Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
J

Problemi sa delovima trapa- Cudni zvukovi i ostale pojave

Započeo josip, 19.01.2009. - 14:26

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

perica100

Citat: chika.doctor poslato 06.09.2010. - 20:57
Što se tiče Krunića, slobodno možeš da počneš da ih zaobilaziš. Pogledaj u temi Servisi za naše Renault ljubimce, ima nekoliko mesta gde možeš da servisiraš megija. Imaš Bokija na Bubnju, mislim da je fica8 preporučio nekog u Donjoj Vrežini, mislim da ima još neko mesto..
Odeš kod čoveka, on ti kaže šta i kako, možeš i sam da kupiš delove, on ti sredi to i uživaš, kakva zajebancija sa Krunićem. Ranije sam i ja održavao ovu moju 19icu u Kruniću, tj. dok još nisu počeli da preteruju, ali posle toga samo kod Bokija i nemam zamerki..
A ako ti treba neki majstor za petardu, samo kaži, znam jednog majstora koji se bavi starijim Renoima, bio je Renoov mehaničar.. :v:  

Hvala ti druze na savetima.OK,sad sam bio da proveri Km da mi ustanove sta mu je ovo sto lupa.E sad verovatno cu ovo da uradim sto se tice tog lagera i pogace kod njih jer bi mi tolikko izaslo i da kupim deo i kod majstora.Ali kazem nedao bog da nije to a da mi uzmu pare,pa ima da ih nema ! :evil:
Ja sam jedva skupio ove pare da kupim kola,a oni da me zezaju to nece moci :evil:
Sto se tice redovnog servisa,gotovo sam siguran da necu kod njih da radim,ali to ce jos malo da saceka ,po Bordu do servisa ima jos oko 2300 km mada necu cekati toliko.Kupicu ja lepo ove filtere,i kod majstora njegovo Wurht ulje,pa nek me i kosta 100 evra,Krunicima necu da dam da me zezaju! Gotovo sma siguran da bi mi nastelovali da i servis bude na kraju 13000 din,jer bi rekli navodno da su ugradili filter od 6000 din,a ustvari za moj kosta 3500 din! Inace neko ulje ELF Excelsior tako nesto sa oznakom 5w30 mi rekao prodoavac  da ide u dizele,i pise da je Made in France,i ima veliku nalepnicu uvoznika sa uputstvom na SRB.E sad nesto mi to mnogo jeftino 650 din?!  Videcu ima jos vremena,do tada dobro cu razmisliti,ali kod Krunica taj servis necu raditi sigurno :ne:

djstevan

Citat: perica100 poslato 01.09.2010. - 21:07

Gazda je matorac i ima sinove,ali on tu dezura kao neki policajac,i on meni naso da proidaje m..a za bubrege,kao ja neznam da se oni prikljuce preko neta,imaju pristup i sifre i to je to! :banghead:

Prvo prijatelju svaka ti cast na duzuni komentara, kako li te ne mrzi da toliko kucas  :rotfl: :rotfl:.
E sad salu na stranu, matori je valjda otac vlasnika i stalno se muva po servisu i kao nesto kontrolise  mada mi se cini da se i ne pita previse. I mene  je iznervirao svaki put kad sam otiso do servisa ili zvao telefonom da nesto pitam i uvek mi dao pogresnu informaciju. Tako da ignorisi sta matori prica. Ostali momci u servisu su skroz OK i usluzni ali za neke stvari ipak naravno ne mogu na svoju ruku vec kako gazde kazu.
Ako ti treba preporuka za servis koji nije ovlasceni a dobar, idi do Pancica u Donju vrezinu. Skoro sam menjao neke gluposti i servis je odlican, inace ovlasceni servis za Bosch, imas br. negde na temi o servisima.

