sad jos jedna stvar,pogledali su ovo sto mi lupa kod volana,i oni su utvrdili da je u pitanju lager i pogaca koja ide na levi amortizer.To zadovoljstvo kod njih bi me kostalo 6500 din ,delovi i ruke.Inace nisma rekao da me je samo pregled dijagnostike i provera km,i ustavnovljenje ovog kvara kod tog lagera i pokaca kostalo 1400 din.E sad prvo su mi rekli da ako hocu mogu odmah da mi urade i poprave ono sto utvrde,za iste pare tj da mi ne naplate dijagnostiku 1400din.E kad su mu to naplatili i kad mi rekli da ce ovo da me kosta 6500 din,e onda vise nije moglo ovo za iste pare sve :mad:  
E to je cincarska politika! Da da ga oderemo sto je vise moguce!  Jos mi gazda kaze da ga kostaju impusli sto se prikljucuju na sajt preko koga proveravaju KM kod Renao :banghead:
Gazda je matorac i ima sinove,ali on tu dezura kao neki policajac,i on meni naso da proidaje m..a za bubrege,kao ja neznam da se oni prikljuce preko neta,imaju pristup i sifre i to je to! :banghead:
  Inace otisaos am do prodavnice gde kupujme delove za 5-cu,i ti delovi kostaju orginal FR oko 6000 din,mada prodavac koga znam mi kaze da mu retko ko kupuje to i da to retko strada oa se cudi,jos mi kaze da mozda nisu oba dela stardala,mozda je samo lager a on je znatno jeftiniji.E  sad necu da nagadjam,i verovatno cu otici da mi to irade koliko sutra,Ali dobro cu se razmisliti da li cu redovan servis radim kod njih,iako je cena slicna kao kod majstora iz komsiiluka,ali on radi sa uljem Wurth kao sot rekoh.E sad ovi sipaju ELF punu sintettiku,mada mi se ucinilo da sam u prodavnici video jednog radnika iz Krunica kako kuouje neko ulje?! Mozda gresim ili ne a l ko zna mozda im ponestalo pa kupuju kod moh prodavca :bat:
 Inace da kazem da mi je prodavac preko br. motora dao cenu filtera nafte koji ide u moj auto,i kosta 3500 din.A u Krunicu su mi rekli da toi mogu da vide tek kad ga skinu,i da moze da me kosta red. servis od 8000 do 13000 din zavisno koji ide  filter nafte!?  II kazu da ide filter nafte zavisno od tipa od 3000 do 6000 din!  Naravno oni ce mi na servisu reci da ide onaj najskuplji i ispostaviti mi racun od 13000 din.I eto odakle njima zarada!!!!    BItage :mad:
 Da ne pricma o bas ne preteranoj ljubaznosti,i nekom nadmenom i prostackom ponasanju :banghead:

Naravno videcu sta ce da mi urade sa ovim u vezi ovog lagera i pokace,prvo da vidim jer bilo stvarno to,i dali ce to da urade kako treba posto su mi rekli da ce mi naplatiti pola radnog sata za ruke, znaci delovi 5800 din plus ruke 700 din pola sata rada?!  Ako nedaj boze nesto ne bude ok,a uzmu mi pare bogami bice svasta :evil:

Toliko za sada nek neko ako je skoro bio kod Krunica da svoje misljenje o njima i iskustvo kako je prosao, a ja cu da napisem sta sam ovih dana uradio.
Inace koliko sam cuo u Bg je najbolji servis AK Kompresor,ako gresim nek me neko demantuje.Inace meni i Jagodina nije daleko AK Francuz,ali kad sam zvao za neki veliki servis kod njih oni su skuplji bilo vise od 100 evra nego Krunic!  Ako neko ima sa njima iskustva neka napise.

Pozz :wavey:

perica100

Pozz drugari :wavey:

