Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
J

Problemi sa delovima trapa- Cudni zvukovi i ostale pojave

Započeo josip, 19.01.2009. - 14:26

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

lukaimasa

Citat: meganed97 poslato 31.01.2011. - 17:46
Ja vec napisah u jednoj temi koja je slicna ovoj. Da je nosac popustio treso bi se ceo auto.
Ne mora da znači, nosač je uljni, ako je oslabio dok je ulje hladno on lupa, ne prenosi vibracije na karoseriju dok skroz ne propadne, to jest dok ne legne metal na metal. Da je selen (silen) blok, valjda bi majstor video kada je proveravao trap.
Realnost nije briga na koju se mi obaziremo.
Koža, klima, ABS, pa nemao ništa jes'!

meganed97

Citat: lukaimasa poslato 31.01.2011. - 18:13
ne prenosi vibracije na karoseriju dok skroz ne propadne, to jest dok ne legne metal na metal. Da je selen (silen) blok, valjda bi majstor video kada je proveravao trap.
Nije tacno! Meni je prvo poceo da treska dok je hladan i odmah ga zamenio. Nisam cekao da pocne da mi lupa. A sto se tice toga da li je majstor video ili ne, treba uzeti sa rezervom.
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

lukaimasa

Citat: meganed97 poslato 31.01.2011. - 18:28
Nije tacno! Meni je prvo poceo da treska dok je hladan i odmah ga zamenio. Nisam cekao da pocne da mi lupa. A sto se tice toga da li je majstor video ili ne, treba uzeti sa rezervom.

Napisao sam da ne mora da znači da će da se trese auto od nosača. Da li si ti u potpunosti uveren i to možeš da garantuješ, da opisani problem ne može da nastane od dotrajalog nosača motora? Mislim kada već iznosiš konstatacije tipa NIJE TAČNO.

Da ne idem više u OFF, proveri nosače motora i trap još jednom, možda kod nekog drugog majstora.
Realnost nije briga na koju se mi obaziremo.
Koža, klima, ABS, pa nemao ništa jes'!

SlObOdNi

Ja znam bar jedno 10 ljudi kojima se tako culo i bili su nosaci motora.

meganed97

Da je nosac motora cuo bi se pri paljenju i gasenju kad su potresi jaci nego kad se prelazi preko rupe. Ili kad se naglo oduzme gas, jer motor dobije kontra moment. Treba, naravno, uzeti i tu soluciju u obzir ako je sa trapom i amortizerom sve u redu. Mada, meni je nelogicno da motor tol'ko udara u sasiju da pravi buku, a da ne prenosi nikakve vibracije.
Vožnja sa osmehom

SlObOdNi

Eno ti, npr clan Filip, hteli su da mu menjaju ceo trap, lupalo mu je, i na kraju je zamenio nosac motora... i prestalo.

Najmanje kosta da covek proveri, ne shvatam zasto toliko tvrdite da to ne moze da bude kada ima ovde ljudi kojima je upravo to bio uzrok :nezna:

Xigo

Citat: smule poslato 31.01.2011. - 15:46
Naime, cuje mi se nekakvo udaranje kao metal o metal kod prednjeg tocka,bio sam kod majstora i nije mogao da pronadje sta je!?   Lupanje mi se cuje uglavnom kad se naidje na veca udubljenja tj. kad se auto  "nagne svojom masom"  a kod manjih rupa se ne cuje uopste. Amortizer je ok, spone su ok , ima li neko ideju sta bi moglo da bude ????  Hvala unapred  :nezna:
Evo upravo mi je auto sa slicnim tvojim opisom " kvara "po drugi put u servisu, jer su mi prvi put pregledali amortizere i rekli da je sve u redu i malo mi razmakli nekakve sanke, ali isto se nista nije desilo posto se i dalje cuje isto pogotovo kad predjem preko "lezeceg policajca" ili ulegnuca na putu i kad je jako hladno kao ovih dana, a danas mi je rekao da su mi otisle solje amortizera odnosno desna, a menjaju se u paru i kao da se to " zvakanje" cuje zbog toga, u sta ja sumnjam, al ajde videcemo uzecu sutra kola pa cu da napisem da li se nesto promenilo.

nebojsa9

Da li se to lupanje čuje kada skrećeš levo ili desno?