Boba1988

samo da odgovorim na neki komentar perice..
moj burazer radi sa kolima i sto se zarade tice ide od 150e do 500e nista vise..
da je 1000e zarada minimalac vozio bih danas X6  :banghead:

perica100

Pozz drugari,

evo samo da potvrdim da sam odradio kod Krunica  onaj lager i pogacu na amortizeru levog tocka,i sad je ok,nema vise zvuka koji se cuo.Iskrenose nadam da uskoro necu imati ne planiranih troskova oko svog autica,izuzev redovonog servisa koga planiram u skorije vreme.Uradili su kako su obecali za novac koji su rekli dakle,delovi i ruke 6500 din,s tim sto su mi spakovali stari deo u kutiju.I po kutiji se viid da je deo orginal francuski,ima i ime uvoynika itd.Inace posto sma video da imaju kantice od Wurth ulja po garazama,ptao sma ih da li sipaju u njega kod red. servisa,reski da da ako to trazi klijent,i d aje cena  40 veca po litru od ELF,i da oni smatraju da je kvalitenije malo od ELF.
  Inace ljubaznost je bila srednje zalosna,mada je moglo i gore biti,ali sta je tu je.ONo sto su mi rekli i sto je botno je da kod veliko servisa kod njiha sa orginalnim kaisevima REno tj. oni daju garanciju da se nece nista desiti sa motorom,tj da nece da pukne kais i napravi stetu,i da nedaj boze u tom slucaju oni snose trosak komplet.znaci taj servis ipak mozda nije lose raditi kdo njih kad se upordi cena.Slucajo se tu zateko covek koji radi u Svajcarskoj,dovezao Espace 2.2 dci,i rekli mu da menjanje kaisa i spanera kosta oko 24000 din,dok ako je pumpa vode losa valjda njena promena jos kosta 6-7 hilajda ukupno oko 30000 din.Inace covek mi rece da takav srvis doduse sa promenama i ulja i filtera u Svici kosta 1600 franaka :nezna:
Tako da je njemu ovo vise nego jeftino..sto je mnog mnog je,doduse njihove plate su velike,ali ipak oni su gasterbajteri nisu Svajcarci pa je i ta para mnog velika za njih.
 STo se tice narednog red. servisa razmislicu dali da teram kod njih ili kod majstora iz komsiluka posto i on sipa Wurth,ako hoce da ja kupim filtere,a njegovo ulje i ruke mozda se i dogovorimo,iamjuci u vidu da slicno rade i ovi Krunic i cena je tu negde,naravavno ja kupujem filtere posto znam koliko kosta onaj za naftu,da mi se ne uvali onaj od 6000 din umesto od 3500 din koji iance ide kod mene :yes:
 Inace da kazem da sam zajedno sa radnikom iz Krunica probao auto i po truckavici,i na ravnom i u mestu da zajedno vidimi jel ok,i nisu pravili problema niti se budnili sot je i normalno.
Toliko za sada  :wavey:

@Boba1988  Ne bih da licitiram o zaradama ljudi koji trguju sa kolima,i verovatno niko nece da kaze koliko zaradjuje ali bih ipak rekao d aje cifra bliza onoj od 500 evra nego 150 evra.Naravno mislim na ljude koji je se bave uvozom auta a ne preprodajom tako sto kupe auto u jednom delu Srbije pa prodaju u drugom kraju ili tako to.
Mada iskreno mislim da se zarada ljudi koji uvoze kola krece vise izmedju 500 i 1000 evra nego izmedju 150 i 500,jer kako drugacije razumeti da je meni prodavac skinu cenu za 400 evra,a za onaj auto koji sam hteo da kupim ali nisam zbog 130.000km  i ne radjenom servisu skinuo za 300 evra,sa 7500 na 7200 i nije mogao vise.DOk je za moj auto cena na netu bila 7100 a spustio prvo na 6800 pa kad sam dosao drugi put na 6700 e.NO dobro,nek zaradi svako koliko ume i zna,najbinije je da su kola koja ljudi kupuju legalna i da su ispravna,to zelim svakom ko kupuje :wavey:

Exception®

Citat: perica100 poslato 01.09.2010. - 21:07

Inace da kazem da mi je prodavac preko br. motora dao cenu filtera nafte koji ide u moj auto,i kosta 3500 din.A u Krunicu su mi rekli da toi mogu da vide tek kad ga skinu,i da moze da me kosta red. servis od 8000 do 13000 din zavisno koji ide  filter nafte!?  II kazu da ide filter nafte zavisno od tipa od 3000 do 6000 din!  