evo danas sam bio kod Krunic auta u Nisu,ovlasceni Reno servis,da pogledaju Megana,najvise u vezi ovog sto mi lupalo,ujedno mi pogledali dijagnostiku,pregledali auto odozdno mehanicki,i proverili da Km preko FR servera.I pokazalo se da je km zaista tacna i da je oko 98000 km,i pise sta je sve radjeno na autu konkretno zadnja dva sevisa za koje imam i kartoncice se poklapaju  sa podacima koje su mi oni rekli,konkretno zadnji servis na otprilike 81000 km je radjen redovan servis,i promenejne 2 gume sto je tacno,e sad oni mi kao savetuju da uradim veliki servis bla,bla  iako nije doao do 120.000 km.Nije nego da mi uzimaju pare ;)
  Neka terace jos taj kais, kad je terao onaj do 130.000 sto sma ga hteo da kupim terace i ovaj do 120.000  :yes:
  E  sad jos jedna stvar,pogledali su ovo sto mi lupa kod volana,i oni su utvrdili da je u pitanju lager i pogaca koja ide na levi amortizer.To zadovoljstvo kod njih bi me kostalo 6500 din ,delovi i ruke.Inace nisma rekao da me je samo pregled dijagnostike i provera km,i ustavnovljenje ovog kvara kod tog lagera i pokaca kostalo 1400 din.E sad prvo su mi rekli da ako hocu mogu odmah da mi urade i poprave ono sto utvrde,za iste pare tj da mi ne naplate dijagnostiku 1400din.E kad su mu to naplatili i kad mi rekli da ce ovo da me kosta 6500 din,e onda vise nije moglo ovo za iste pare sve :mad: 
E to je cincarska politika! Da da ga oderemo sto je vise moguce!  Jos mi gazda kaze da ga kostaju impusli sto se prikljucuju na sajt preko koga proveravaju KM kod Renao :banghead:
Gazda je matorac i ima sinove,ali on tu dezura kao neki policajac,i on meni naso da proidaje m..a za bubrege,kao ja neznam da se oni prikljuce preko neta,imaju pristup i sifre i to je to! :banghead:
   Inace otisaos am do prodavnice gde kupujme delove za 5-cu,i ti delovi kostaju orginal FR oko 6000 din,mada prodavac koga znam mi kaze da mu retko ko kupuje to i da to retko strada oa se cudi,jos mi kaze da mozda nisu oba dela stardala,mozda je samo lager a on je znatno jeftiniji.E  sad necu da nagadjam,i verovatno cu otici da mi to irade koliko sutra,Ali dobro cu se razmisliti da li cu redovan servis radim kod njih,iako je cena slicna kao kod majstora iz komsiiluka,ali on radi sa uljem Wurth kao sot rekoh.E sad ovi sipaju ELF punu sintettiku,mada mi se ucinilo da sam u prodavnici video jednog radnika iz Krunica kako kuouje neko ulje?! Mozda gresim ili ne a l ko zna mozda im ponestalo pa kupuju kod moh prodavca :bat:
  Inace da kazem da mi je prodavac preko br. motora dao cenu filtera nafte koji ide u moj auto,i kosta 3500 din.A u Krunicu su mi rekli da toi mogu da vide tek kad ga skinu,i da moze da me kosta red. servis od 8000 do 13000 din zavisno koji ide  filter nafte!?  II kazu da ide filter nafte zavisno od tipa od 3000 do 6000 din!  Naravno oni ce mi na servisu reci da ide onaj najskuplji i ispostaviti mi racun od 13000 din.I eto odakle njima zarada!!!!    BItage :mad:
  Da ne pricma o bas ne preteranoj ljubaznosti,i nekom nadmenom i prostacko ponasanju :banghead:

Naravno videcu sta ce da mi urade sa uatom u vezi ovog lagera i pokace,prvo da vidim jer bilo stvarno to,i d ali ce to da urade kako treba posto su mi rekli da ce mi naplatiti pola ardnog sata za ruke znaci delovi 5800 din plus ruke 700 din pola sata rada?!  Ako nedaj nobe nesto ne bude ok,a uzmu mi pare bogami bice svasta :evil:

Toliko za sada nek neko ako je skoro bio kod Krunica da svoje misljenje o njima i iskustvo kako je prosao, a ja cu da napisem sta sam ovih dana uradio.
Inace koliko sam cuo u Bg je najbolji servis AK Kompresor,ako gresim nek me neko demntuje,Inace meni i Jagodina nije daleko AK Francuz,ali kad sma zvao za neki veliki servis kod njih oni su skuplji bilo vise od 100 evra!  Ako neko iam sa njima iskustva neka napise.

Pozz :wavey:

chika.doctor

Što se tiče Krunića, slobodno možeš da počneš da ih zaobilaziš. Pogledaj u temi Servisi za naše Renault ljubimce, ima nekoliko mesta gde možeš da servisiraš megija. Imaš Bokija na Bubnju, mislim da je fica8 preporučio nekog u Donjoj Vrežini, mislim da ima još neko mesto..
Odeš kod čoveka, on ti kaže šta i kako, možeš i sam da kupiš delove, on ti sredi to i uživaš, kakva zajebancija sa Krunićem. Ranije sam i ja održavao ovu moju 19icu u Kruniću, tj. dok još nisu počeli da preteruju, ali posle toga samo kod Bokija i nemam zamerki..
A ako ti treba neki majstor za petardu, samo kaži, znam jednog majstora koji se bavi starijim Renoima, bio je Renoov mehaničar.. :v: