Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
J

Problemi sa delovima trapa- Cudni zvukovi i ostale pojave

Započeo josip, 19.01.2009. - 14:26

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Xigo

Poslusacu vas pa cu da ga odvezem na pranje odozdo da ga dobro isperu, pa cu da vidim sta se desava.

mladenkljaic

Desava mi se to da prilikom skretanja levo i desno ili u voznji kruznim tokom, cuje se lupkanje u levom tocku i to samo dok drzim gas. Danas sam zamenio homokineticki zglob tj. celu levu poluosovinu i opet ista prica... dzabe bacio 100e  Ima li neko ideju sta jos moze tako da se cuje?

Samo da dodam da se lupkanje cuje u vecim krivinama, a ne cuje se kad namotam do kraja levo ili desno i tako se vozim u krug!

edit: preciziran naslov teme

live

Prodje prokletinja zima  :2023: i doslo vreme da se provere i srede trapovi. Juce uz pricu sa komsijom u vezi toga on mi napomenuo da je radio trepove kod nekih ljudi u K.G i da je prezadovoljan (nije mu prvi put) njihovom uslugom. Danas kao da me obraduje komsa mi zakazao ( a ustvari hteo da se ogrebe za pivdzanu  :ziveli:) Interesuje me vase misljenje povodom toga a bilo bi jos bolje da je neko i koristio usluge istih. Ne znam ustvari ne mogu da se setim kako se covek zove sem da mu pocinje ime na "D".
E da nisam napomenuo da imam ortaka koji vozi Alfu i kaze da pola Srbije ide tamo za trapove
Hvala

auuu napisa ja roman  :write:  :rotfl:

Cherokee

A sta je tebi sa trapom kada hoces da ga teras na sredjivanje?  :nezna:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

mikele.st

Znas sta, moze biti tu par stvarcica, npr. moze da bude solja amortizera (lezaj), pa moze da bude duza spona volana, pa kugla , stabilizator spona (ako ga ima) i ako na kraju nije ni jedno od toga onda imas neki luft u menjacu. Al sad naravno da ne bi to menjao sve to, to bi se dalo sve lepo proveriti da ne bacas pare dzabe, moje misljenje, i proveriti bas ovim redosledom kojim sam ti napisao

SlObOdNi

Ne vidim da je trap neka nauka, posebno kod Renault-a. :nezna:
Ne mislim da u BGu to ne mozes kvalitetno da sredis sta god da je.
U principu, cak bih se i cuvao tih sto to rade "rutinski". Dodjes, izmenjaju, nemaju vreme da pricaju sa tobom, odes i shvatis da i dalje nije sve kako treba. Pa tuci opet put za KG...

Lakse mi je da taj neko koga cu mozda morati za vrat bude tu, da mogu da ga davim, a i ja sam zadovoljan svojim majstorom ovde u BG. Posebno sto se mehanike tice.

tehnolodzy

Da li si proverio lager u levom tocku kada si menjao poluosovinu?
[/

live

Ma lupa mi desni prednji deo (pogotovo kada vozim po malim izbocinama)a zadnji hocu da proverim. Pitao je komsija kada je zvao za cene i recimo kugla(sta god to bilo totalni sam laik) sa ugradnjom je 2000din, spona 1200din itd sa 1g garancije. Ako imate predloge kod koga bih mogao ovde da odem posaljite mi adrese posto u K.G mogu i u utorak . Pozdrav

mladenkljaic

Citat: tehnolodzy poslato 20.02.2011. - 02:02
Da li si proverio lager u levom tocku kada si menjao poluosovinu?

Dok sam menjao osovinu primetio sam da ima rdje na lageru, verovatno je usla voda u njega, ali majstor kaze da je za sad dobar i da ga jos nemenjam i kaze da se lager tako necuje.
Provericu ga u svakom slucaju, a pored njega provericu i solju amortizera, kugle, krajeve spona i gumice na balans stangli....  I cim otkrijem sta je... napisacu!   

RS TEAM

U kg. idu ovi što imaju ramena, jer taj majstor tamo remontuje (dosta jeftinije nego novo) a ti možeš u prvi servis, nemaš razloga da ideš u kg.
Renault Clio III Sport 8:47.48
VW Golf R32 8:49

live

Jel to znaci da sem ramena ostalim delovima je cena slicna ili da se tamo samo remontuju ramena. Ovo pitam jer mi je receno da covek sve delove trapa ima pa cak i glavu upravljaca koja sa montazom kosta 8000din (daleko bilo pu pu pu). :blink:

lukaimasa

Koliko znam zadnji trap na meganu ne može nikako da se šteluje. Isto se slažem da u Beogradu možeš sve to završiti za iste pare
Realnost nije briga na koju se mi obaziremo.
Koža, klima, ABS, pa nemao ništa jes'!

nebojsa9

Citat: live poslato 20.02.2011. - 08:37
Ma lupa mi desni prednji deo (pogotovo kada vozim po malim izbocinama)a zadnji hocu da proverim. Pitao je komsija kada je zvao za cene i recimo kugla(sta god to bilo totalni sam laik) sa ugradnjom je 2000din, spona 1200din itd sa 1g garancije. Ako imate predloge kod koga bih mogao ovde da odem posaljite mi adrese posto u K.G mogu i u utorak . Pozdrav
Ja sam spone za Lagunu u Reno Savi plaćao 1000 komad.... Najbolje ti je da odeš u neki servis kod nas, kupi delove negde gde su jeftiniji, pozovi više radnji, i odnesi im delove neka ti zamene, posle našteluj trap i to je to  :999:

lukaimasa

Citat: direstraits poslato 20.02.2011. - 14:43
Osim ako skines komplet most pa ga nanovo prisarafis, u slucaju da ga u fabrici nisu centrirali kako treba ili je iskrivljen pa stavljas novi. Mozes jedino da izmijenjas lezajeve zadnjeg mosta.  :nezna:
Da, jedino to može. Camber, castor, alignment (zatur, zazor, poravnjavanje ili kako se već kaže) ne može ništa po tom pitanju.
Realnost nije briga na koju se mi obaziremo.
Koža, klima, ABS, pa nemao ništa jes'!

bajonebg

danas sam primetio kada usporavam da mi nesto lupa u zadnjem desnom tocku, kao da nesto grebe, sta bi moglo da bude posto uskoro planiram da radim kocnice posto su pocele da mi se cuju a i da proverim trap.

edit: izmenjen naslov teme