Ovo su ipak u pravu u Kruniću. Za 1.5 dCi motore postoji više različitih filtera nafte (5-6 vrsta) i tek kad se skine na osnovu kat. broja može da se utvrdi koji ide na tvoj auto :wink: I za cenu su u pravu, još je to i jeftino. U NS-u se cena filtera nafte za 1.5 dCi kreće od 30 do 70 € :fucka:

ΕΛΛΑΣ

perica100

Citat: Exception poslato 07.09.2010. - 22:22
Ovo su ipak u pravu u Kruniću. Za 1.5 dCi motore postoji više različitih filtera nafte (5-6 vrsta) i tek kad se skine na osnovu kat. broja može da se utvrdi koji ide na tvoj auto :wink: I za cenu su u pravu, još je to i jeftino. U NS-u se cena filtera nafte za 1.5 dCi kreće od 30 do 70 € :fucka:

gosn' Admin to je vec utvrdjeno kod mog prodavca  delova (kupujem  delove 10 god kod njega)preko br.motora i kao sto sma napisao kosta 3500 din,dakle iskljucen je da su Krunicu u pravu,a oni mogu da izmilse da filter kosta i 100 evra ako nadju neku budalu pa ga nasamare,mene vala nece niko,pa ni oni.

Boba1988

da,da..uvoz..NE preprodaja... od 150 do 500e..
kazes trazio 7200 i spustio na 6800e.. kazu ljudi trazi puno da mi dobio dovoljno :/

SlObOdNi

to sto neki deo za tvoj auto kosta 3500 din ne znaci da i za neki drugi auto kosta isto toliko, cak i ako je isti model.

ti imas filter goriva bez senzora za prisustvo vode u nafti. postoje modeli koji imaju senzor prisustva vode u nafti, i oni su skuplji, jer u sebi imaju i elektroniku.

ne znam kakvo je tvoje iskustvo sa majstorima, ali postoje i kvalitetni i manje kvalitetni delovi, stoga, i cena im je takva.

mozes ti da stavis plocice od 1200 din par na meganu i da mislis kako si super prosao, pa onda da ti cvile nesnosno... ili da das 3200 za par, da mislis da su te odrali, ali ce kociti znacajno bolje i nece cvileti.
uz to, proslo je vreme kvalitetnih delova koji traju godinama, manje-vise svaki deo je sada potrosan.

na sve to, bolje da ne znas sta moze da se desi pumpi visokog pritiska koju imas na kolima. kvar kosta vise nego Reno 5. Na njemu za 300e mozes da uradis generalnu. Na meganu, mogao bi samo da ga gledas, kao sto se meni desilo...
kazes da si jedva skupio para za njega. nadam se da si se dobro obavestio o mogucim troskovima koje ces imati nakon kupovine polovnog auta.

ukratko, moderna kola pruzaju komfor u voznji koji nekada nije postojao. sa druge strane, taj komfor kosta.
tvoje je da nadjes kompromis.

perica100

Citat: SlObOdNi poslato 08.09.2010. - 01:32
to sto neki deo za tvoj auto kosta 3500 din ne znaci da i za neki drugi auto kosta isto toliko, cak i ako je isti model.

ti imas filter goriva bez senzora za prisustvo vode u nafti. postoje modeli koji imaju senzor prisustva vode u nafti, i oni su skuplji, jer u sebi imaju i elektroniku.

ne znam kakvo je tvoje iskustvo sa majstorima, ali postoje i kvalitetni i manje kvalitetni delovi, stoga, i cena im je takva.

mozes ti da stavis plocice od 1200 din par na meganu i da mislis kako si super prosao, pa onda da ti cvile nesnosno... ili da das 3200 za par, da mislis da su te odrali, ali ce kociti znacajno bolje i nece cvileti.
uz to, proslo je vreme kvalitetnih delova koji traju godinama, manje-vise svaki deo je sada potrosan.