nuk

Citat: Xigo poslato 01.02.2011. - 20:45
Evo upravo mi je auto sa slicnim tvojim opisom " kvara "po drugi put u servisu, jer su mi prvi put pregledali amortizere i rekli da je sve u redu i malo mi razmakli nekakve sanke, ali isto se nista nije desilo posto se i dalje cuje isto pogotovo kad predjem preko "lezeceg policajca" ili ulegnuca na putu i kad je jako hladno kao ovih dana, a danas mi je rekao da su mi otisle solje amortizera odnosno desna, a menjaju se u paru i kao da se to " zvakanje" cuje zbog toga, u sta ja sumnjam, al ajde videcemo uzecu sutra kola pa cu da napisem da li se nesto promenilo.

pazi sad,
solja ide u kompletu sa lezajem i "pogacom" kako je neki majstori zovu, preporucljivo je da se menja u kompletu iako moze zasebno, jedna solja kosta 60 eur tako da retko ko menja obe (mada kad ode jedna i druga je blizu).
Probaj da dignes auto na dizalicu i cimaj taj tocak gore dole ako ima lufta, otisla je solja.

flega

neznam šta je to šolja amortizera, ali kod mene je lupalo jako kad pređem preko bilo kakve rupe s desne strane. mislio sam da je u pitanju ležaj amortizera i skinuo amortizer+ležaj+feder.
u pitanju je bio amortizer, loše je radio i lupkalo je u njemu kad se miče osovina. A što se tiče ležaja - shvatio sam zašto ih nema u trgovinama rez. dijelova - nije klasični mali aksijalni kuglični ležaj nego velika dva prstena između kojih su kuglice. a i guma na koju ide taj ležaj je poprilično velika i mislim da ju je jako teško pokidati na rupama.

ali i kod mene se čuje i dalje udaranje ali kad pređem preko rupe sa oba točka - čuje se na obje strane. u pitanju su seleni prednjeg mosta

smule

Ne stizem da odem kod majstora zbog posla pa se nadam da cu ovih dana stici da odem i resim problem. Citao sam vase komentare  i posmatrao auto kako radi , nemam vibracije na volanu a ni na menjacu a taj zvuk metal o metal mi se cuje samo sa desne strane vise se cuje kad je auto hladan,tako mi deluje a kad skrecem nisam do sada cuo da lupa  :nezna:

SlObOdNi

Neka ti pogleda hidraulicni nosac motora :yes: Meni na to lici :yes:
Vibracije na volanu su vise od donjeg nosaca - koske, piskote, kako je ko zove...

Xigo

Citat: nuk poslato 01.02.2011. - 21:20
pazi sad,
solja ide u kompletu sa lezajem i "pogacom" kako je neki majstori zovu, preporucljivo je da se menja u kompletu iako moze zasebno, jedna solja kosta 60 eur tako da retko ko menja obe (mada kad ode jedna i druga je blizu).
Probaj da dignes auto na dizalicu i cimaj taj tocak gore dole ako ima lufta, otisla je solja.
Nisam stigao, evo sada odgovora. Zamenio sam solje amortizera i kao sto sam pretpostavio nista se ne desava.I dalje kada nalegnem tezinom auta na neko ulegnuce ili izdignuce na putu cuje se kako nesto "zvace", jedino sada kada je otoplilo je skoro neprimetno ali kad je bilo hladno, itekako se culo. Jedino je sve napred kada sam zamenio solje cvrsce i upravljivije. Nece me mrzeti da isteram na cistinu sta je u pitanju, u toku sledece nedelje. U servisu su mi rekli da mi je sve u trapu ispravno, ali poseticu ih sledece nedelje,kad zahladni, pa cu da ih provozam da cuju, pa cu da napisem sta su rekli.

IsNoGood

Meni se ovo zimus desilo i na Cliu i na Scenicu. Culo se samo kada prelazim preko lezecih ili penjem auto na trotoar. U pitanju je kombinacija velikog minusa, leda i soli koji su negativno delovali na opruge i amortizere, nisam zalazio u detalje sta je tacno. Cim je otoplilo odvezao sam oba auta na pranje i naglasio da lepo isperu blatobrane i sve u njima. Od tada se vise nista ne cuje  :bigl:

Inace, ovo mi se desavalo i na prethodnim kolima, ali ne na svakom i ne uvek. Meni je pocelo da se cuje na oba sadasnja auta tek u ovom poslednjem talasu hladnoce, Pre toga nista. Prosle zime se culo samo na Scenicu...

Nadam se da je kod vas isti "problem"  :wavey:
Pretpostavka je majka svih zajeba!

meganed97

^^
Tako je hoce, na primer, sneg da ostane u delove trapa, blatobrana, opruga... pa se to pretvori u jak led dok je auto parkiran i posle lupa.
To se i meni desavalo...
Vožnja sa osmehom