na sve to, bolje da ne znas sta moze da se desi pumpi visokog pritiska koju imas na kolima. kvar kosta vise nego Reno 5. Na njemu za 300e mozes da uradis generalnu. Na meganu, mogao bi samo da ga gledas, kao sto se meni desilo...
kazes da si jedva skupio para za njega. nadam se da si se dobro obavestio o mogucim troskovima koje ces imati nakon kupovine polovnog auta.

ukratko, moderna kola pruzaju komfor u voznji koji nekada nije postojao. sa druge strane, taj komfor kosta.
tvoje je da nadjes kompromis.

Sve ja razumem i sve je ok sto kazes,ali ja samo kazem da mi je prodavac nasao po broju motora koji filter ide.znaci ide taj i to je to.Hocu reci da ako mu je taj propisan taj c ese ugraditi.E sad kapiram ja da ima i skupljih filtera koji verovatno pasuju kod drugih izvdebi motora,npr onaj od 105 ks 1.5 dci,pa od 1.9 dci. 2.2 dci itd.
U principu ja ne bih mozda ni bio protiv i da se kod mene ugradi taj filter nafte koji ima senzore za vodu,ali ako takav nije predvidjen kod mene sta ja mogu :nezna:
STo se tice plocica na diskovima,one su najmanji problem,i jedna od jeftinijih stavki,ok i ja sam za bolji kvalitet mada nije uvek sigurno i da sa cenom ide kvaliltet,narocito kod nas gde ima sve i svasta na trzistu.Naravno mnozes da kupis i najskuplji deo ako majstro nezna kako treba da ga ugradi,badav sve  :nezna:
STo se tice pumpe visko. pritiska sve znam o njima i znam da je to muka bez kraja.Zao mi je sto ti se to desilo i znam da je to troska od oko 1000 evra otprilike.Znam da te Delphi pumpe nisu dobre,kod mene je takodje ona uverio sma se svojim ocima,ali se nadam da su bar te probleme otklonili kod modela posle 2005 g kako sam cuo.Inace i ja sam ovde postavljao pitanje,zbog cega Reno nije uveo Bosch u sve svoje dizele nego ih koristi samo kod jacih motora valjda u 1.9 dci i 2.2 dci.Kad je Pezo mogao da uvede Bosch mogao je i Reno u sve svoje dizele  :nezna:
Inace za tvoju informaciju pumpa Delphi kod mog Megana je Made in Spain,dakle nije ni FR,sta da ti kazem :nezna:
Nego nadam se da necu iamti problema,daj boze .Uzdam se u km koja mi je proverena 98000,pa ko velim jos je realtivno malo presao,ko ce ga znati,sa nasim gorivom sve je moguce.
Nek je samo nama bog na pomoci :nezna:

fLiP

Zamolio bih da problematiku nastavite u DOBRO JUTRO.
Ovo stvarno nema nikakve veze sa temom!

:290: :OT:

smule

Naime, cuje mi se nekakvo udaranje kao metal o metal kod prednjeg tocka,bio sam kod majstora i nije mogao da pronadje sta je!?   Lupanje mi se cuje uglavnom kad se naidje na veca udubljenja tj. kad se auto  "nagne svojom masom"  a kod manjih rupa se ne cuje uopste. Amortizer je ok, spone su ok , ima li neko ideju sta bi moglo da bude ????  Hvala unapred  :nezna:

SlObOdNi

lukaimasa

+1
Još ako je izraženije kada je hladan auto, onda je velika verovatnoća da su nosači (nosač).
Realnost nije briga na koju se mi obaziremo.
Koža, klima, ABS, pa nemao ništa jes'!

meganed97

Ja vec napisah u jednoj temi koja je slicna ovoj. Da je nosac popustio treso bi se ceo auto.
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

flega

seleni mosta. tako se i kod mene čuje kad s oba točka pređem preko rupe